Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

Wellness Jelentése: jóérzéssel párosuló testi-lelki harmónia,
tudatos egészségmegőrző életmód.

A wellness személyre szabott egészségmegőrző programok összessége is lehet, illetve bizonyos esetben gyógymódok gyógykezelések együttes alkalmazása, káros szenvedélyekről leszokás. A közfelfogás szerint a szabadságukat vagy pihenőidejüket általában wellness szállodában töltő vendégek részére programok sorozata, hogy a résztvevők kipihenjék a mindennapi stresszt és fáradtságot, testük és szellemük is megnyugodjon, feltöltődjön.

A legfontosabb üzenete az életmódváltás. A wellness részei lehetnek (torna, egészséges táplálkozás, úszás, fitnesz, masszázs stb.) beépülhet a hétköznapokba is, leggyakrabban  először egy-egy szállodai kúra (4-5 nap vagy egy hét) alkalmával veszik igénybe ezeket a szolgáltatásokat.

A wellness-kúrák alapja az úszás, illetve a vízhez kapcsolódó tevékenységek, kezelések (vízi aerobic, vízi fitness, víz alatti masszázs stb.), a számtalan szauna (a hagyományos szaunától az infraszaunáig), a különféle masszázsok a gyógymasszázstól a thai masszázsig, valamint a jóga egyes fajtái.

A wellness-kúrákhoz leggyakrabban hozzátartozik egy, vagy több sportlehetőség. Jól kapcsolhatók a szabadban vagy teremben végzett tevékenységek is.

Mivel a wellness alapja az egészségmegőrzés és bizonyos esetekben a gyógyítás, ezért szervesen kapcsolódik hozzá az egészséges táplálkozás.

A wellness nem csak egy regeneráló szórakozás, hanem életmód is lehet. A szállodai szolgáltatás elemeit többnyire otthonunkban is  meg lehet valósítani, kellő kitartással és anyagi befektetéssel. A befektetés az évek múlásával sokszorosan megtérül, hiszen a szervezetünk egészséges működése az egész életünkre, gondolkodásunkra, munkabírásunkra és jövedelemtermelő képességünkre is kihat.

A legegyszerűbb megoldás a rendszeres vizes programok és mozgás, az életmódváltás, és a megfelelő táplálékkiegészítők szedése.

Még több Wellness

 

 


Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet