Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ
 
A jó légzés az élet alapja
 
 
A légzés áldás, élet. Kilégzés, belégzés, ennyire egyszerű, mégis a legtöbben hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy ha ez nincs semmi sincs! Ha nem jó, minden elromlik idővel! Ha megtanuljuk megjavítani, egészséget varázsolhatunk magunknak!

A légzés az élet alapja! A civilizáció "áldásai" mégis erre az alapra mérik a legnagyobb csapást. Aki felismeri hogy a saját kezében van minden megoldás kulcsa, az hamar rátalál (bevonzza) a légzésjavítás sok évezredes gyakorlatának technikáit.

És milyen különös, hogy a helyes légzést újra és újra tanulnunk, gyakorolnunk kell, hiszen életet ment és hosszabbít, betegségeket gyógyít vagy előz meg, harmóniát és békét teremt.

 Talán ha tudnánk helyesen lélegezni, a világunkban minden a legnagyobb rendben volna. Az emberi test ösztönös légzése a szivacs és a víz játékára hasonlít.Ha a szivacsot összenyomjuk, akkor kimegy belőle a víz, ha elengedjük, ismét megtelik. Testünk ugyanígy viselkedik: ha az izmokat összehúzzuk, sejtjeink kilélegeznek, a test térfogata enyhén csökken.

 

Gyógyító légzés:

1. Lazán és egyes tartással üljünk le egy székre vagy a padlóra. Ha a széket választottuk, ügyeljünk rá, hogy talpunk érintse a padlót, valamint hasunk legyen laza és szabad.

2. Kezdjünk el lazán belélegezni, és közben figyeljük meg hogyan emelkedik a hasunk, tágul a hátsó bordakosár, majd emelkedik a mellkasunk.

3. Ha teljesen megtelt a tüdő, akkor négyszer olyan hosszan tartsuk benn a levegőt, mint ameddig a belégzés tartott.

4. Ezt követően kétszer olyan hosszan lélegezzünk ki, mint ahogyan belélegeztünk.

5. Kilégzés után ne tartsunk szünetet, rögtön folytassuk a következő belégzéssel.

Ha egy ideig napi rendszerességgel gyakoroljuk a fentebbi légzést, akkor alaplégzésünk is észrevehetően el fog mélyülni, le fog lassulni, még terhelés alatt, a legnagyobb zűrzavarban is nyugodtak és ellazultak maradunk.

Amikor elernyesztjük izmainkat, a sejtek belélegeznek, és a test térfogata kissé megnövekszik. Aki képes az összes sejtjét egyszerre oxigénhez juttatni, elűzi a fájdalmakat, a betegségeket, a mélabút és a feszültséget. Igen ám, de helyes testtartás nélkül nincs helyes légzés!

A legalapvetőbb, amit el kell sajátítanunk, a csecsemőkéhez hasonlító természetes tartás. Ha megfigyeljük, a csecsemők soha nem nyakból emelik meg felső testüket,  a szívtájéki gerincszakasz megfeszítésével emelkednek fel hason-fekvésből. Ez az a szakasz, amire koncentrálnunk kell légzéskor.

Kevesen tudják, hogy szervezetünk egyik legfontosabb méregtelenítő szerve a tüdő. Belégzéskor testünk sejtjei oxigénhez jutnak, kilégzéskor pedig eltávozik az anyagcsere végterméke, a széndioxid. Ennek mennyisége hatással van a légzés ütemére, ha sok van belőle a szervezetben, fokozódik az agyi légzőközpont aktivitása, szaporábbá válik a be- és kilégzés üteme, ha kevés (pihenünk, alszunk), a légzés ritmusa lelassul.

A városi emberek a benzingőzös, mérgező levegőből nem szívesen szívnak mélyeket, ösztönösen az ún. lapos légzést alakítják ki, ami nem más, mint pici beszívás, viszonylag kései kiengedés. A lapos légzés hátráltatja a méregtelenítést, a szervezet megőrzi a méreganyagok egy részét.

Fejfájás, rossz közérzet "jutalmazza" az elégtelen, friss levegőt nélkülöző levegőcserét. A tüdő térfogata megfelelő légzésterápiával növelhető, kapacitása, működése javítható. A jobb tüdőfunkció hozzásegíti szervezetünket az optimális anyagcseréhez, közérzetünk, fizikai állapotunk javulásához.

Ha probléma is van, segít a speciális technológia >> egészségjavítás légzéssel (Buteyko módszer)

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet