Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

Miért fontosak a tisztítókúrák?

Mint bizonyára mindenki tudja; egy bizonyos életkort megélve a nem kellő mértékben odafigyelő, a nem megfelelően körültekintő táplálkozási szokásaink, valamint a megélt évek következményeként testünkben vészesen felhalmozódhatnak, leülepedhetnek és megkövesedhetnek a nemkívánatos salak és méreganyagok.

Olyan világot élünk, melyben nap mint nap egészségkárosító, toxikus anyagokkal találkozunk. A dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás mellett sajnos, ma már az iparilag előállított élelmiszerek, gyógyszerek, kozmetikumok, tisztálkodó- és tisztítószerek is újabb mérgeket juttatnak szervezetünkbe. Sőt az ivóvizünk és a levegőnk is szennyezett.

Véleményünk és eddigi tapasztalataink szerint e nemkívánatos anyagok "jótékony" hatásának és mozgásszegény életmódunknak köszönhetően előbb vagy utóbb kötelezően megjelenik - legelső figyelmeztetésként - az "úszógumi", majd később a teljes mértékben kezelhetetlenné váló súlyprobléma, melyet különféle egészségi problémák sorozata követhet. Nem lehet tudni az okát, de napjainkra már teljes mértékben elfogadottá vált - és nem csak nálunk, hanem mindenütt a világon -, hogy ha valaki középkorú, akkor annak szinte kötelezően "kissé" molettnek kell lennie.

E külső jegyeket sajnos törvényszerűen követnie kell a különféle egészségi problémáknak, mint pl. a magas vérnyomás, a vér magas zsírtartalma, a magas koleszterinszint, a mozgáskészség és a teljesítőképesség rohamos csökkenése, stb. Ha nem fordítunk kellő időben kellő figyelmet szervezetünk állapotára, akkor ez az elsalakosodás egy negatív visszacsatolásként működő, ezért önmagát erősítő permanens folyamattá válhat. A fentiek okán könnyen belátható, hogy ...

  • a már felgyülemlett káros anyagok miatt nem működhet megfelelően a salakanyaggal leterhelt szervezet;

  • a nem megfelelő működés miatt a szervezet képtelen teljes mértékben hasznosítani az étkezések során bevitt újabb - általában túlzott mennyiségű - tápanyagot;

  • a nem hasznosított tápanyagok egy része ismét salakanyagként rakódik le, tovább növelve a már meglévő (lerakódott) káros anyagok mennyiségét;

  • az ismételt lerakódás tovább csökkenti a szervezet működőképességének már eddig is igen mérsékelt hatékonyságát;

  • az azonnali drasztikus beavatkozás nélkül mi is lehet a végeredmény!

A prevenció a legsikeresebb egészségvédő program!

EGÉSZSÉGÜNK KÁRTEVŐI

A méreganyagokkal telítődött máj egy idő után már nem tudja tisztító funkcióját maradéktalanul ellátni, és egyre több salakanyag, méreg jut a vérrel és a nyirokrendszer működésével a szövetekbe. Ennek egyenes következménye az immunrendszer gyengülése, ami csak tovább erősíti a folyamatot, szaporodnak a panaszok, betegségek jelentkeznek (többek között allergiák, bőrbetegségek, gombafertőzések – candida, szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, daganatos betegségek stb.).

Szoros összefüggést találtak például a rostszegény táplálkozás, a székrekedés és a vastagbélrák között. A bélfalakon lerakódott, sokszor évtizedes salakanyag kiváló táptalajt nyújt az ártalmas baktériumoknak, melyek egyrészt kikerülhetnek a szervezetbe, másrészt közvetlen okozói is lehetnek a vastag- és végbélráknak. Statisztikailag bizonyítottan ezek száma növekedett az elmúlt évtizedben, s gyakoriságát tekintve a 2. helyen áll az összes daganatos betegség között.


RENDSZERES TISZTÍTÓKÚRA = PLUSZ ÉVEK

Sok betegség gyökere a szervezetben felhalmozódott toxikus anyagokhoz kötődik, tehát külső segítséget kell nyújtanunk szervezetünk öntisztító tevékenységének támogatására. Erre leghatékonyabbak a periodikus tisztítókúrák, amelyek évekkel meghosszabbíthatják életünket. A kérdés csupán az, hogyan válasszuk meg a tisztítókúrára legalkalmasabb terméket?

A legfontosabb követelmény, hogy akár évtizedes lerakódásokat is képes legyen eltávolítani – nemcsak a bélrendszerből, hanem az egész szervezetből. Emellett aktívabb működésre kell bírnia a bélrendszert, mert a hashajtók állandó fogyasztása csak még kényelmesebbé, lustábbá teszik a beleket A Psyllium például elősegíti a bélmozgást, azonban komplex méregtelenítésre önmagában nem alkalmas. Ehhez többféle növény szinergikusan ható alkotóelemeire van szükség, melyek a vérkeringésen keresztül végzik el a tisztító tevékenységet, semlegesítik a vérben lévő méreganyagokat, egyben serkentik a kiválasztó szervek aktivitását.

A tisztítókúra fontos elemei az élelmi rostok, melyeknek hét alapkategóriáját ismerjük: korpa, cellulóz, hemicellulóz, lignin, pektin, gumiszerű- és nyálkaanyagok, melyek két csoportot alkotnak: a vízben oldódó és nem oldódó rostokat.

A nem oldódó rostok a növények fás részei, melyek a seprű szerepét játsszák az emésztőrendszerben, fokozzák a bélmozgást, ezzel – több tanulmány szerint – megelőzhetik a vastagbél- és végbélrák kialakulását. Újabb tanulmányok e rostoknak a vér ösztrogén szintjét csökkentő hatásáról is beszámolnak, mely köztudottan a mellrák megelőzésében játszik szerepet.

A vízben oldódó rostok (pl. pektinek) a „szivacs” szerepét töltik be az emésztőrendszer „nagytakarításában”. Javítják a szénhidrát- és zsíranyagcserét, csökkentik a vér cukor- és koleszterinszintjét, mérséklik az étvágyat, ami fogyókúra esetén igen fontos előnyt jelent.

 

Dr. Bánovszky Borisz

Forrás:ParaMedica Egészségmagazin www.paramedica.hu

 

Javaslatunk

Ezen a honlapon  azt a gyakorlatot követjük, hogy ha valami problémát felvetünk akkor megkeressük a legjobb megoldást. A tisztítókúrát  a lehetőségekhez a személyes életvitelhez kell szabni, mindenképpen kell egy pontos és szigorú terv, időrendi beosztással.

Attól függően, hogy mennyire vagyunk elsalakosodva, rövidebb vagy hosszabb tisztító kúrákat is végezhetünk. De fontos, hogy évente legalább kétszer, ősszel és tavasszal feltétlenül tisztítsuk meg szervezetünket. Ha szükségét érezzük, méregtelenítést gyakrabban is végezhetünk, ízlésének és egészségi állapotának megfelelően.

Számtalan módszer közül választhatunk. A bőr szaunával, a vesék a megnövelt folyadékbevitellel, a máj a táplálékok megvonásával, a belek rostpótlással és az emésztési folyamat serkentésével, a tüdő pedig a friss levegőn végzett testmozgással méregteleníthető a legegyszerűbben.

A legfontosabb, amit tehetünk, hogy időről-időre gondoskodunk olyan csökkentett terhelésű napokról, amikor lényegesen kevesebb méreganyagot juttatunk a szervezetünkbe. Minden gyümölcs-, tisztítótea-, vagy vízböjt kúra célja, hogy a fokozott folyadék és a csökkentett méreganyag bevitellel segítse a testünket az öntisztulásban.

Az aktív (tavaszi) tisztítókúrával kapcsolatban az OXYTARM nevű készítményt (takarító eszköz) találtuk a legegyszerűbb és hatásos megoldásnak. Azt azért figyelembe kell venni, hogy nem elég ezt a tabletta szerű készítményt bekapkodni.

A természetes forrású (étrendi kiegészítő) vitamin és ásványi-anyag pótlásról, sem szabad megfeledkezni. És legalább a kúra intenzív ideje alatt (első hónap) a minimumra kell  korlátozni a csökkentett terhelésü napokon a szabadgyök forrásainak igénybevételét (TV, számítógép, napozás, dohányzás, alkohol, vegyi anyagok, stb.). Relaxálni, olvasni és sétálni is érdemes.

Egy ilyen hosszabb kúra alatt havonta akár négy-öt kilótól is meg lehet szabadulni, ha napi 30-40 perc intenzív mozgást is beiktatunk. Az intenzív mozgás kocogás, vagy akár szobakerékpár is lehet.

OXYTARM a takarító

Az OXYTARM egy világszerte már évek óta forgalomban lévő étrendkiegészítő készítmény, mely hatásosan segíti a méregtelenítés, salaktalanítás folyamatát az oxigén erejével.

A megelőzésen kívül számos egészségügyi probléma kezelésében is segít:
- emésztőrendszeri problémák (székrekedés, hasmenés, puffadás, gázosodás, különböző bélgyulladások)
- bőr problémák
- gyenge immunrendszer
- allergia 

Az OXYTARM megoldást jelenthet tinik, kismamák, menedzserek és időseknek. Mindazok számára ajánlott, akik rendszertelenül vagy egészségtelenül táplálkoznak, életükből hiányzik a rendszeres (napi min. fél óra) testmozgás, esetleg kisebb túlsúllyal küzdenek, bőrproblémáik, enyhe allergiájuk van, vagy egyszerűen csak szeretnék szervezetük immunrendszerét erősíteni, és méregteleníteni.

Hogyan fejti ki méregtelenítő, tisztító hatását?

A vastagbélben található testünk immunrendszerének 70-80%-a, ezért nagyon fontos minden olyan erőfeszítés, amely a vastagbél tisztítás és méregtelenítés elősegítését célozza!

A vastagbél dús redőin a felesleges salakanyag könnyen lerakódhat. Ezáltal megnehezül a tápanyagok normális felszívódása. A vastagbélben felszabaduló oxigén, magnézium és bioflavonoidok hozzájárulnak a vastagbél falán lerakódott méreganyagok és salakanyagok eltávolításához. 

A tisztító és méregtelenítő törekvések nagyon fontosak, mert a nem kellően egészséges táplálkozás és a mozgásszegény életmód a fejlett országok lakosainak körében egyre több és egyre súlyosabb problémát okoz. 

Az étrend-kiegészítő használata nem helyettesíti a vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot!

 

Oxytarm rendelés

 

Tisztítókúra+ Őserő

 


 

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet