Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

Colostrum és az  immunoglobulin G

 

Colostrum

Néhány szakvélemény nemzetközi kiadványokból:

A Colostrum olyan vírus ellenes antitestet tartalmaz, amely virális kórokozókat támad meg. A Colostrumban vírusellenes hatóanyagok széles skáláját találtuk meg. Ez a tanulmány az Amerikai Egyesült Államok Központi Fertőzéskutató Intézetében, Atlantában, Georgia Államban készült (CDC)

- Dr.E.L. Palmer, et.al.;Journal of Medical Virolog

A Colostrum aspecifikus gátlótesteket tartalmaz, amelyek a felsőlégúti betegségek széles skálája, különösen az Influenza vírus ellen védelmet nyújtanak. A Colostrumot a szakirodalom főleg az Ázsiából származó Influenza vírus ellen kifejtett különleges hatásáért méltatja, amely állati/emberi mutációból keletkezett.
- Drs.Shortridge, et.al.; Journal of Tropical Pediatrics

Humán klinikai tanulmány: A tehéntől származó és orálisan szedhető Colostrumban található immunfaktorok hatásosak a bélrendszerben található betegséget okozó organizmusok ellen. A tehén Colostrumában található immunglobulinok szedése új lehetőséget kínál a (vírus és bakteriális) antigének által okozott bélrendszeri megbetegedések passzív immunizációjára.
- Dr. R. McClead, et.al;Pediatrics Research

Csak a Colostrumban található retinsav bizonyult hatékonynak és redukálta a Herpes vírus kolonizációját. Teljes gyógyulás nem volt megfigyelhető, azonban a retinsav hatásosan redukálja a vírusszámot (100-10000 víruskópia/ml plazma). Ilyen vírusszám mellett már a szervezet immunrendszere is képes megakadályozni a tünetek megjelenését.
- Drs. Charles Isaacs, et.al.;Experimental Biology, Science

Klinikai tanulmányok igazolták, hogy a tehénből származó Colostrum immunglobulin tartalma gátolhatja az allergiás folyamatok kialakulását, illetve csökkenthetik az allergiás reakciókat.
- Drs. Tortora, Funke & Cast, Microbiology

 

Imunoglobulin G (ellenanyag)

Az ellenanyagok olyan fehérjemolekulák, amelyeket az immunrendszer termel annak érdekében, hogy felismerje és semlegesítse a szervezetbe került idegen anyagokat, mint például a baktériumokat vagy vírusokat. Minden egyes ellenanyag egy idegen molekula egyedi részét (antigén) ismeri fel és kötődik hozzá. Az ellenanyagok az immunrendszer humorális immunválasza során keletkeznek.

 

 


 

 

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet