Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

A Honlap témái egymásra épülnek. Járd végig, mint egy iskolát.

Mivel lehet  bizonyítani a különbséget?

Mérhetőséggel!!

A film második része a következő lapon

Tervezhető egészség Amit eszel.. ép test Tükröm a bőröm
Támad a szabadgyök 6 S minőségbiztosítás Termékek
A vonzás törvénye, 10 gondolat a gazdagságért

TERVEZHETŐ, EGÉSZSÉGES ÉLET (az antioxidáns szint mérésével)

A mérhetőség minden tudomány alapja. Miből tudhatjuk meg, hogy életmódunk egészséges-e? Hogyan ellenőrizhetjük, hogy milyen a fizikai állapotunk, vitalitásunk? Számtalan mérhető biomarker van szervezetünkben, melyek ismerete a diagnózis, a terápia, a prognózis, illetőleg a prevenció szempontjából elengedhetetlenek (vércukorszint, koleszterinszint, tumormarkerek, stb.).

Ahogy a vércukorszint és a koleszterinszint értéke kimutatható, úgy egy egyszerű eljárással, méréssel lehetőség nyílt a szervezetben lévő "korrodálódás" elleni  mikrotápanyagok  (antioxidánsok) szintjének mérésére. Az emberi sejtek öregedését -az öregedés folyamatát- a daganatos és más egyéb betegségeket is, a védekező rendszer legyengülése, a szervezetben termelődő szabad-gyökök szabályozatlan pusztítása okozza. Az antioxidánsok megkötik, így semlegesítik a káros szabadgyököket.  A szervezet normális (irányított) szinten tudja tartani az oxidációval járó folyamatokat, ha a szabályozáshoz szükséges anyagok rendelkezésére állnak   A szervezet ezeket a mikrotápanyagokat zöldségekből és gyümölcsökből képes felvenni.

A Word Anti-dopping Agency (WADA) kimutatása szerint
1986 és 96 között átlagosan 60-70%-al csökkent
a zöldségek és gyümölcsök vitamin és ásványianyag tartalma.

Napjainkban már túlzott mértékben elszaporodtak a szabadgyök-források: a stressz (félelem), elektroszmog, UV napsugárzás, légszennyezettség, vegyszerek,  nagy kalóriatartalmú savasító ételek stb. (az oxidatív stressz forrásai). Így az antioxidánsokból is egyre nagyobb mennyiséget kell a szervezetünkbe juttatnunk. A karotinoidok jelentik a sejtjeinket folyamatosan támadó szabadgyökök elleni védelem első vonalát, menyiségükből nagy pontossággal következtetni lehet az általános antoxidáns szintre.

A ma már tudományos körökben új biomarkerként számon tartott antioxidáns-értékről dr.Richard Cutler az USA Állami Egészségkutató Intézet vezető tudósa így nyilatkozott:

 

"Az antioxidánsok mennyisége a testedben

egyenesen arányos azzal, hogy meddig fogsz élni !"

 

A Karotinoidok és a többi antioxidáns

Két  nagyléptékű kutatási projekt eredményei összefüggést mutattak ki a szövetek karotinoid koncentrációja és az átfogó karotinoid státusz között. Az egyik szerint, amit 2004-ben adtak ki, a plazma karotinoidok a vérben található karotinoidok legjobb indikátorai. Emellett egy, a közelmúltban három nagy USA-beli egyetem által publikált tanulmány megállapította, hogy a bőrben található karotinoidszint erőteljes indikátora a szervezet átfogó antioxidáns állapotának.

A karotinoid mérés

A videóban látható  forradalmi eszköz első ízben teszi lehetővé, a karotinoidok  biomarkerként való használatával az antioxidáns védelem gyors mérését. A technikát, amelyen a műszer alapul, Sir C. V. Raman fedezte fel az 1920-as években. Sir Raman a spektroszkópia felfedezéséért Nobel-díjat kapott 1930-ban. A felfedezés a 1920-as években történt, de a számítógép megjelenéséig, és amíg az optika és a lézertechnika el nem érte a mai fejlettségi szintjét, a koncepció a gyakorlatban nem volt használható. Raman felfedezése egyértelműen igazolta, hogy az emberi szervezetben léteznek, olyan molekulák, mint a karotinoidok, amelyek meghatározott hullámhosszúságú lézerfénnyel gerjeszthetők.

Ezek a molekulák, ilyenkor sajátos módon rezegnek, rájuk jellemző, más hullámhosszú fényt bocsátanak ki, amely ezután mérhető. Az utóbbi 10 évben kezdték összeállítani ennek a technológiának a részeit az utahi egyetem kutatói dr. Werner Gellerman vezetésével. A szkenner-technológia hatalmas tudományos áttörést jelent. Mivel a karotinoidok az egész testben megtalálhatók a test antioxidáns-hálózatának részeként, a tudósok szerint ez a technológia használható az emberi szövet karotinod tartalmának mérésére, és a teljes antioxidáns szint jelzésére.

Forradalmasítja az egészségügyet a biofotonikus szkenner (a szakcikk itt)

(Beküldő: MediCenter Orvostechnikai Magazin 2006-07-24)

A szkenner  vérmentes – és fájdalommentes eljárással megméri a bőrben található karotinoid antioxidánsok koncentrációját, és azonnali pontos eredményt ad. A mérési technika a következő: tenyerünket a gép alacsony energiájú, kék fényű lézere elé kell helyezni, és 3 perc elteltével megkapjuk a bőr-karotinoid indexünket. A mérőszám (index) ismeretében lehetőségünk nyílik javítani a betegségeket elhárító védelmi képességünk értékén. Az eredményt befolyásolhatja a genetikai állomány, a táplálkozás, a mozgás, azaz az életmód. (A világon eddig mért legmagasabb értéket egy természeti környezetben élő mexikói indián asszony esetében mérték. A magyarországi mérések általában alacsony illetve közepes védelmi indexet mutatnak.)

A mérés után felvilágosítást kapunk arról, hogy milyen módon emelhetjük szervezetünk védekezőképességét helyes táplálkozással és táplálékkiegészítők fogyasztásával. Klinikailag igazolt, hogy a szkenner programban javasolt táplálékkiegészítők védelmet nyújtanak a szervezetben végbemenő oxidációs folyamatokkal és a szabadgyökökkel szemben.

Az antioxidánsok szervezetbe történő bevitele további egészségi előnyökkel jár a keringési megbetegedések, érelmeszesedés, csontritkulás, cukorbetegség, korai öregedés, ízületi gyulladás, fogínysorvadás, daganatos megbetegedések és más krónikus betegségek megelőzése és kezelése esetében is.

 

A mindennapi megoldásokról a kapcsolat oldalon olvashatsz.


 

 

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet