Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

Vízkúra – Japán ősi gyógymód

Himalája sóval és hidrogénperoxid csepekkel

 

Japánban élnek a világon a legtovább az emberek. Egészségesebben táplálkoznak, mint az európaiak, azon felül sok természetes gyógymódot használnak, mint például a vízkúrát. Gyógyítási filozófiájuk azt sugallja, hogy a legjobb gyógymód a megelőzés, illetve használják a természetben rejlő ősi erőt.

japán vízkúra

Egy Japánban és Ázsia több részén elterjedt ősi gyógymód az úgynevezett éhgyomra való vízivás, ami jól ismert és bevett gyakorlat az ottani emberek között.

A japán orvosi társadalom is elismeri ezt a gyógymódot, mint mellékhatások nélküli és rendkívül eredményes gyógyír sok súlyos betegségére.

A japán vízterápia kezeli a következő betegségeket, tüneteket:

fejfájás, testi fájdalom, szívrendszeri és vérnyomás panaszok, reumatikus panaszok, túlsúly, asztma, tüdőbetegségek, különféle gyulladásos folyamatok, vese- és vizelési betegségek, anyagcsere- és emésztési zavarok, aranyér, cukorbetegség, székrekedés, mindenfajta szembetegség, daganatok.

Maga a vízkúra módszere rendkívül egyszerű és bárki könnyedén elvégezheti. A kúra igazi hatásosságát a tiszta víztől lehet elvárni! Csökkenti a hatékonyságot, a szennyeződéseket is tartalmazó csapvíz. A csapvíz állapotát házilag is lehet javítani ezüst érmével, vagy úgy, hogy egy literes kancsóba néhány órával a fogyasztás előtt, fokozatosan növelv (este) 4-10 csepp 3%-os hidrogénperoxid oldatot (csak gyógyszertári) csepegtetünk. A csepegtetőt (szemcseppentő) is lehet kapni a gyógyszertárban.

 

A vízkúra lényege: Igyon vizet éhgyomorra!

 • Kezdjük a szájban (nyállal) felszívódó sóbevitellel. Ahogy felébred, első dolga legyen 4-6 szem (csipetnyi) nagyszemű natúr (pld. Himalája) sót szájba venni és a fogaknál, vagy a nyelv alatt 15-20 percig, tartani (nem szabad lehnyelni)! A nyálban oldódik és felszívódik. Minimális sóbevitel nélkül problémás a vízkúra!! 
 • Még fogmosás előtt,  éhgyomorra igyon 4-6 pohár (kb. 0,8-1,2 liter) tiszta vizet egyszerre (testsúly-függő).
 • Súlyosabb betegségek esetén a kúrát az első hetekben napi 3x később napi 2x ajánlatos elvégezni. Minden esetben fontos, hogy a vízivás előtt és után egy órával ne együnk semmit.
 • Lefekvés előtt 2 órával ne igyunk üdítő italt vagy alkoholt.

Akinek nehezére esik meginni ennyi vizet egyszerre, használja a fokozatosság elvét és napról napra növelje a mennyiséget. Előbb-utóbb hozzá fog szokni. Ha nem tudjuk egyszerre meginni ezt a mennyiséget, a felénél tartsunk egy 2 perces szünetet és aztán folytassuk tovább.

Krónikus betegségek esetén, mint pl. ízületi gyulladás, ajánlott, hogy az első héten csak három napig csinálni a kúrát, majd a második héttől minden nap.

Ennek a vízkúránk nincsenek mellékhatásai. Az első néhány napon kellemtelen lehet a sok víz a gyomorban, de ez pár perc után elmúlik, majd néhány nap után megszokjuk. Természetesen a reggeli vizeletürítés sokkal intenzívebb lesz és ez a mennyiség megindítja a reggeli székletet is.

Nagyon ritka esetben érezhet fejfájást vagy kisebb kellemetlen érzést az első pár napban, de ez a méregtelenítés jele, a szervezet küzd azért, hogy megszabaduljon a felhalmozódott mérgektől.

Természetesen napközben megismételhetjük a kúrát, fontos, hogy előtte és utána egy órával ne együnk és ne feledkezzünk el a só beviteléről sem! Minden kúra (4-6 pohár egyszerre). Vízivás előtt, vegyünk a szánkba a nyelv alá legalább 15 percig egy lapos teáskanálnyi (vagy négy öt nagy szem Himalája), jó minőségű kezeletlen nagyszemű étkezési natúr sót, ne nyeljük le, a többsége szívódjon fel a nyálkahártyán. Ami nem szívódik fel azt ki kell köpni.

Hihetetlen, de ez az egyszerű (tiszta) vízkúra (+ helyes étrend, mozgás, hit, pozítív beszéd, a jó dolgok vonzás, hálaadás köszönet) pár hónap alatt , a cukorbetegségből, magas vérnyomásból (talán a rákból is) gyógyított ki számtalan embert, sikertörténetek sora olvasható. Jó, mindennapos szokásokat kell kialakítani! Aki nem szenved semmilyen súlyos betegségben az is nagyszerűen fogja érezni magát és jelentős energiaszint emelkedést és állapotjavulást fog tapasztalni.

A kúra (a sok víz) ugyanis tisztítja a vastagbelet és elősegíti, hogy a tápanyagok felszívódjanak. Segíti a fogyást, lassítja az öregedést, regenerálja a sejteket, kimossa a mérgeket a vérünkből. Bőrünk feszes és sugárzó lesz, energiával töltődünk fel. A jó vérkeringés segít leküzdeni és elviselni a stresszt, segíti a nyirokcsomók működését és a gyulladások leküzdését, erősíti szerveinket és immunrendszerünket is.

Japán vízkúra lényege

A hatásos japán vízkúra egyik legfontosabb feltétele a jó víz, amely javítja a hatékonyságot! Az ásványvíz nem mindig megbízható és, mint tudjuk a tisztítatlan csapvíz is rengeteg kívánnivalót hagy maga után, ha nem kezeljük.

A szűrőkancsó sem a leggazdaságosabb megoldás, ráadásul szűrésminőségi problémák is lehetnek.

Egyszerű tísztító vízszűrő megolodás: 
http://vizmegoldas.hu/vizszuro-termekek/premium-vizszuro-keszulek/

Bővebben >>

Dr. F. Bathmangelidij:

"Te attól érzed magad betegnek, hogy szomjas vagy,

a szomjúságot ne kezeld gyógyszerrel. Igyál sok vizet! "

Nem beteg vagy, hanem "szomjas" c. rövidített könyv itt

Bővebben: A tested vízért kiált


EREDETI forrás: http://www.watercure.com/wondersofwater.html 

http://www.watercures.org/water-cure.html

 

Jókor igyál:

A (fő) étkezések után, tilos innod vagy újra enned bármit is ~1 óra hosszat;

 • az idős személyek, vagy azok, akik valamilyen egészségügyi probléma miatt nem képesek reggelente, üres gyomorra annyi vizet meginni, kezdhetik kisebb vízmennyiséggel (+só) a kezelést, fokozatosan növelve a dózist az előírt értékig.

Ezek az eljárások hozzásegítnek ahhoz, hogy kigyógyulj a jelenlegi betegségedből, mint ahogy ahhoz is, hogy egészséges életet élj – bíztatnak a tudósok.

Mennyi ideig kell „vízikúrát” végezni, a betegséged függvényében? Alaptanács, a teljes javulásig néhány hetes szünetekkel: 

 • magas vérnyomás orvoslására 30 napos kúrák ;
 • gyomorhurut esetén 10 napos kúrák;
 • cukorbetegség esetén 30 napos kúrák;
 • székrekedés esetén 10 napos kúrák;
 • tüdőbaj esetén 90 napos kúrák szükségesek;
 • ízületi gyulladás esetén, az első héten 3 napos kúra, míg a második héttől kezdve mindennapi kezelés ajánlott.
 • szinte minden problémánál érdemes megpróbálni ......stb.

Az alpvető javuláshoz kezdetnek legaláb egy 30 napos tisztító kúra kell!!

Ami igencsak fontos, a kezelésnek nincsenek mellékhatásai – állítják a szakemberek. Egyetlen szokatlan dolog állhat fenn, a kúra kezdeti fázisában: a gyakori vizelés, ami nem jelent problémát.

További tanácsként azt ajánlják a tudósok, hogy érdemes napirenden, rutinos szokásként folytatni a „vízikúrát”, az egészséges és aktív életmód megtartásának érdekében.

 

Sose fogyassz vizet étkezés közben!

 

Ez az egyetlen kikötése és aranyszabálya kúrának. Hogy miért? Felsorolunk néhány igencsak megfontolandó érvet számodra, ha te is ezen személyek közé tartoznál:

 • az étkezésnél elfogyasztott víz megkeményíti a gyomorban a bevitt táplálékot, főként hogyha az zsíros volt;
 • a rosszkor elfogyasztott víz hatására lelassul az emésztés, pontosabban a gyomor emésztőenzimjei felhígulnak a folyadék hatására, így képtelenek lesznek elvégezni a feladatukat,
 • a gyomorsav által keltett reakciók során, az ételekből kiválasztott szerves anyagok helyett a „lötty” szívódik fel, amely lerakódik a belek falára, később zsírszövetté alakulva és kedvezve a rák kialakulásának.

Összefoglalva:

Japán hagyományos orvoslás ajánlja, hogy nagyobb mennyiségű (tiszta) vizet igyunk, ébredés után és napközben az étkezések között, megfelelő (közvetett) sóbevitellel. Ez jelentősen javítja a szervezet hidratáltságát, a vérkeringést. Tudományoss kutatások hivatalosan igazolják ennek a szokásnak a hatékonyságát. A Japán vízterápia jó tapasztalati eredményeket igazol számos betegség esetén.

Ez a kiegészítő technológia hivatalosan engedélyezett és ajánlott természetes "orvosság" Japánban számos esetben pl.: agyhártyagyulladás, a cukorbetegség, gyomorhurut, fejfájás, asztma, hörghurut, ízületi gyulladás, epilepszia, egyéb fájdalmak a testben, szívproblémák, a zsír a vérben , vesebetegségek és húgyúti problémák, hasmenés, hányás, székrekedés, bélbetegségek, aranyér, szembetegségek, fül-orr-gégészeti problémák, a méh,  és a menstruációs zavar,stb. tehát mindazoknál (a ráknál is) amelyeket a vérkeringési problémák erősen befolyásolnak.

Forrás: http://vizmegoldas.hu/vizszures/test/

http://www.watercure.com/udc6.html

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet