Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

A CSODÁLATOS BÚZAFŰLÉ
(próbáld ki te is)

 

Mire jó a (tönköly) búzafűlé?

buzafu.jpg "+..buzafu.jpg "..=>daralo.jpg>>>

Naponta 1 dl

Természetes életerő

  

A tönkölybúza, melyet "ősbúzának" tartanak, csodálatos gyógyító hatásával már a biblia is foglalkozik. A legrégebbi tönkölybúza maradványokat a Nílus-völgyéből ásták ki, amelyek a Kr. e. negyedik évezredből származnak.

Csodálatos gyógyító és fiatalító élő étel, mely egyetemes hordozója az életnek! Közelmúltban hozták összefüggésbe amerikai kutatók és tudóskörök, a "Bibliai mannával".

 

A búzafűlé jelenleg a világ egyik legnépszerűbb új egészséges táplálkozás kiegészítőjévé válik.

Valójában nem újdonság ennek a fiatal búzából préselt édeskés, zöld lének az alkalmazása az egészség védelmére. Ismert volt Sumerben, Egyiptomban, a yogikus Óind - kultúrában és az Esszénus közösségekben.

 

A modern időkben az Egyesült Államokban, több mint harminc éve Ann Wigmore használta, a már világhírű Hippokrates Health Institute megalapítója.

 

A tapasztalatok alapján a

hétnapos búzahajtásból kivont lé ott is tud segíteni,

ahol más gyógymódok csődöt mondtak!

Próbáld ki TE is!

 

A búzafű zöld levét nagy becsben tartják a bibliai idők óta. Az első világháború alatt sebesült katonákat gyógyítottak vele az európai hadikórházakban szép sikerrel.

 

Búzafű levél (Triticum aestivum)

A búzafű élettani hatásairól önmagában könyvek születtek, és emberek ezrei préselik a levét minden nap, szerte a világon.

A nyugati világ a búzafűre az 1930-as években figyelt fel, amikor Charles F. Schnabel, egy mezőgazdasági biokémikus legyengült tyúkokat kezelt friss búzafűvel, amelyek nemcsak hogy feléledtek, hanem több tojást adtak, mint egészséges társaik, amelyek nem kaptak búzafüvet. Kísérleteit egy év elteltével megismételte, ugyanazzal az eredménnyel.

 

A búzafűvel táplált tyúkok tojáshozama megduplázódott. Fellelkesülve az eredményeken,

Schnabel szárított, porított búzafüvet osztott szét családtagjai, barátai körében, hogy tegyék mindennapi étrendjük részévé.

Két nagy vállalat, a Quaker Oats és az American Dairies Inc. dollármilliókat fektetett a búzafű termesztésébe és feldolgozásába.

 

A 40’es évekre Schnabel búzafűporát az Egyesült Államok és Kanada minden nagyobb gyógyszertára árusította.

A búzafű B12 vitamin tartalma kimagasló, de nem maga a növény, hanem a növényen élő mikroorganizmusok állítják elő.

Ez egy újabb szemléletes példája a mikroorganizmusok jótékony hatásainak, a természetes növényi hatóanyagok és baktériumok szinergiájának.


Összetevőinek felsorolásából is (lentebb) következik a széleskörű alkalmazhatósága, (hozzáférhetőségének nehézségei miatt ”friss termesztés”) elsősorban a rákellenes alkotóelemeiről vált híressé.

A búzafű levét el lehet kezdeni fogyasztani egy-egy evőkanállal. 1-1,5 deciliter bőven elegendő maximális adagnak, többre nincs szükség, ezt a mennyiséget is betegség esetén ajánljuk.

 

Nem a betegséget gyógyítja hanem a szervezetet erősíti,

alkalmassá teszi a betegség okozójának legyőzésére.

 

 A legjellemzőbb tapasztalatok az alábbiak:

Intenzíven segít az immunrendszer megújításában, felépítésében, megerősítésében azzal, hogy összetevői által javítja az anyagcsere folyamatok hatékonyságát.

 • Bél-, emésztési, méregtelenítési, problémák esetén segít az emésztésben és a belső szervek működésében.
 • Megsemmisíti a káros kórokozó baktériumokat, és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében.
 • A tisztító és harmonizáló hatása következtében elérhető a súlyfelesleg folyamatos leadása, a normális széklet.
 • Napi rendszeres fogyasztásásval elérhető a jó közérzet, kisebb fáradékonyság, nagyobb munkabírás.
 • Rendszeres fogyasztásakor, a betegségekkel szemben megnövekedhet az ellenállóképesség.
 • Vágásra, égésre, bőrpírra, csípésre csepegtetve  a bőrfelületet gyorsan regenerálja.
 • Komolyabb esetekben is hatékony külső alkalmazással, (nyitott sebek, fekélyek, daganatok, stb.) a lével átitatott kendőt borogatásként alkalmazhatunk.
 • Hajra téve hajmosás előtt egy órával, segít a lestrapált, töredezett haj regenerálásában. Jól bedörzsölve a viszkető, korpás fejbőrre is hatékony.
 • Gargalizálva felfrissíti a leheletet, könnyít a torokfájáson. Csökkenti a fogínyvérzést, rendszeres használattal képes megszüntetni a duzzadt fogínygyulladást.
 • A finoman szűrt, desztillált vízzel 1/1 arányban hígított búzafűlé szembe csepegtetve nyugtatólag hat (pirosodás, égő viszkető, nyomás) tünetek esetén (pl.számitógéphatás).
 • A búzafűlé számos bázikus ásványi anyagot tartalmaz, melyek képesek szervezetünkben helyreállítani a természetes sav-lúg egyensúlyt. Erőteljes lúgosító hatású!
 • A búzafűlében lévő klorofill molekula nagymértékben hasonló az emberi vérben jelen lévő hemoglobinhoz, ezért képes megnövelni sejtjeink oxigénellátottságát, gátolja a kóros sejtburjánzást, növeli a sejtenergiát.
 • A sejtek oxigénellátásának javításával a gyulladások megszüntetésében is komoly szerepe lehet.

 

Egyéb tapaszalt hatások:

A búzafűlé három különleges hatóanyaga (klorofill, amigdalinbázikus ásványi anyagok) révén képes természetes úton megakadályozni a szervezetünkben nap mint nap keletkező tumorsejtek továbbfejlődését, immunrendszerünk támogatása által. 

 ABA (abcis acid) nevű enzime pedig hatékonyan képes bizonyos daganatok burkát sérülékennyé tenni. (A daganatok egyes fajtái ezen burok és saját érrendszer révén képes elbújni az immunrendszerünk elől.)

 A tapasztalat szerint összességében csökkenti a rákos megbetegedés lehetőségét, segítheti a rákos megbetegedések gyógyulási esélyét.

A magas B17 tartalma miatt a normál sejtek befolyásolása nélkül képes az immunrendszer a segitségével "szétrombolni" a ráksejteket.

 Az immunrendszert jelentős mértékben erősíti, mely közvetlen kapcsolatban áll a betegségek megelőzésében és leküzdésében nyújtott hatással. A káros sejtek jelentős részét, és a baktériumokat elpusztítja.

A cukorbetegséget a legtöbb esetben a kezdeti stádiumában akár vissza is lehet fordítani, illetve a további romlást meg lehet akadályozni a búzafűlé rendszeres fogyasztásával.

Emeli az emberi szervezet energiaszintjét, felpezsdíti a szervezetet. Az idős, leromlott szervezetet hetek alatt tevékennyé, aktívvá teheti testileg és szellemileg is.

Serkenti a véráramlást, javítja a keringést, amelynek számos közvetett pozitív hatása ismert. Például: segíti a belső szervek működését (szív, tüdő, gyomor, belek, stb.), erősíti az immunrendszert, az oxigéndús vér révén javul a sejtek oxigénellátása, csökkenti a gyulladásokat, segítség a hajhullás ellen, stb.

 Jelentősen csökkenti az emésztési- és bélproblémákat, segít visszaállítani a természetes bélflórát a hasznos baktériumok egyensúlyának helyreállításával.

A bélben található bolyhokat felszabadítja a lerakódott méreganyagoktól, így javítva a táplálék felszívódását. Normális székletet eredményez.

A gyomorproblémákat - pl.: puffadás, gyomorfekély, stb. - jótékonyan befolyásolja.

Segíti a súlyfelesleg egyenletes és folyamatos leadását, így a szervezetet nem kell megterhelni a különböző fogyókúrák táplálék megvonásával és vegyi anyagaival.

A helyes testsúly megtartásában is jelentős eredményeket lehet könnyen elérni. (Például: csökken az édesség vagy kávé iránti vágy.)

Helyreállíthatja a DNS-t mert a zsenge füvek csúcsában lévő alkotórész képes elősegíteni az újjáépülést a sérült sejtekben.

Jótékony hatással van az idegrendszerre. A mai élet feszültségei, stresszhatásai ellen fokozott védelmet nyújt. Csökkenti a fáradékonyságot, növeli a terhelhetőséget. Stressz okozta álmatlanság, nyugtalanság ellen is kiváló.

Pozitív hatása klinikailag igazolt bőr-nyálkahártya problémák, csontnövekedés (törés, zúzódás), radioaktív sugárzás esetén is.

 

 Termesztése

 A (tönköly) búzafű termesztése nem könnyű feladat, sok kitartást igényel. Részletes útmutatót Ann Wigmore könyve tartalmaz.

Csak annyi gyakorlati megjegyzést tennék, hogy a bioboltokban kapható búzafű vetőmagnak mondott valami többnyire nem csíraképes, és még egyéb probléma is adódhat, de szerintem nagyon megéri az eredmény.

Azért van mindenre jó megoldás is. Bővebb, profi útmutató, eszközök itt.

Az is nagyon fontos, hogy mennyi hely áll a rendelkezésünkre, és mennyi lekötetlen szabadidővel, munkabírással rendelkezünk, többféle lehetőség áll a rendelkezésünkre.

A búzafű bio tönkölybúzából készül, nem étkezési búzából! Növeszd a saját füvedet! Nagyon egyszerűen termeszthető búzafű házilag!

 

Szükség van hozzá:

 • Jó minőségű csíraképes bio tönkölybúza

 • Jó minőségű fekete föld, lehetőleg vegyszermentes, vagy erdei humusz (lehet tőzeggel kevert).

 • Műanyag vagy üveg vagy rozsdamentes virágláda

 • Jó minőségű tisztított, vagy esővíz

 • Öntözőkanna, spriccelő (nem fém)

 • Megfelelő hely (polc, regál), első két nap sötét (elsötétített), utána napos

 • Szoba hőmérséklet 18 - 22 ºC

 • Olló, vagy éles, recés kés az aratáshoz

 • Türelem és szeretet

 

Laza technológia:

A búzát 10 -12 órára (2 rész víz, 1 rész búza) beáztatjuk, egy lyukacsos fedelű  üvegben, majd lecsurgatás után nedves ronggyal letakarva 24- 48 órán át csíráztatjuk.

Virágládákat feltöltjük földdel, rászórjuk egyenletesen a kicsírázott magot, majd egy vékony (1 cm) laza földréteggel letakarjuk. majd enyhén meglocsoljuk.

Közben egyszer, ha száraz a föld kissé megöntözzük. Nem túl erős (szórt) nap-fényre téve 6 - 8 nap után 10 - 15 cm-es magasság között ollóval, vagy éles, recés késsel aratható.

Ne hagyjuk 10 napnál tovább nőni, mert sárgul és nincs minőségi lé tartalma. Mindenképpen le kell aratni.

A learatott fű jól zárható zacskóban, vagy üvegben 3 -5 napig tárolható a hűtőben, majd minden nap kiveszünk egy maréknyit, amit lepréselünk. 1 nap egyszer, amiből kb. 4-8 evőkanál levet préselhetünk.

A kipréselt levet magas fehérjetartalma miatt 1 órán belül el kell fogyasztani. A tálcában maradt gyeptégla csak komposztnak használható! Újra termesztéshez új föld, új búza kívánatos.

 

 

Hogyan kell fogyasztani?

A kipréselt lé nem tartható el még hűtőszekrényben sem, mert alkotórészei gyorsan elreagálnak egymással és elbomlanak. Tehát a búzafűlét csak frissen préselve érdemes fogyasztani.

A búzafűlétől elvárt reakciók sejtszintű megvalósulása miatt fontos, hogy fogyasztása éhgyomorra történjen, és ivása után legalább egy órán át ne jusson szervezetünkbe szilárd étel.

 

Csak frissen és éhgyomorra igyuk,

fél óra múlva lehet folyadékot inni, később ehetünk!

A búzafű a fűnagyságúra megnőtt (kb. 15 cm),

csíráztatott bio tönkölybúza.

 

A búzafűlé, a búzafű préselt, édeskés zöld leve. A búzafüvet azért kell kipréselni, mert az emberi emésztőrendszer nem képes nagy mennyiségű rostot megemészteni.

A tapasztalatok szerint semmilyen káros mellékhatása nincs, ember és állat egyaránt fogyaszthatja. Kismamák, szoptatós anyák ugyanúgy, mint kétéves kortól a gyermekek.

 

Búzafűprés

 

 

A Healthy Juicer búzafűprés masszív, hatékony és ami a legjobb, egyszerűen használható és tisztítható. (a képre kattintva megrendelhető)

 

A Healthy Juicer búzafűprést a Hippocrates Egészségügyi Intézet szabadalmazta és forgalmazza. (A Hippocrates Egészségügyi Intézet 1956 óta a világ egyik vezető alternatív egészségügyi központja.)

A LEXEN Healthy Juicer búzafűprés pillanatok alatt szétszedhető és tisztítható. Egyszerűen csak le kell öblíteni mosószeres vízzel.

Nem tartalmaz fémszűrőt milliónyi lukkal, amibe beleragadnak a rostok és amit csak kefével lehet fáradságosan megtisztítani. A maradék száraz fű az első nyíláson távozik tisztán, minden nedvességtől mentesen.

 

 Mit tartalmaz a búzafűlé?

 

 A fiatal búza friss leve természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és klorofillt tartalmaz.

 • Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van.
 • Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne.
 • Az egyik leggazdagabb A- és C- vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K-, és B- vitaminokban.
 • Enzimek sokasága, amelyek az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sokmillió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik.
 • A búzafűlé magas enzimtartalma miatt azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával.
 • Klorofill, amely a növények napenergia hasznosításának anyagi eredménye. Szerepe a növényen belül az, hogy szén-dioxidot vesz fel, és oxigént ad le, miközben ATP-t termel , amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása.
 • Molekulaszerkezetét tekintve nagy a hasonlóság a vér hemoglobinjának szerkezetével, amely viszont oxigént vesz fel, amit a sejtekbe juttat, és onnan szén-dioxidot szállít a tüdőbe. Ezért születhetnek azok a megfogalmazások, hogy "a klorofill folyékony oxigén", vagy hogy "a klorofill tisztítja, újítja a vért"
 • Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket.

 

Milyen jelenségek kísérik a fogyasztást?

 A búzafűlé igen intenzív méregtelenítő hatása a szervezetünkből távozó anyagokat - legyen ez vizelet, széklet, izzadság, vagy fülzsír - minőségileg ill. mennyiségileg megváltoztathatja.

Gyakran a tisztítókúrák kezdetén levertség az első tünet (a méreg megvonás tünete). Az émelygő érzés azt jelzi, hogy a tisztulás beindult.

Lehetséges, hogy a méregtelenítési tünetek (1-2 napra) erősödnek: étvágytalanság, émelygés, hányás, hasmenés, izzadás, különböző fájdalmak, hőemelkedés, fáradékonyság, aluszékonyság, stb. jelentkezik.

Ezek a jelei annak, hogy szervezet tisztul, a nem odavaló salakanyagoktól, amelyek 20-30-40 év alatt felhalmozódtak.

Az említett - egyesek által gyógyulási válságnak nevezett - jelenségek nem mindenkinél jelentkeznek, akiknél viszont igen, azoknál az első időszak néhány napjára korlátozódik (türelem és bizalom).

A fenti megállapítások többségében a fogyasztók és természetgyógyászok tapasztalatain alapulnak.

A magas költségességek és a gyógyszer-gyártók ellenérdekeltsége miatt, publikusan kis mennyiségben állnak csak rendelkezésre tudományosan igazolt adatok.

A „gyógyító” szakma (Egészségügy?) gáncsoskodó kétkedéssel kíséri a búzafű újkori térhódítását, klinikai vizsgálatokat nem finanszíroznak. Az egyetlen megoldás a saját tapasztalat.

 

 A búzafülé nem gyógyszer
és nem helyettesít semmilyen gyógyszert! 
Amit biztosan el lehet várni tőle, 
hogy az emberi szervezet tökéletes 
öngyógyító képességét, helyreállítja!

 

  bemutatott prés nem csak búzafű, hanem gyümölcsök préseléséhez is alkalmas. Fém alkatrészeket nem tartalmaz.

A préseknél többféle beszerzési forrást is megjelöltünk. Az a fontos, hogy csak a bemutatott prés, és a hozzá hasonló szinvonalú, búzafű préselésére tervezett, fémet nem tartalmazó prések adják a sikerélményt és a megfelelő búzafűlé minőséget.  

Jó eredményeket, jó eszközökkel, a technológiát betartva, csak jó minőségű és frissen préselt tönkölybúza levétől várhatunk. Ha valami nem stimmel csinálj kérdésjegyzéket, ellenőrizd le hogy vajon mindent a leírás szerint csináltál?

 


 

Gyakorlat


 

Egy érdekes lehetőség

http://buzafulefutar.com/

 


 

 


 Egyszerű beszerzési források, búzafúlé fagyasztva és porított formában:

http://vitaminspecialista.hu/hu/recherche?search_query=b%C3%BAzaf%C5%B1&orderby=position&orderway=desc


 

 

 

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet