Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

szivgorbe.gif

A Honlap témái egymásra épülnek. Járd végig, mint egy iskolát.

"Segíts magadon az Isten is megsegít",
komoly népi bölcsesség, komolyan kell venni.

AZ VAGY, AMIT EGÉSZ NAP GONDOLSZ MAGADRÓL !!

A leghatékonyabb segédeszköz az egészségre programozás a tudat csendes állapotában. Az öngyógyító képesség harmóniájának helyreállítására kapsz itt megoldást.

Minden a fejedben dől el, mozogj is hozzá!

Azért ne ámítsd magad - "keményen kell dolgozni" az egészségért,

mely a TV előtt  nem fog menni! (a kivétel erősíti ezt is)

Az aktív öngyógyítási képesség, agyi alkalmasságának megismerésére

(melyik félteke aktív, stb) és fejlesztésére ma már léteznek technikák.

Az ÖNGYÓGYÍTÁS egyszerűen, több ezer éve jól megvan az orvosi gyógyítás mellett. Ez a tevékenység és a tudás megszerzése a  modern ember számára nélkülözhetetlen. Az apró egészségpraktikák sokszor generációkon keresztül vándorolnak a családokban. A lényege: felismerni, megismerni, megkérdezni, megtapasztalni,  megcselekedni, az egyszerű természetes módszereket és alapanyagokat. Józan ésszel javítani, kiiktatni a mindennapi életünk során keletkezett egészségünket befolyásoló problémákat.

Önbefolyásolás

Az öngyógyítás egyszerű és hatásos módja az önbefolyásolás, idegen szóval autoszuggesztió, hiszen a tudat (alatti) és a hit mindent befolyásol. Akár testi és lelki fájdalmak enyhítésére is alkalmazható. Jelentős a szerepe a (bármilyen) célok  eléréséhez vezető úton. Az önbefolyásolás gondolati szinten, de hangosan kimondott szavakkal történhet. A TITOK.. című oldalunk és az ott ismertetett film részletesen foglalkozik a témával.

Életed a tudatalattid csodálatos hatalmának megismerésével meg tudod változtatni, Dr. Joseph Murphy világhírű könyve erről szól. Itt most a test energiáinak aktivizálása szempontjából járjuk körül az önbefolyásolást. A gyógyító erő a tudat mélyebb rétegeiben is rejtőzik.

A legjobb aktív öngyógyítási technikák az energiarendszerünk aktivizálására épülnek, és erős kölcsönhatásban vannak a szeretet erejével ezért ezeket egy külön lapon a SZERETET Energiája oldalon tárgyaljuk.

Bölcsességgel segíts magadon...

Ha nagyon leegyszerűsíteném, azt mondhatnám, a gyógyítás kezdetben felhasználta úgy a gyakorlati, mint a tudatunkon át ható eszközöket. Igazolásul hivatkozhatnék Hippokratészre , aki mindkettőt egységként kezelte a gyógyítása folyamán.

Később - és napjainkban is - a nyugati orvoslás fő irányvonala a gyógyszerekkel történő gyógyítás lett. A bizonyítható eljárásokba vetett hit fokozatosan eltüntette az alternatív - nem  laboratóriumokban  kitalált - gyógymódokat. Ennek az a lényege hogy nem az eredmény számít hanem, hogy tudjuk e hogyan működik.  Van e reprodukálható egyenletrendszer stb. Amiről nem tudjuk az nincs. Eközben távol keleti kultúrákban továbbra is erőteljesen érvényesült a tudatra, a lélekre és a szellemre ható gyógyítás.(Balogh Béla)

Napjainkra egyre több orvos kénytelen rádöbbenni arra a tényre, hogy csak abban az esetben képes páciensein hatásosan és tartósan segíteni, ha valamilyen módszerrel a beteg ember szervezetének öngyógyító mechanizmusait is képes serkenteni. Ez az öngyógyító mechanizmus alapfokon (tehát a laikus felfogás szerint még egészséges állapotban) egy periodikus napi szervezeti önkontroll révén a betegségek megelőzésében, a keletkező kisebb hibák folyamatos kijavításában nyilvánul meg.

 

A részletek és az út, Balogh Béla a valóságról (interjúk)

Ismerd meg a végső valóságot a (könyv itt)

A betegség kialakulását valamint a gyógyítás alapját is minden esetben a szervezet energia-rendszerében bekövetkező változások képezik. Vajon a tökéletes energetikai állapotban a szervezetünk központja - az agyunk - képes ennek a feladatnak teljes egészében megfelelni,  képes az egészségünket is maradéktalanul megőrizni? (erről szól a fenti sorozat)

A születésünk első pillanatától, ugyan változó mértékben (a környezeti hatásoktól függően), de már megkezdődik a szervezet energia-csökkenése. Ezt a folyamatot az első 6-8 életévben a szervezet még képes nagyrészt kompenzálni, de a csökkenés így is folyamatos, és a szervezet energiaszintje a 20-as életévekben már megfigyelhetően, a 40-es években pedig jelentősen, akár a kezdeti érték 80 %-ára is visszaesve csökkenhet. Az ma már nyilvánvaló hogy a mozgásszegény életmód és a természetidegen táplálkozás és a romboló környezeti hatások alapvetően befolyásolják az energia háztartásunkat, gyengítik a védekező rendszerünket.

Az energiapotenciál csökkenésének egyenes következménye a biológiai egyensúly eltolódása, mely kezdetben még csak a fizikai teljesítőképesség csökkenésében nyilvánul meg. Ezt követően az energiadeficit a szellemi tényezők zavarát (kezdetben emlékezetzavarok, bizonytalanság, túlreagálás) váltja ki, később pedig már határozottan megfigyelhetjük az egészség változó mértékű hanyatlását is.

Bizonyos, az un. funkcionális orvoslás körébe tartozó vizsgáló módszerekkel, már ebben a tünetmentes (un. preklinikai) stádiumban is biztonsággal kimutathatóak, megfigyelhetőek akár a kezdődő betegség jelei is. Ezek az un. biofizikai elváltozások mára már bizonyítottan és az un. morfológiai (tehát a döntően alaki elváltozásokat kereső) orvoslás képviselői által is nagyrészt elismerten minden esetben megelőzik a szervezet kémiai tehát laborvizsgálatok útján is érzékelhető elváltozásait.

A lényeg az hogy figyelnünk kell az apró jelekre, és biztosítani kell az agy számára a folyamatos felügyelethez, és beavatkozáshoz az üzenet vételéhez szükséges optimális feltételeket. Az egészség tehát feltételez egy nagyjából tökéletes energiaállapotot, melyben az elvesztett energiák képesek folyamatosan és megfelelően újratermelődni, az agy pedig képes a napi rendszeres ellenőrző és hibajavító programjában koordinációt végrehajtani.

Természetes életszükségleteink és a környezetünket napjainkban meghatározó rendező elvek sajnos már messze nem harmonizálnak egymással. Ennek következtében is, bár erősen változó mértékben, de szinte mindenkiről elmondható, hogy testünk energiadeficitben van, ezért a mai életfeltételek mellett igenis szükséges egy tudatos, a jó rezgésekre ráhangolódó egészségrendező életmód bevezetése (az un. Wellness) is.

A modern ember életszemléletéhez és a modern orvosi gondolkodáshoz egyaránt hozzá kell, hogy tartozzék az egészségről való gondolkodás tudatos és folyamatos kontrollja, azaz kép arról milyen a megelőzés iránya és tartalma, de ugyanakkor elengedhetetlen volna - arra hajlamosító (genetikai) tényezőkkel rendelkező embereknél különösen - a betegségeknek szubklinikus, tehát még a klinikailag tünetmentes állapotban való felismerése, és gondolkodási irányváltás képességének kifejlesztése.

A mai feltételek mellett, a szervezet ellenálló erejének optimális megtartásához már nem elegendő csak a tudatosan irányított egészséges életmód. A széleskörű egészségvédelem céljából és a hatékony betegségmegelőzés érdekében a támogató segédeszközök használata (pl. magnetoterápia, polarizált fény, lúgosított tisztított ivóvíz). A táplálékkiegészítők fogyasztása (antioxidánsok) is elkerülhetetlen sejtszintű energiatermelés katalizálásához, az oxidatív stressz kivédéséhez. A tudati technológia megismerése és elsajátítása a legfontosabb. Persze legalább ilyen fontosak a szokásokon alapuló, a testet karbantartó életmód-keretrendszerek,  például  a rendszeres tisztítókúra alkalmazása és a mozgás is.

Karbantartó lehetőségek a gyógyteakeverékekkel (rezgésinformációk)

Gyógyteakeverékeket (Wkipédia) magunk is összeállíthatunk: szerezzük be a kívánt keverékhez szükséges gyógynövényeket, és egy csavaros tetejű üvegbe egy mércével, mondjuk egy evőkanál segítségével adagoljuk az arányoknak megfelelő összetételben a füveket. Vagyis ahol 2 rész van írva, ott két kanál növényt, illetve nagyobb mennyiség keverésénél értelemszerűen a dupláját, tripláját vesszük az adagoknak. Az üveget a végén összerázzuk, "sékeljük", és felcímkézzük, dátumot, összetevőket is feljegyezve. Ahol nincs a mennyiség megjelölve, ott a felsorolt gyógynövényeket 1:1 arányban alkalmazzuk.

A gyógyteák fogyasztásáról

A kívánt hatástól függően naponta egyszer (hashajtók, elalvást segítő teák), illetve többször (hársfavirág, kamilla, csalán) fogyaszthatunk gyógyteákat. Kedvező hatást már 2-3 nap alatt is elérhetünk, attól függően, mi volt a probléma. Más teákat (pl. méregtelenítő teakeverékeket) 3-4 hétig szükséges fogyasztani ahhoz, hogy hatásukat kifejtsék. A gyógyteák fogyasztását a teljes tünetmentességig, sőt utána még 1 hétig kúraszerűen ajánlatos folytatni. A kúraszerűen folytatott alkalmazással ugyanis biztosabb gyógyulás érhető el, és ezzel megelőzhető a betegség kiújulása is. Semmi esetre se váltsunk át 1-2 naponta más-más teára, mert az határozottan káros a szervezetre!

A gyógynövények fogyasztása során fontos a ciklikusság (szabályos időközönkénti ismétlődés) elve, mert az emberi szervezet is ciklusosan működik. Ez azt jelenti, hogy szabályos időközönként szüneteltetni kell a kúrát. A tea fogyasztása csak akkor lesz eredményes, ha azt következetesen és kitartóan végzik megfelelő adagolás és táplálkozás mellett.

Egyéb öngyógyítási egészségjavító technológiák

Ez  a fejezetünk több külön oldalt igényel. Ide tartoznak például a különféle mágneses eszközök alkalmazásával kialakított vitalizáló, egészségvédő, gyógyhatású alkalmazások. Persze itt is fontos tisztázni a mágnesség hatását az emberi szervezetre külön oldalon. Az egyéb technológiákra lentebb röviden utalunk.

Szervezetünket időnként tisztítani kell

Olyan világot élünk, melyben nap mint nap egészségkárosító, toxikus anyagokkal találkozunk. A dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás mellett sajnos, ma már az iparilag előállított élelmiszerek, gyógyszerek, kozmetikumok, tisztálkodó- és tisztítószerek is újabb mérgeket juttatnak szervezetünkbe. Sőt az ivóvizünk és a levegőnk is szennyezett és jódhiányos.

A méreganyagokkal telítődött máj egy idő után már nem tudja tisztító funkcióját maradéktalanul ellátni, és egyre több salakanyag, méreg jut a vérrel és a nyirokrendszer működésével a szövetekbe. A méregtelenítést az elektroszmog (számítógép, TV, stb.) is nehezíti. Ennek egyenes következménye az immunrendszer gyengülése, ami csak tovább erősíti a folyamatot, szaporodnak a panaszok, betegségek jelentkeznek (többek között allergiák, bőrbetegségek, gombafertőzések /candida/ szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, daganatos betegségek stb.).

A túlzott súlygyarapodás is összefüggésbe hozható a mérgek lerakódásával. Mivel a szervezet a ma már általánosnak mondható jódhiány miatt sem tud megfelelően méregteleníteni, ezért zsírlerakódással próbálja megkötni a mérgeket.

Kutatók szoros összefüggést találtak például a rostszegény táplálkozás, a székrekedés és a vastagbélrák között is. A bélfalakon lerakódott, sokszor évtizedes salakanyag kiváló táptalajt nyújt az ártalmas baktériumoknak, melyek kikerülhetnek a szervezetbe.  Tisztítókúráról még többet itt.

A többi teendőt (most még) nem részletezzük a honlapon találhatónál jobban, a természetgyógyász szakirodalom azonban bőven ad útmutatót arra mit kell és mit érdemes tenni.

Tudatos irányítás

Ha mégis valami baj van, úgy érezzük valami nem stimmel (szerintem) ahogy az előzőekben is említettük a tudatunkkal tehetünk legtöbbet. Meg kell fejteni mi rágja a testünket. Legtöbbször valami lelki eredetű dolog van a háttérben. Meg kell vizsgálnunk adtunk e mostanában elég lehetőséget a szervezetünknek a regenerálódásra.

A problémákat sokszor időszakokhoz is lehet kötni (tavaszi vitaminhiány, téli depresszió), ezek általában valamilyen hiány állapot következményei. Többnyire a mozgással (mozgáshiány) fénnyel (napfényhiány) táplálkozással, (gyümölcs és zöldséghiány), lazítással, pihenéssel (kikapcsolódáshiány), tehát a nem tudatosan irányított életmóddal (a tervezés és az irányítás hiányával) kapcsolatosak. Egyszerűnek tűnne azt javasolni, hogy be kellene tölteni ezeket a hiányállapotokat és kész.  Tudjuk, hogy ez nem így van, ezért azt tanácsoljuk, hogy aki elhatározta hogy változtat, kezdje az elején, (a TITOK megismerése és meditáció) és minden nap tegyen egy kis lépést.

A táplálékkiegészítők szerepéről, az oxidatív stresszről már az előző lapokon olvashattatok. Itt most a tudatos problémafeltárásról és a pozitív hozzáállásról írunk. Továbbra sem akarunk konkrét betegségek gyógyításával foglalkozni, az az orvosok dolga. Mivel mi magunk ismerjük legjobban az életünket és a testünk jelzéseit mi is megpróbálhatjuk feltárni az ok és okozati összefüggéseket.

 

Az elme pihentetése, a meditáció

 

 

A meditáció rendszerint olyan lelkiállapotra utal, amikor a testet tudatosan ellazítjuk, és szellemünket átengedjük a nyugalomnak és a belsőnkre való koncentrálásnak. Ez a legalkalmasabb állapot az  önbefolyásolásra. A cél a lelki béke, megnyugvás keresése. Ilyenkor sikerül a környezetből kikapcsolódni, úgyhogy pszichológiai szempontból az élményt akár megváltozott tudati állapotnak is lehetne nevezni.

 

Rendszeres mozgásról (videórendelés videoklinika.hu)

 

 

Heti 3-4 alkalommal 30-40 perc intenzív mozgás (energiaképzés) nem csak az ideális testsúly elérésében segít, de több betegség kialakulását is megakadályozhatja. A mozgás lendületben tart, és egészséges!

 

A mindennapi megoldásokról a kapcsolat oldalon olvashatsz.

NGM... Új Germán Medicina

https://ewk.hu/_userfiles_/egeszsegsuli/ismerteto2007.pdf

 

 A GYÓGYíTÓ KÓD ONLINE


Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet