Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

Az elektroszmog folyamatosan körülöttünk örvénylik: az otthonainkban, a munkahelyeinken, a közintézményekben, de még az utakon is - és attól, hogy nem látjuk, nem árt tudnunk, hogy rossz hatással van ránk....

Régóta mondják, hogy a gyakori mobiltelefon-használat például migrént, fáradtságot, levertség-érzést és kimerültséget okoz. De vajon mit okoznak az egész nap "munkában álló" számítógépek, tévék, háztartási gépek, és a házaink felett húzódó vezetékek?

Eláruljuk: nem véletlen, hogy ma minden második ember allergiás, pánikbeteg, vérnyomás-problémákkal és alvászavarral küzd, valamint kiábrándítóan rossz a stressz-indexe.... ezek a problémák ugyanis "betudhatóak" az elektroszmog hatásának.

Az elektroszmog rendkívül veszélyes csendes romboló!

Szinte észrevétlenül teszi tönkre a testünk megújításán dolgozó szerveinket. Nehezíti minden élőben a keringési rendszerek működését. Veszélyes hatása tudományosan bizonyított, csak elhallgatják, bagatelizálják! De van olcsó védelem festékkel és földeléssel. 

 Földelés: http://egeszsegsuli.ewk.hu/foldeld-a-tested/

Elektroszmog - tények és érdekességek

Az elektromosság a nap 24 órájában körülvesz minket. Környezetünkben természetes körülmények között létrejövő és mesterségesen létrehozott elektromos és mágneses terek találhatóak.

Minimális természetes források (az emberi szervezet részben alkalmazkodott): Légkör, Föld, Nap, csillagok

Fokozott hatású mesterséges források (nincs lehetőség az alkalmazkodásra): elektromos áram előállításának, szállításának és felhasz- nálásának berendezései, a hírközlés, távközlés, adatátvitel berendezései.

Az emberi szervezetet érő mesterségesen létrehozott elektromos és mágneses terek valamint rádiófrekvenciás sugárzások okozta terheléseket a hétköznapokban elektroszmognak nevezzük.

Az elektromos és mágneses terek hatása az élő szervezetekre

Az élőlények és ezen belül az ember szervezete alapvetően elektromágneses szerveződésű. Az alacsony intenzitású saját elektromágneses tér szabályozza, váltja ki és hangolja össze szervezetünk sok biliárdnyi sejtjének több százezernyi kémiai folyamatát.

Testünk szerveződési folyamatai, akárcsak gondolkodásunk fizikai hordozói az élő szervezetek elektromágneses hullámai, mérések szerint elsosorban a 0,1 - 100 Hz-es frekvenciasávba esnek. Ugyanebben a frekvenciatartományban kelt elektromágneses jeleket a Föld mágneses tere, valamint a földrengések, az időjárási zavarok, sőt a háztartási gépek is.

Szervezetünk rendkívül érzékeny az elektromos- és mágneses tér változásaira. 

Mindannyian tapasztaljuk, hogy szervezetünk működése, közérzetünk és hangulatunk függ az időjárástól, a frontátvonulástól, a mágneses viharoktól. Kevesen tudják azonban, hogy ezekért a változásokért elsősorban a légköri elektromosság a felelős.

Viharmentes időben is 100 Volt feszültség esik a magasságkülönbség minden egyes méterén, de viharok idején az elektromos tér gyorsan és jelentősen változik, és ennek a tapasztalat szerint jelentős biológiai és mentális hatásai vannak, mint például a fejfájás, nyugtalanság, izgatottság.

Az elektromágneses tér változásai különösen erősen hatnak az agyra és az idegrendszerre. A növények és állatok viselkedése gyakran figyelemreméltóan megváltozik a vihar előtt.

A sejtműködésben az elektromágneses terek azok az irányító, vezérlő tényezők, melyek megelőzik a fellépő fizikai és pszichikai változásokat. A legtöbb betegség az életfunkciók elektromágneses szabályozásának a zavaraira vezethető vissza. Az elektromágneses tér a pszichikai változásokban is jelentős szerepet játszik

Az elektromágneses terek, sugárzások biológiai hatásai

A modern technikai eszközök hatására létrejött elektromos- és mágneses terek, elektromágneses sugárzások, az elektroszmog megváltoztatják a természetes elektromágneses környezetünket.

Az elektromosság használata, a sok új technológia új kihívásokat hordoz magában. Számtalan tudományos tanulmány és kísérlet igazolja az elektroszmog egészségkárosító hatását.

Környezeti és egészségügyi hatásai még nem teljesen ismertek. A nyugati országokban, ahol már több évtizede az épületbiológusok ezekkel a jelenségekkel foglalkoznak rengeteg gyakorlati tapasztalat, eset bizonyítja, hogy a mérésekkel meghatározott terhelések csökkentése megszüntette az embereknél fellépő panaszokat. Nemcsak az elmélet, hanem gyakorlat is azt mutatja, hogy összefüggés van az elektroszmog és a szervezet zavarai között.

Hosszú ideje tartó elektroszmog terhelés esetén a következő tünetek léphetnek fel:

 • alvási zavarok
 • kimerültség, fáradtság
 • fejfájás
 • pszichés zavarok, depresszió
 • magas vérnyomás
 • szívritmus zavarok
 • gyengülő immunrendszer

Azt a tényt, hogy az elektromágneses terek mind alacsony, mind magas frekvenciás tartományban kölcsönhatásba kerülnek és hatnak a biológiai szervezetekre minden érdekcsoport elismeri.

Rendkivül eltérőek a vélemények arról, hogy milyen térerősségnél, milyen terhelési időszak hatására kell káros hatásokkal számolni, és hogy milyen tüneteket okoz a megnövekedett, embert érő elektroszmog (még rendkívül nagy különbségek találhatóak a vélemények között).

Az egyik oldalon az ipar, a mobilszolgáltatók állnak, akik a fejlődésre hivatkozva és a várható nagy költségekkel ijesztgetve mindenáron el akarják kerülni a határértékek jelentős csökkentését.

A másik oldalon az épületbiológusok, természetgyógyászok, és az orvosok egy csoportja áll, akik tapasztalataik és jelentős számú tudományos tanulmány alapján a határértékek csökkentését sürgetik. Véleményük szerint a jelenlegi határétékek csak a termikus hatást veszik figyelembe, és az ipar érdekeit szolgálják.

 Az embert érő elektroszmog, elektromágneses terhelés napről napra nő! 

Az elővigyázatosság elve alapján a legjobb védekezés a megelőzés. 

Otthonainkban az elektromos, mágneses tereket tartsuk a lehető legkisebb értéken.

 

A védekezés lehetséges! (festékkel is)

A fő veszély ott leselkedik, ahol a legtöbbet tartózkodunk. A védekezés a hálószobában, a gyerekszobában, a munkahelyünkön a legfontosabb. Életünk nagy részét, harmadát a hálószobánkban töltjük. Az alvás során a test regenerálódik, pl. a mély alvási fázisban az agy elektromágneses hullámai 15-20 Hz-ről 3 Hz-re csökkenek. A mesterséges biológiailag nem hasznos frekvenciák állandó hatása negatívan hat a sejtekre, az idegrendszerre.


Igazán pihentető alvás csak elektroszmogtól
mentes környezetben lehetséges.


Elektromágneses környezet:

Környezetünkben, háztartásunkban, munkahelyünkön napjainkra, az új vezeték nélküli technológiák bevezetésével nagymértékben megnőtt az elektromágneses sugárzás. Rádióadók, mobiltelefonok, adótornyok, bázisállomások, távvezetékek, transzformátorok, számítógépes képernyők elektromágneses sugárzást bocsátanak ki maguk körül.

Az elektromos, mágneses terek elektromágneses sugárzás, hétköznapi nevén elektroszmog nem látható, érzékszerveinkkel nem vagyunk képesek felfogni. Korszerű műszerekkel azonban jól mérhető a környezetben, munkahelyen, lakóhelyen egyaránt. Az elektroszmog (sugárzás) mértéke kizárólag műszeres méréssel határozható meg.

Lap tetejére...

Az elektromágneses tér a hatását figyelembe véve villamos és mágneses térre osztható.

 

 1. Alacsonyfrekvenciás elektromos változó tér Az elektromos változó tér a váltakozó feszültség hatására keletkezik, minden feszültség alatt álló berendezés, kábel, csatlakozóknál megtalálható, még akkor is, ha nem folyik rajtuk áram. Az elektromos térerőssége függ a jelenlevő feszültség nagyságá- tól és V/m -ben fejezzük ki.
 2. Gyakran a hálószobáinkban az ágyak közelében feleslegesen sok kábel, elektromos berendezés (ébresztoóra, olvasólámpa, hosszabbító) található, a hálózat nincs megfeleloen illetve egyáltalán leföldelve.

  Egészségügyi, biológiai hatás:
  Amennyiben az emberi test elektromos térben tartózkodik, akkor, mint egy antenna felveszi az elektromos teret és feszültség alá kerül. Az elektromos tér áramot indukál az emberben, amelyet áramsűrűséggel (mA/m2) írnak le. Ez a szervezet számára egy folyamatos stressz szituációt jelent, megzavarja a szervezet természetes folyamatait. A hosszabb ideje elektromos térnek kitett embernél a következő tünetek léphetnek fel:

  • alvási zavarok, kialvatlanság
  • magas vérnyomás
  • felfájás
  • depresszió
  • idegi feszültség, kimerültség
  • szívritmuszavarok
  • éjszakai verejtékezés
Bővebben itt :>>>>>>>
 

Az orvosok általános vélekedése szerint ezek a betegségek azévek előrehaladtával csak súlyosbodni fognak. A sok tévé és számítógép nézéstől például egyre nő a látásproblémákkal és krónikus fejfájástól szenvedők száma, amely általános közérzet-romláshoz, és nem kielégítő alváshoz vezet.

A fáradt ember immunrendszere pedig gyengül, amelyet gyorsabban leterítenek a különféle kórokozók, így az emberek hamarabb és gyakrabban lesznek betegek, mint egyébként.

Az elektromos mező mesterséges forrásai: lakáson kívül - elektromos távvezeték, transzformátor, villanymotor, rádióadó torony, radar, lakáson belül - mikrohullámú sütő, televízió, monitor, wifi-eszközök, elektromos kábelek, mobiltelefon...Az elektromos mezőnek természetes forrásai is vannak: pl. villámlás, és egyéb meteorológiai jelenségek. 

Lehetséges megbetegedések, és problémák az eddigi tudományos eredmények szerint:

 • Fej: fejfájás, migrén, koncentrációs zavarok, tanulási zavarok, gondolati blokk
 • Agy: idegesség, idegalapú betegségek: Altzheimer kór, MS, Parkinson, Epilepszia
 • Agyi tobozmirigy: álmosság, depresszió, alvási zavarok
 • Szem: szem ingerlékenység, szürkehályog, szaruhártya probléma
 • Orr: nehezen gyógyuló fertőzések
 • Fül: fülzúgás, szédülés, beteges hallucinálás
 • Pajzsmirigy: pajzsmirigy alul, vagy túltengés
 • Nyirokmirigy: nyirokmirigy duzzadás, lokális gyulladás
 • Tüdő: megfázás, asztma, tüdőgyulladás, embólia rizikó
 • Csecsemőmirigy: immunrendszer gyengeség, krónikus betegség
 • Szív / keringés: szívritmus zavarok, alacsony vagy magas vérnyomás, szívinfarktus
 • Vér: véralvadás, vérkép változás, cella változás, leukémia, vérzsír emelkedés
 • Mellékvese: stressz szimptóma, ingerlékenység, agresszivitás
 • Bél / emésztés: bél ingerlékenység, paraziták, candida, vérzés
 • Termékenység: potencia, és termékenységi zavarok
 • Méh / magzat: öröklött tulajdonság változás, koraszülés, abortusz
 • Csontváz: végtagi fájdalmak, a csontok kalciumtartalom csökkenése, osteoporosys
 • Végtagok: végtagi forgók fájdalmai, reuma
 • Izomzat: túlsavasodás, vándorló fájdalmak, lágy testrész reuma
 • Sejtek: öröklődési hajlam változás, rákbetegség rizikó növekedés

 

 

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet