Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

Orvoslás

hipokrates.jpg

Már az ókorban is tudták

A görög természetfilozófusok egészségképe a harmónia meglétét, betegségképe a harmónia hiányát feltételezi, az egészség helyreállításának kulcsa pedig a megbomlott arányok rendezése.

 • Hippokratész (i. e. 460-377)

  Hippokratész a lényegét tekintve a mai napig érvényes vérmérsékleti típusbeosztást írt le Ezek a: melankólikus, szangvinikus, kolerikus és flegmatikus típusú emberek. Ő az európai hagyománynak az az alakja, akit mind a modern medicina, mind a természetgyógyászat elődjének tekint.

  Alapelvek: „Nil nocere”, azaz „használni, de legalább nem ártani.”.

  Minden létező, így az emberi test is hideg, meleg, száraz, ill. nedves természetű elemekből áll. Ezek az elemek a test pusztulása után visszatérnek a természetbe.

  Az emberi test négy nedvből: vérből, nyálkából, sárga epéből és fekete epéből áll, ezek alkotják az ember alkatát. Az egészség a négy nedv helyes minőségi és mennyiségi keveredésének kifejeződése, a betegség pedig valamelyik nedv hiányaként, túlsúlyaként vagy a szervezeten belüli elkülönüléseként írható le.

  Az emberi szervezet szoros kapcsolatban áll a természettel.

  A gyógyítás alapelve: „lazítani azon, ami feszes, és feszíteni azon, ami laza.” Például a túltáplálásból eredő betegségek hashajtással, a hasmenéses betegségek jóltáplálással; a kimerültség okozta betegségek pihenéssel, a tétlenségből eredőek testmozgással gyógyíthatók, stb.

 

Ha mégis szakemberhez fordulunk az legyen először egészségfejlesztő terapeuta

A holisztikus egészségfejlesztést alkalmazók filozófiája

 1. Mindenekelőtt nem ártani (primum no nocere).

 2. A természetnek gyógyító erői vannak (vis medicatrix naturae). Az emberi testben jelentékeny erők rejlenek önmaga meggyógyítására. A terapeuta feladata megkönnyíteni és elősegíteni ezt a folyamatot, természetes, nem toxikus gyógymódok alkalmazásával.

 3. A baj okát felismerni és kezelni (tolle causam). Az egészségfejlesztő terapeutákat arra oktatják, hogy a betegség (valódi) okait kutassák fel, a tünetek megszüntetése helyett. A tüneteket úgy tekintik, mint a test gyógyulásra való törekvésének kifejezését, míg az okokat a fizikális, a lelki, érzelmi és szellemi (spirituális) síkon kell keresni.

 4. A beteg egész személyét kezelni kell. Az egészségfejlesztő terapeutákat úgy képezték, hogy az egyént olyan egészként szemléljék, aki fizikális, mentális emocionális, spirituális, társadalmi és más tényezők bonyolult egysége.

 5. Az egészségfejlesztő terapeuta egyben tanár is. A terapeuták elsősorban tanítók, akik arra nevelik, bátorítják és motiválják az embereket, hogy személyes felelősséget vállaljanak egészségükért. Ezt az egészséges magatartás, életvitel és táplálkozási szokások kialakításával lehet elérni.

 6. A megelőzés a legjobb gyógymód. A természetes gyógymódokat alkalmazó terapeuták a megelőző orvoslás képviselői. A betegségek megelőzését tanítással és oktatással érik el, és az embereket az olyan életmód kialakítására bátorítják, amely támogatja az egészséget és megelőzi a betegséget.

 7. Az egészség és a jóllét megalapozása. Az egészségfejlesztő terapeuta elsődleges célja az optimális egészségi állapot létrehozása és fenntartása, a jóllét biztosítása. Az egészség úgy definiálható, mint az optimális fizikai, lelki, érzelmi jóllét állapota, a „jóllét” pedig a pozitív érzelmi beállítottsággal jellemezhető egészség állapota. Az egészségfejlesztő terapeuta azért küzd, hogy a beteg jóllétének szintjét növelje, tekintet nélkül az egészség vagy a betegség szintjére. Sokszor még komoly betegség esetén is a jóllét magas szintje érhető el.

Néhány egészségfejlesztő név és cím itt

 

FONTOS!!

Ha ovosi beavatkozást, kezelést javasol neked bárki a problémád megszüntetésére, akkor az oldal átfogó ismereteit ősszegezve, két területet tudok javasolni

 • a HOMEOPÁTIA (kezelés és gyógyító szerek)
 • és az NGM Új (Germán) Medicína teljeskörű gyógyászati rendszer

NGM ismertető könyv (ez csak egy általános laikus összefoglató kiadvány)

 

Részlet a bevezetőből!

A nálunk (EU, USA) uralkodó akadémiai orvoslás, vagy akár az  alternatív orvoslás terén is, az ún. betegségek  a természet „hibáinak” számítanak, az ún.  immunrendszer összeomlásának, egy valamiféle „rosszindulatú” dolognak,  ami megpróbálja a szervezetet tönkretenni, és ezért minden rendelkezésre álló eszközzel, egy orvosi-katonai stratégia szerint meg kell támadni és ki kell irtani.  Nos, ettől az elképzeléstől a témával való intenzív nézeteltérés 24 éve alatt fényévnyi távolságra kerültem.

Természetesen nem egyszerű, rögtön az első próbálkozás alkalmával megtenni az ugrást a biológiaiorvoslási gondolkodás új dimenziójába. Megpróbálok Önöknek, e rövid ismertetőben áttekintő képet adni.  Az Új Germán Medicina  (ahogy most nevezik), amit 1981-ben fedeztem fel, egy szigorú természettudomány, amelynek csupán 5 biológiai természettörvénye van (és semmi tudományos feltételezése), melyekkel immár bármely tetszőleges kórtani eset szigorúan természet-tudományosanreprodukálható.

Az Új Germán Medicina az élő szervezet orvos-biológiai összefüggéseit úgy írja le, mint lélek, agy és szerv egységét. A lélek és szerv minden folyamata az agy által kapcsolódik össze és minden vezérlés ésszabályozás onnan történik. Az agy szervezetünk kapcsolóközpontja, bioszámítógépe és a lélek a programozó.

A bioszámítógép közös „hatáskifejtési” területe a test és a lélek egyaránt, úgy az optimális programozásnál, mint a program valamilyen zavaránál. Ugyanis  nem csak arról van szó, hogy a lélek agyat és szervet programoz, hanem arról is, hogy  a szerv is képes sérülések esetén az agy és a lélek mintegy automatikus, gyakran nem is tudatosuló (!) programozását elindítani.     Ebben különbözik az Új Germán Orvostudomány alapvetően minden korábbi orvosi irányzattól, különösen az ún. akadémiai orvoslástól.....

Ezt 1998. szeptember 8-án és 9-én a szlovákiai Trnava egyetemén demonstrálták és hatóságilag is megerősítették:

http://www.ujmedicina.hu/letoltes/TrnavaEgyetem.pdf

A müncheni/bécsi orvoskonferencia igazolása:

http://www.ujmedicina.hu/letoltes/FelulvizsgalatMunchenBecs.pdf

A Egyéb igazolások:

http://www.ujmedicina.hu/letoltes/igazolasok.pdf 

 

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet