Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

Szeretlek és megbocsátok!

Mi a ho'oponopono?

 
Ho'oponopono azt jelenti: "hibát kijavítani". Minden, negatív ami felbukkan az életünkben, (rossz emlék), "hibás programlejátszás" rossz kapcsolódás. A tudatalattink aztán összekutyul mindent és rossz útra terel bennünket. A felbukkanás legtöbbször azért van, hogy lehetőséget adjon elengedni, tisztítani, törölni. Ha nem élünk vele méregként hat a "hiba".
 

A Ho'oponopono a töröl gomb a "központi egységünk" billentyűzetén.
Gondolj arra, hogy amikor elütsz egy szót, akkor nem a monitornak beszélsz, és nem mondod neki: "Hányszor mondtam neked, hogy hogyan betűzd ezt a szót?" Tudod, hogy a monitor nem tud semmit. Beszélhetsz a monitorhoz egész nap, de a monitor rád mered, mintha azt mondaná: mit akarsz, mit tegyek?

A rendezetlen dolgok egymásra-hatása bennünk is "rontja a működést"! Ha szeretnél valamin változtatni, először törölnöd kell, "nagyobb üres helyet" kell létrehoznod annak érdekében, hogy a megfelelő információt a helyére tedd. Ho'oponopono az ürességbe, befogadásra, a tudatalatti kikapcsolására visz bennünket, a zéróra, így az "inspiráció vételét" nem zavarja semmi, és megjelenik az életünkben, hogy vezessen bennünket. Így a belső béke segitségével lehetünk a megfelelő időben a megfelelő helyen.
A Ho'oponopono megtanít minket problémáink törlésére.
 
A Ho'oponopono a Titkon túl van. Ahogy a "vonzás törvénye" tanítja, gondolatainkkal valóságot teremtünk De tudtad-e, hogy a gondolataink 90%-a tudatalatti? A Ho'oponopono tisztító eszközei segítenek a tudattalan gondolatok törlésében, hogy sikerrel hassanak ránk.
 
Fogadd el a gyakorlatok előtt!
Életemet és a kapcsolataimat a következő felismerések alapján alakítom:

1. A fizikai univerzum gondolataim testet öltése.
2. Ha a gondolataim betegek, akkor beteg fizikai valóságot teremtenek.
3. Ha a gondolataim épek, akkor olyan fizikai valóságot teremtenek, amelyben túlcsordul a SZERETET.
4.100%-ban felelősséget vállalok azért, hogy a fizikai univerzumomat olyannak teremtettem, amilyen.
5. 100%-ban felelősséget vállalok a beteg valóságot teremtő beteg gondolataim korrigálásáért.
6. Nem létezik „odakint." Minden gondolatként létezik az elmémben.

Gyakorlati kézikönyv: https://drive.google.com/file/d/0B5QUDrti_ORHSDBqYzlpOFlZdnM/view?usp=sharing
 
(még több ho'oponopono a gyakorlatban: Mabel Katz) 
Dr. Ihaleakala Hew Len a Hawaii Állami Kórházban dolgozott négy éven át.

Az osztály, ahol a közveszélyes őrülteket tartották, veszélyes hely volt: a pszichológusok havonta váltották egymást, az ápolók gyakran jelentettek beteget, vagy csak egyszerűen felmondtak.

A dolgozók az osztályon kizárólag hátukkal a falhoz simulva közlekedtek, így kerülve el, hogy rájuk támadjanak a betegek. Az osztályon se dolgozni, sem élni nem volt kellemes.

Ahogy magát gyógyította, úgy lettek jobban a betegek is. – Néhány hónap elteltével – mesélte Dr. Len – a korábban szigorúan lekötözött betegek szabadon sétálhattak; másoknak, akiket addig keményen gyógyszereztek, már nem kellett gyógyszert szedniük.

Azok, akiknek esélyük sem volt arra, hogy valaha kiengedjenek a kórházból, gyógyultan hazamehettek. Sőt, mi több, a személyzet egyre jobban szeretett ott dolgozni.  Részletek a könyvből:
  "Kérdeztem tőle (J.Vitale): Tulajdonképpen az egész világod a te   befolyásolható "teremtményed"?

  Igen. Ez az állítás, ma már bizonyíthatóan minden ősi és modern   (kvantumfizika) tudásban megjelenik. A jelenségek belülről        jönnek, hogy hogyan azt ne kérdezd, nagyon összetett.

  Egyszerűen meggyógyítottam magamban azt a részt, ami őket    (betegek) teremtette (kivetítette). 


Ahogy tökéletesíted önmagad, és ahogy önmagadat fejleszted, 
a világodat is tökéletesíted."
 
Ezt nehéz lesz megemészteni. Azért felelősnek lenni, amit mondok vagy teszek, egy dolog. Felelősnek lenni, amit valaki az életemben tesz vagy mond, egy teljesen másik dolog.
 
A gond nem velük van (betegek), hanem veled. Tudom, ezt kemény dió lesz végiggondolni, nem is szólva arról, hogy elfogadd, vagy megéld. Ezt nehéz lesz megemészteni. Azért felelősnek lenni, amit mondok vagy teszek, egy dolog. 

 
 
Istenem, Szeretlek!
 
Ho'oponopono egy kevéssé ismert, de rendkívül erős önátalakítási technika. Hawaii nyelven, valami olyasmit jelent, hogy a dolgokat jobbra fordítani, tökéletessé tenni valamit. 
 
Ho'oponopono (ho-o-pono-pono) egy ősi hawaii gyakorlat, a megbékélés és a megbocsátás technikája. Hasonló megbocsátás-gyakorlatot végeztek az egész Csendes-óceán déli részén lévő szigeteken, beleértve a Szamoát, Tahitit és Új-Zélandot. 
 
Hagyományosan a ho'oponoponot gyakorolja a gyógyító pap, vagy a családtagok között az a személy, aki fizikailag beteg (öngyógyítás). A technika időközben egyszerűsödött. 
 
"Már a modern változatot tanította Morrnah Nalamaku Simeona. Morrnah gyógyító volt, és 1983-ban megkapta a nagy megtiszteltetéssel járó Hawaii élő kincse kitüntetést. Ő kis és nagy csoportok részére is tanított ho'oponoponot, a kórházak, főiskolák, és az ENSZ személyzetét is képezte. 
 
A hagyomány szerint, gyakran, több embernek kellett végeznie a gyakorlatot, hogy a kívánt folyamat végbemenjen, a "ho'oponopono gyógyító rendszerhez" eredetileg szükséges egy közvetítő jelenléte is. 
 
Morrnah átalakította, egyszerűsítette a ho'oponopono technikát olyan módon, hogy a gyógyulás és az átalakulás folyamatában a továbbiakban nem szükséges más személy. A gyógyítónak sem kell konkrétan találkoznia a kezelendő személyekkel. 
 
A tapasztalatok alapján, viszont mindent megőrzött a hatékonyságból, az új eljárás ugyanolyan eredményes mint a hagyományos! 
 
„A ho'ponoponó olyan eljárás, amellyel el tudjuk engedni a bennünk lakozó mérgező energiákat, lehetővé téve ezzel, hogy ISTENI indíttatású gondolatok, szavak, tettek és történések szülessenek." 
 
 

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet