Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

 A testünk földelésének fontossága

 

 

Lehet, hogy a legtöbb krónikus betegség hátterében elektronhiány áll?
Dr Mercola cikkének fordítása http://goo.gl/m2z4f

 Az emberiség történetének egyik legfontosabb egészségügyi felfedezése!

 

FIGYELMEZTETÉS!! Az álbbi cikkben emlitett új megközelítések által olyan mértékben érintve van a  gyógyszeripar, hogy mindent megtesznek a földelés (és az azt lehetővé tevő termékek) hasznosságával kapcsolatos tények elferdítése, az öngyógyítási lehetőség elbagatelizása, meghamisítása érdekében!

 

Energiagyógyászat

A keleti civilizációk évezredeken át energiagyógyászati módszerekkel blokktalanították és szabályozták a test energiarendszerét. Például a Hagyományos Kínai Orvoslás sikertörténete az akupunktúra. A Nyugat csak lassan fogadta be az energiagyógyászatot, mivel az emberi testet inkább biokémiai, mint energetikai egységként szemléli.

Pedig ha sztetoszkópot tartunk a testünkhöz, különböző elektromos jellegű hangot fogunk hallani. Az idegrendszerünk elektromossággal kommunikál (azaz elektronok mozgása által), elektromos jeleket adva és fogadva az egész testen át. Biológiai folyamataink legnagyobb része elektromos.

Az orvosi társadalom többségének semmilyen elektronikai képzettsége nincs, így Clint Ober új, briliánsan egyszerű és intuitív szemléletmódja őseink életmódjára vonatkozóan ez-irányú képesítésének köszönhetően egyedülállónak bizonyulhat.

Az életünket fenntartó vegyi folyamatokhoz szabad (negatív töltésű) elektronokra szükség van. Sejtjeinkben az élethez szükséges energia termelő folyamatok során pozitív töltésű molekulák, ionok keletkeznek. Ezek hosszú időn keresztül történő felhalmozódása gyulladásos betegségekhez, daganatok keletkezéséhez vezet.

A pozitív töltéseket az elektronok semlegesítik, megőrizve ezzel a töltés egyensúlyt a szervezetünkben. Ez lenne tehát az elérendő cél, az emberi test legjobb földelése. Járhatnánk mi is mezítláb, vagy legalább gyalogolhatnánk naponta néhány órát csupasz talppal a földön, de ez a jelenlegi környezetünkben nem tűnik kellemesnek. Arra meg végképp nincs időnk, hogy ott töltsük el életünk nagy részét, ahol ez megoldható lenne.

Ober három évtizeden át a kábeltelevíziózás világában dolgozott, mielőtt kutatni kezdte volna a Föld elektromos energiájának egészségre gyakorolt hatását. Mialatt saját betegségéből igyekezett kigyógyulni, a következő belső megérzése támadt:

"Legyél az ellentétes töltés. Az állandóság az ellenséged."

Ez a sugallat indította útjára azt a felismerést, ami akár a mikrobák felfedezéséhez hasonló fontosságúvá válhat. Amit felfedezett, az a legtöbb krónikus betegség - melyet ő elektron hiányos szindrómának nevez - kiváltó oka is lehet. Ha kevés a testünkben a szabad elektron, a test képtelen a megbetegedések, gyulladások hatékony gyógyítására.

Amikor egy gyulladásos folyamat elszabadul, mint azt valószínűleg sejtjük, egy sor olyan krónikus betegségre válunk hajlamossá, mint a rák, a kardiovaszkuláris betegségek, a köszvény, és a többi, ma már népbetegségnek számító egészségügyi probléma.

A Föld az elektron hiány természetes ellenszere, és végtelen mennyiségű elektronnal képes ellátni minket a földelésnek nevezett folyamat segítségével, egészen addig ameddig a stabil, semleges állapot létre nem jön.

A cikk legnagyobb részében ennek hatásmechanizmusával fogok foglalkozni. De van egy bökkenő: nem élvezhetjük az elektronáramlás előnyeit, csak ha közvetlenül a Földhöz kapcsolódunk. És a mai iparosodott országokban az emberekről mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy a Földhöz kapcsolódva vannak.

Az emberiség eltávolodása a gyógyító erőtől: az anyaföldtől.

Az iparosodás és a műanyagok vagy más szintetikus anyagok bevezetése lekapcsolt minket a Földtől és gyógyító energiájától. Míg régen mezítláb mászkáltunk a füvön és a barlangok hűvös talaján aludtunk, most a föld FÖLÖTT élünk, magasított fapadlókkal elválasztva tőle magunkat, gumitalpú cipőkben járunk, és néha több száz méteres magasságokban lakunk vagy dolgozunk. Földeletlenek vagyunk - a szó legszorosabb értelmében!

Észrevette már, milyen jólesik mezítláb egy homokos tengerparton, vagy egy erdőben? Megvan az oka: földelésnek hívják. Azért érezzük magunkat olyan jól azon a homokos tengerparton, mert jókora adag gyógyító elektront nyerünk a földből. A Föld gyakorlatilag végtelen mennyiségű enyhén negatív töltésű elektront képes leadni.

És ezek az elektronok szabadon mozognak. Tehát, ha mezítláb állunk a homokon, a Föld elektronjai beáramlanak a testünkbe, gyakorlatilag virtuális gyógyító energia-átömlesztést adva. A folyamat addig tart, amíg azonos töltésűek nem leszünk a Földdel. Ez azt is jelenti, hogy nincs túladagolás-az átömlesztés leáll, amikor a töltésünk (a feszültségünk) visszaáll nullára. Teljesen természetes és biztonságos.

A Föld a legnagyobb elektromos objektum, és mi a részei vagyunk. Amikor földelve vagyunk (azaz kontaktusban vagyunk vele), a test nem tud töltést hordozni magában. Az emberiség régen természetesen földelt állapotban volt. Először mezítláb jártunk, majd bőrtalpú cipőket készítettünk, amik még mindig képesek az elektromos töltések vezetésére. Amikor bőrtalpú cipőt hordunk, a lábunk izzad, és átitatja a bőrt ásványi anyagokkal és nedvességgel, így a cipő félvezetővé válik, lehetővé téve bizonyos mennyiségű elektron felvételét.

De az elmúlt 50 évben rászoktunk a szőnyegekre, műanyagokra, szintetikus talpú cipőkre, és sportcipőkre, amik gyakorlatilag nem-vezető válaszfalként működnek köztünk és a Föld között. Ugyan ezen idő alatt ütötték fel fejüket az egyre gyakoribban jelentkező krónikus betegségek is. Az immunrendszerünk pedig küszködik.

Háziállataink felépítése is olyan, hogy képesek legyenek a Földdel kapcsolatba lépni, de mára már ők is a föld fölött laknak, házakban, ahogy mi is. Beszámolók támasztják alá, hogy ők is ugyan úgy szenvednek az elektron hiánytól, mint mi, emberek. A vadon élő állatok nemigen szenvednek gyulladásos betegségektől, kardiovaszkuláris rendellenességektől, cukorbetegségtől, köszvénytől vagy akár fogkőtől. Ezért bújnak be a kutyák és a macskák a terasz alá, és fekszenek szívesen a talajon, ha nem érzik jól magukat.

A modern tudomány csak most fedezi fel, amit az állatok mindig is tudtak. Még a vízre is hat a Föld elektromos energiája. A Földdel kapcsolatban lévő víz struktúrája lehetővé teszi a gyógyító energiák közvetítését. Feltételezések szerint amikor földelve vagyunk, a Földből nyert negatív töltésű elektronok segíthetik a sejtjeinkben lévő víz struktúrájának változását - pontosan úgy, mint amikor a vízbe negatív töltésű elektródát helyezünk. Ha kimegyünk, mezítláb, a földet érintve, és hagyjuk, hogy a test pozitív töltet-többlete a földbe távozzon, a szervezetben lévő stressz egy részétől is megszabadulhatunk. Hogyan működik tehát ez a földelő hatás?

A Föld antennái vagyunk

A testünk vezeti az elektromosságot. A Föld antennái vagyunk. Amikor nem vagyunk földelve, testünk elektromos mezőket vonz magához, amik felszíni töltést hoznak létre - feszültséget. Aki valaha megrázta már magát, miután végigsétált egy szőnyegen tudja, hogy ez így van.

Ez a statikus elektromosság, ami miatt a mikrochip gyárak dolgozói állandó földelésre szorulnak - hogy ne tegyék tönkre a chipeket. Ugyan ez vonatkozik a műtőkre is. Mindenkinek, aki egy műtétnél jelen van, földelve kell lennie - a páciensnek is, és az orvoscsapatnak is. A bőr nyújt bizonyos védelmet a statikus elektromosság ellen, de amikor nyitott (műtét), ez a védelem megszűnik.

Tulajdonképpen ezt a nyitott szívműtétek kezdetekor kemény leckék árán tanulták meg, mert sok beteg, aki nem volt megfelelően földelve a statikus elektromosság miatt halt meg. Ha a Föld fölött élünk, a töltésünk pozitív; ha kapcsolatban vagyunk a Földdel, a töltésünk negatív - más szóval mi leszünk az ellentétes pólus. Ez a felszíni töltés minden alkalommal felhalmozódik a testünkben, amikor nem vagyunk földelve. Amikor a töltés eléri a 3-5000 Voltot, és megérintünk egy fémtárgyat ... ez a statikus elektromosság, amikor a felgyülemlett elektromos energia hirtelen kiárad a testből.

Minél erősebb a Föld és a köztünk lévő vezetés képessége, annál valószínűbb, hogy sikeresen földeljük magunkat. A kulcs a közelség. Minél messzebb vagyunk a Földtől, annál nagyobb a testen lévő töltés. Ezt pontosan ki is számították. Minden méteren, amennyivel a föld fölött vagyunk, 300 Volt töltés keletkezik a testben. Ha például egy első emeleti hálószobában vagyunk, a töltésünk kb. 1000 Volt. Gondolta volna, hogy az első emeleten lakva nagyobb egészségügyi kockázatnak van kitéve? És a negyedik, vagy 25. emeleten? Az iowa-i egyetem 2009-es tanulmánya alapján a többemeletes házban élők 40 százalékkal magasabb arányban vannak kitéve a stroke kockázatának.

A föld fölötti életvitel és munka mellett a mobil és vezeték-nélküli telefonok, számítógépek, tabletek TV-k és más technikai berendezések által kibocsátott elektromágneses sugárzás is nagyon veszélyes. A falakban lévő elektromos vezetékek sugárzásában „fürdünk”, ami hozzáadódik saját pozitív töltésünkhöz, és még nagyobb stresszt okoz az immunrendszerben. Ha naponta több órát töltünk a számítógép előtt, közben több hívást lebonyolítunk a mobiltelefonon, majd egy-két órát tévézünk, tonnányi természetellenes elektromos töltetet kapunk! Az időjárási frontok is töltéshordozók, a túlterhelt emberi szervezet ezért érzékeny rá.!

Játék a Voltmérővel

Ha bizonyítékra van szüksége, egy érzékeny Voltmérő segítségével megmérheti saját testének elektromos töltésének változását a fenti, Clint Ober által közzétett megállapítások vizsgálatára. Szüksége lesz egy alacsony feszültségű elektromos mező mérésére alkalmas eszközre, ami a millivoltokat is kimutatja. Játsszon vele egy kicsit, és meg fogja látni, hogy a földelés valóban működik!

Mérje meg teste töltését a házban található elektromos készülékektől, vezetékektől, számítógéptől, telefontól, hűtőtől, stb. különböző távolságokban. Látni fogja, hogy minél távolabb kerül tőlük, annál alacsonyabb lesz a töltése - és hogy a ezt földelés lenullázza. Így személyesen tapasztalhatja meg ezek testére gyakorolt hatását. Észre fogja venni, hogy sokkal több elektroszmog éri az árammal működő berendezésekből, mint az elemmel működőkből. Ezért nem javaslom az elektromos készülékek használatát, miközben töltjük őket.

Ha Voltmérővel kísérletezik, bizonyosodjon meg a megfelelő használatáról, eredeti vezetékei legyenek, beépített ellenállással. Habár a földelés nem védi ki az elektromágneses mezők veszélyeit, az általuk okozott károsodás esélyét drasztikusan csökkenti. Ettől függetlenül nem ajánlom, hogy a mobiltelefont közvetlenül a fejünkhöz tartsuk, akkor sem, ha földelve vagyunk. De a földelés a legolcsóbb, legalapvetőbb stratégia, melynek segítségével felveheti a harcot az ilyen típusú biológiai károsodással szemben, és csökkentheti a tartós betegségek kialakulásának esélyét.

Az elektron hiányos szindróma és a gyulladások

Ha beüti a keresőbe a "gyulladás" (inflammation) szót, több, mint 66 millió linket talál. Ez is azt mutatja, milyen nagy problémáról van szó. A gyulladások gyakorlatilag minden krónikus betegség alapját képezik. Tehát a következő felteendő kérdés így hangzik: mi okozza mindezt? Valószínűleg az elektronhiány (a túlzott ionos töltés) az egyik legjelentősebb tényező.

AZ elektromos energia legalább olyan fontos a testünknek, mint a számítógépeknek és a háztartási eszközöknek. A Clint Ober-hez és James Oschman-hez hasonló tudósok segítségével csak most kezdjük megérteni, hogy a Föld a legnagyszerűbb gyógyító erők forrása, mert végtelen mennyiségű elektronnal lát el minket. Ezek az elektronok mint apró antioxidánsok működnek - eltakarítják a szabad-gyököket és toxinokat, melyek a mindennapos emberi metabolizmus és környezeti hatások melléktermékei.

Szabad-gyökök főleg a metabolikus folyamatok során keletkeznek, bár az elfogyasztott ételekből, az ivóvízből és a levegőből is bejuthatnak a szervezetbe. Az immunrendszer a szabadgyökök legnagyobb termelője, és napi 24 órán át munkában van. A bekerülő kórokozók oxidálása és a károsodott sejtek eltávolítása során az immunrendszer reaktív oxigén gyököket hoz létre, amik egy elektronnal kevesebbet, vagy elektron kiegyensúlyozatlanságot tartalmazó molekulák - így a sejtekből vagy a kórokozókból vonnak el elektronokat.

Emiatt viszont egy "törlőrongyra" van szükség, ami felszívja vagy leadja az elektronokat, hogy a test elektromos stabilitása megmaradjon. A földelés betölti ezt a szerepet - és hatása szinte azonnali. Az ilyen metabolikus/elektromos folyamatok nagy része fénysebességgel megy végbe, ahogy az elektromos áram a vezetékekben azonnal eléri a villanykörtét, amikor felkapcsoljuk a villanyt. Amikor földeljük magunkat, azaz a Földhöz kapcsolódunk, az elektronok azonnal a testünkbe áramlanak, sokkal gyorsabban, mint ahogy az elemi részecskék az érhálózaton keresztülmennek.

Hogyan hat a földelés a vérre

Fontos felfedezés, hogy a földelés hígítja a vért, kevésbé viszkózussá teszi. Ennek óriási jelentősége van a kardiovaszkuláris betegségeknél, mert e betegségnek szinte minden aspektusa a megemelkedett vérviszkozitással összefüggésbe hozható.

Dr. Stephen Sinatra, kardológus és földelés szakértő beszélt a vörösvérsejtek zeta potenciáljáról, ami csökkenti a vér viszkozitását, amikor a test elektromágneses mezőnek van kitéve. Földelés közben a zeta potenciál pár perc alatt megnő, ami azt jelenti, hogy a vérsejtek töltése magasabb lesz, és konkrétan taszítani kezdik egymást. Emiatt a véráramlás könnyedebbé válik, és a vérnyomás csökken. Ha a zeta potenciál alacsony, a vérsejtek összeragadnak - és sajnos így néz ki a legtöbb ember vére, amikor a földelése hiányos.

A vizuális szemléltetés kedvéért: a földelt és nem földelt vér közti különbség olyan, mint amikor a vörösbort a ketchuphoz hasonlítjuk - híg és könnyen folyik vagy sűrű és ragacsos és pangó. Ha visszaemlékszünk a stroke megnövekedett kockázatára azoknál, akik többemeletes házakban élnek, már látjuk, miért gond, ha a vérsejtek örökösen összeragadt állapotban vannak, ami emeli a vérrögök kialakulásának esélyét.

A Föld ajándéka a sportolóknak

A földeléssel kapcsolatos tudományos kutatások még gyerekcipőben járnak. Ennek ellenére az eddigi kutatások az elérhető egészségügyi előnyök tekintetében nagyon ígéretesek. Az elmúlt évtizedben Clint több, mint 30 földeléssel kapcsolatos kutatásban vett részt, amik fokozatosan bebizonyították, hogy az "ellentétes töltéssé válásra" vonatkozó inspirációja helyes volt.

Körülbelül 7 évvel ezelőtt találkoztam Clint Oberrel először, Jeff Spencer kiropraktor közvetítésével. Tréningjein a földelés az egyik legfontosabb elem, amit megtanít. A világ legjobb sportolói közül 2-300, köztük profi futballisták, az elmúlt 5 évben az edzések szerves részeként alkalmazzák a földelést, mert úgy érzik, komoly versenyelőnyhöz juttatja őket.

Mivel a sportolóknak ilyen nagy mértékben segített, a University of Oregon egy DOMS (késleltetve jelentkező izomfájdalom) tanulmánynak elnevezett kutatásba kezdett. A kutatók egy-egy izomcsoportban ismétlődő és intenzív igénybevétellel gyulladást váltottak ki, majd megmérték mind résztvevők szubjektív fájdalomérzetét, mind a gyulladás objektív mérőszámait. A résztvevőket két csoportba osztották, az egyik rendszeresen földelt, a másik nem. Az izomfájdalom nagyjából olyan volt, mint amit az első tavaszi séta után érzünk - ami pár nap múlva, amikor felkelünk, annyira fáj, hogy alig tudunk kikászálódni az ágyból.

A tanulmány eredményei figyelemre méltóak voltak:

 • A fehérvérsejt szám a földeletlen csoportnál nagyon magas volt, míg a földelteknél egyáltalán nem emelkedett.

 • A földeletlen csoport bilirubin szintje 40 százalékkal csökkent, míg a földelteknél csak 5 százalékot.

 • A bilirubin a test egyik legfontosabb antioxidánsa.

 • A földelt csoport kisebb fájdalmat tapasztalt, mint a földeletlen.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy minden jel a földelés gyulladáscsökkentő hatását támasztja alá. És az ezért óriási, mert a gyulladás kulcsszerepet játszik szinte minden megnevezhető krónikus betegségben. Csökkentsük a gyulladást, és csökkenthetjük a betegséget. De a földelésnek az izomfájdalmak csökkentésénél jóval nagyobb előnyei vannak.

Fájdalomcsökkentés, jobb mellékvese működés, és javuló hidegtűrés.

A gyulladáscsökkentésen kívül két másik tanulmány kimutatta, hogy a földelés stabilizálhatja az autonóm idegrendszert is. Gyakori, hogy a gyulladásos folyamat egy gyógyulatlan betegségből vagy sérülésből indul el. A fájdalom és a gyulladás mellett a test stabilizálódási törekvésének sikertelensége krónikus stresszt okoz. Miért fontos ez? Mert a tartósan fennálló stressz kimeríti a mellékveséket, ami manapság szinte járványos méreteket öltött. Ha az autonóm idegrendszert sikerül stabilizálni, a krónikus stressz szintje is csökken. Úgy tűnik, a földelés erre is képes.

A földelés szabályozza a kortizol szintet, egy kisebb, 12 fő részvételével készült tanulmány szerint.

A 12 személy 8 héten át földelte magát, mialatt nyálukban folyamatosan mérték a kortizol szintet, DHEA (szintén a mellékvese egyik hormonja) és egyéb stresszhez köthető hormonok szintjét. Minden abnormális kortizol szinttel rendelkező résztvevő kortizol szintje normalizálódott, egyértelműen jelezve, hogy a földelés csökkentette a testükben lévő stresszt. Ennek óriási jelentősége lehet a közegészségügyben, mert a betegek nagy része stresszhez köthető problémákkal keresi fel orvosát.

A „Sokal” új tanulmánya még több jó hírrel szolgál a földelés gyulladásokra gyakorolt hatásáról. A kutatók arra keresték a választ, hogy a földelés hatással van-e az emberi fiziológiai folyamatokra. Ezért a kísérletben résztvevőket földelték, majd megvizsgálták vérük és vizeletük kémiai összetételét. Az előző tanulmányhoz hasonlóan a földelt tesztalanyoknál jelentős csökkenést tapasztaltak a gyulladásos folyamatok mérőszámaiban.

Kifejezetten azoknál, akik a puszta földön aludtak, a következőt találták:

 • A puszta földön alvás 7-8 órás időtartama alatt csökkent a kalcium kiválasztás a vesékben (ami a csontritkulás veszélyének alacsonyabb kockázatát mutatja).

 • Alacsonyabb vércukor szint (cukorbetegség alacsonyabb kockázata).

 • Csökkent szabad tri-iodothyronine, és megnövekedett szabad thyroxin és TSH szintek (ami jobb pajzsmirigy működésre utal).

 • Felgyorsult immunreakció vakcinabeadás után (amit a gamma globulin koncentrációból figyeltek meg), és ami erősebb immunrendszerre utal.

A stressz és gyulladások csökkentésének ilyen egyszerű, természetes módszerével az orvosi panaszok nagy hányadára tudunk előnyösen hatni, pl. kardiovaszkuláris megbetegedések, köszvény, cukorbetegség, illetve olyan problémákra is, mint az alagút szindróma (ismétlődő stressz szindróma). A földelés szintén enyhíteni látszik a Raynaud szindrómát, ami hideg végtagokkal jár.

Habár még nem értjük pontosan, hogyan javítja a földelés a hőszabályozást, a hatás oka valószínűleg a vér hígulása és a javuló vérkeringés lehet. Érdekes, hogy azok a csirkék, akik szabadon nevelkednek, nem fagynak meg, míg a csirkeneveldékben tartott állatoknak fűtésre van szükségük a hideg éjszakákon. Talán a szabadon tartott földelt csirkék hasonló hőszabályozási előnyökhöz jutnak, mint a Raynaud szindrómával küzdők.

A fiatalság forrása napvilágra került

A földelés lassíthatja az öregedést. Az öregedés teóriák egyik legdominánsabbja a szabadgyök teória, miszerint az öregedés a szabadgyökök által okozott felhalmozódott károsodás következménye. És bár nem akarjuk az összes szabad-gyököt teljesen eltüntetni, mindenképpen törekszünk a testben lévő antioxidáns elektronok egyensúlyának fenntartására, hogy a szabadgyökök okozta károsodás kézben tartható maradjon. A földelés biztosítja számunkra a szükséges, folyamatos elektron ellátást.

Dr. James Oschman biofizikus és a "Földelés: a valaha tett legfontosabb egészségügyi felfedezés?" c. könyv szerzője szerint: "Biofizikai és sejtbiológiai tanulmányaimból úgy tűnik, mintha a test egy félvezető anyagból állna, ami mindent összeköt a testen belül, ideértve a sejtek belsejét is . Ezt a rendszert élő mátrixnak hívom. A talpon belépő elektronok a test bármely részébe eljuthatnak. Ahol szabadgyök jön létre, ott mindig vannak elektronok a közelben, amik képesek azt semlegesíteni, és megakadályozni a következő folyamatokat: mitokondriális károsodás, a proteinek kereszt-kapcsolódása, mutáció vagy genetikai károsodás. Tehát alapjában véve az egész anyag egy antioxidáns védőrendszer, ami a test minden részében jelen van.

A kötőszövetben van egy anyag, ami a test minden részében megtalálható. Zselés állagú, és elektronokat tárol. Így amikor mezítláb vagyunk, felvesszük az elektronokat, a test eltárolja őket, és bármikor rendelkezésre állnak, ha megsérülnénk, vagy ha egy szabadgyök keletkezik."

Összefoglalóul: a földelésnek számos potenciális egészségügyi jótéteménye van, a jobb alvástól a kevesebb fájdalomig vagy gyulladásos tünetig, a cukorbetegség, rák, szívbetegségek csökkent kockázatán át, és úgy sejtem, ez csak a jéghegy csúcsa, mivel a témában folyó kutatások csak most kezdődtek igazán (2012).

Tehát akkor hogyan is lehetünk földeltek? Nézzünk a Föld energiájának integrálására pár gyakorlati megközelítést.

Csapoljuk meg a Földet

A gyógyító elektronokat legjobban úgy vehetjük fel, ha meztelen lábunkkal minél gyakrabban megérintjük a talajt, főleg, ha az nedves. A víz nagyon jó vezető, a tengervíz a legjobb. Tengerben úszni, lábat áztatni benne, vagy homokos tengerparton sétálni mind nagyszerű földelő technikák. Ha nincs vízpart a közelben, a nedves fű is jó alternatíva.

Bizonyos szintig a beton is működhet, de jobb, ha az is egy kicsit nedves. A festett beton, fa, aszfalt, és az olyan szigetelő anyagok, mint a műanyag vagy gumitalp nem engedi át az elektronokat. Mint korábban említettem, minél többet töltünk a nap 24 órájából földelt állapotban, annál több jótékony hatását élvezhetjük. Ha nem barlangban vagy egy szigeten élünk, valószínűleg nem tudunk egész nap földeltek maradni, úgyhogy a legtipikusabb megoldás a modern technológiák alkalmazása... Ami máris a földelő matrachoz lepedőhöz, hálózsákhoz vezet.

Földelő matracok, ágyneműk és tapaszok

A szükség a találmányok szülőanyja, és a mondás kifejezetten igaz a földelés tudományára. A technológia olyan földelési megoldásokat kínál, amiket épületekben, autókban, vagy akár repülőn is használhatunk. Többféle matrac, ágynemű és elektróda tapasz kapható, amivel csupasz bőrrel érintkezve visszaállíthatjuk kapcsolatunkat a Földdel. A földelő berendezést egy vezetékkel köthetjük a konnektorba. A földelő készülékekben beépített ellenállás van, úgyhogy használatuk teljesen biztonságos - védenek az áramerősség ingadozásától.

Alvás közben a legfontosabb a földelés.

Ennek két oka van. Először is, a hálószobákban általában több elektroszmog van, mint a ház többi részében, főleg a fejünk közelében. Valószínűleg egy csomó vezeték fut a falban, illetve a padlóban, ha az emeleten alszunk. Másodszor, életünk harmadát ott töltjük. Ez alatt az idő alatt a testnek gyógyulnia és regenerálódnia kell, amit az elektroszmog zavar, elsősorban krónikus stresszt és gyulladásokat okozva.

Azt ajánlom, használjon földelő lepedőt. A földelés az alvás minőségét is javítja. Az emberek többsége a földelt állapot elérése után 5-10 perccel elalszik. Jobb alvás és kevesebb fájdalom a leghamarabb észrevehető hatásai a földelésnek.

Egy pár orvosi figyelmeztetés

A földelés olyan hatékony, hogy egyeseknél csökkenteni kell a gyógyszeradagokat. Sosem baj, ha változtatunk az adagokon, sőt, jelezheti, hogy a test jobban működik.

Ha a következő gyógyszerek valamelyikét szedi amikor elkezdi a földelést, különös gonddal figyelje meg állapotának változásait, és rendszeresen ellenőriztesse vérképét:

 • Vérhígítók: ha vérhígítókat szed, vére a földelés hatására jobban felhígul - mint azt korábban leírtam. Nagyon fontos, hogy folyamatosan ellenőriztesse vérképét, és figyeljen oda az olyan jelzésekre, mint a vérzés vagy véraláfutások megjelenése.

 • Szájon át szedett vércukorszint csökkentők: a földelés kimutathatóan csökkenti a vércukorszintet. Egy patkányokon végzett kísérlet során a földelés csökkentette az állatok vércukor és triglicerid szintjét, valamint testsúlyát 10 százalékkal. Tehát ha vércukorszint csökkentőket szed, folyamatosan mérje vércukor szintjét.

 • Pajzsmirigy: azok, akiknek pajzsmirigy túlműködés miatt a pajzsmirigy egy részét eltávolították, a földelés első pár napja után szívdobogást tapasztaltak, ami a thyroid hormon vérben is kimutatható többletére utal. Nekik csökkenteniük kellett a thyroid adagjukat. A szabad elektronok hiánya talán a pajzsmirigy működési zavarának legkevésbé ismert oka.

....... ....... .......

Az alábbiakat várhatjuk, ha testünket rendszeresen leföldeljük (a lista nem teljes):

- A gyulladások eloszlanak. Javulnak vagy teljesen megszűnnek a gyulladás okozta tünetek.

- Csökken vagy teljesen  megszűnik  a krónikus fájdalom.

- A legtöbb esetben jelentősen jobban alszunk - többet és mélyebben.

- Energiánk megnövekszik.

- Csökken a stressz mértéke.

- Testünk biológiai ritmusai normalizálódnak.

- Vérünk hígabbá válik, javul a vérkeringés és vérnyomás.

- Elmúlik az izomfeszültség és fejfájdalom.

- Enyhülnek a hormonális és menstruációs problémák.

- Drámaian felgyorsul a műtétek utáni felépülés időszaka.

- Csökken vagy teljesen megszűnik a hosszú repülőút után tapasztalt jet lag.

- Védelmet nyújt a potenciálisan egészség károsító kötnyezeti elektromágneses sugárzások ellen.

- Segíti a sportsérülések utáni gyors felépülést.

 

Testének természetesen leföldelt állapotába történő visszaállításakor Ön jobban fogja érezni magát és ez a mindennapi személyes közérzetében is kifejeződik. Az ezt szolgáló termékek egyetlen szerepük, hogy visszaállítsák a test természetesen földelt állapotát.Read more: http://www.leleplezo.hupont.hu/24/testunk-lefoldelese-az-egeszseg-titka-julius#ixzz4kekhhYtk

Mohácsi: http://www.leleplezo.hupont.hu/24/testunk-lefoldelese-az-egeszseg-titka-julius

A teljes test földelése rézlepedővel a leghatékonyabb

https://www.relaxbolt.hu/rezlepedo_100_x_200_as_270

A textilréz előnyei : a textilréz árnyékolja az elektroszmogot és ismert a réz izom- és érgörcsoldó hatása. Az aes angelus réztermékek előnyösen használhatók a rézhiánnyal összefüggő betegségek gyógyterápiájában.

 

Néhány egyszerű földelési megoldás

 

  

  

 

 

 Forrás: http://products.mercola.com/earthing-mat/

Forrás: http://erzso-gyogyasz.hupont.hu/63/a-foldeles-fontossaga#ixzz45yeEBqwO

Szakcikk a földelésről: https://ewk.hu/_userfiles_/egeszsegsuli/Szakcikk%20a%20f%C3%B6ldel%C3%A9sr%C5%91l.pdf

 

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet