Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

A TITOK 

 

"A titok válasz mindenre, ami volt, ami van, és ami valaha lesz."
Emerson

"A Titok megalkotásával az volt a célom sőt mind a mai napig az lebeg a szemem előtt, hogy örömöt vigyek emberek millióinak az életébe. Vágyam megvalósulását a velem dolgozó csapat nap mint nap tapasztalja, hiszen folyamatosan érkeznek a hálálkodó levelek, amelyeket a világ legkülönfélébb pontjain élő emberektől kapunk, korra, bőrszínre és nemzetiségre való tekintet nélkül. Nem létezik olyan dolog, amelyet ne érhetnél el ezzel a tudással. Mindegy, hogy ki vagy és hol élsz, A Titok képes megadni neked mindazt, amire vágysz."

Rhonda Byrne, előszó

Most valószínűleg ott ülsz valahol, és azon tűnődsz,

mi is lehet az a titok. Elmondom, hogy én miként értettem meg:

 

Várj egy kicsit ameddig betöltődik

A film szövege....... "Mindannyian egy végtelen energiát használunk. Mindannyian ugyanazon törvények szerint irányítjuk magunkat. Az Univerzum természeti törvényei olyan pontosak, hogy probléma nélkül alkotunk meg űrhajókat, embereket küldünk a Holdra, és a landolás időpontját egészen a másodperc töredékéig meg tudjuk határozni.

Nem számít, hogy indiai vagy, Ausztráliában vagy Új-Zélandon élsz, Stockholmban vagy Londonban laksz, Torontóban, Montrealban, vagy New York-ban...

Mindannyian egy energiát használunk, egy törvényt: a vonzást.

Felhívom a figyelmedet, hogy a film szövegének olvasása sok időt vesz igénybe.
Csak úgy hatásos, ha egyszerre végigolvasod. Segít ha hangosan olvasol.
Sajnos a látvány nélkül ez egy kicsit nehézkes. Kapcsold be a fantáziádat.
Sok türelem kell hozzá, de hidd el megéri!!

 

A titok: a Vonzás Törvénye.

Mindent, ami az életedben történik, te vonzottad az életedbe. És mindent az a kép vonzott magadhoz, amit a fejedben őrzöl. Amire gondolsz. Hiszen, bármi járjon is a fejedben... azt magadhoz vonzod.

A bölcs emberek mindig is tudták ezt. Visszanyúlhatunk egészen a babiloniakhoz, akik ismerték a titkot. Emberek kis csoportjáról van szó. Szerinted miért van, hogy a társadalom 1%-a keresi meg a rendelkezésre álló vagyon 96%-át? Szerinted ez véletlen? Nem az. Így van megtervezve. Ők megértettek valamit. Megértették a titkot.

És most te is megismerheted.

Számomra a legegyszerűbb módja annak, hogy megértsem a Vonzás Törvényét, ha magamat egy mágnesként képzelem el. És tudom, hogy a mágnes magához vonzza a dolgokat. Egyszerűen fogalmazva, a Vonzás Törvénye kimondja: a hasonlók vonzzák egymást.

Most valójában a gondolatok szintjéről beszélünk. Emberként az a dolgunk, hogy azokhoz a gondolatokhoz ragaszkodjunk, amit valójában szeretnénk, hogy tökéletesen tisztában legyünk azzal, mit is akarunk valójában, és ekkor felélesztjük az Univerzum egyik legerősebb törvényét: a Vonzás Törvényét.

Azzá válunk, amire a legtöbbet gondolunk, és azt vonzzuk magunkhoz, amire a legtöbbet gondolunk.

Ha itt látod, akkor itt kapod meg. Ezt az alapelvet három egyszerű szóban lehet összegezni:

gondolatok, megvalósulás, dolgok.

Amit a legtöbben nem értenek meg, az az, hogy a gondolatoknak frekvenciája van. Minden gondolatnak frekvenciája van. A gondolatokat meg lehet mérni. Ha azt a gondolatot újra és újra gondolod, vagy ha elképzeled, hogy egy új autód van, annyi pénzed, amennyit akarsz, egy új céged, lelki társad, ha elképzeled, hogy mindez hogyan néz ki, akkor ezt a frekvenciát bocsátod ki magadból. A gondolatok pedig kibocsátják azt a mágneses jelzést, ami a párhuzamost visszavonzza hozzád. Ha tehetős emberként tekintesz magadra, akkor azt vonzod magadhoz.

Mindig működik. Minden alkalommal. Mindenkivel.

A probléma lényege a következő: a legtöbb ember arra gondol, amit nem szeretne, aztán azon tűnődik, hogy miért bukkan fel az, újra és újra.

A Vonzás Törvényét nem érdekli, hogy mit értékelünk jónak vagy rossznak, hogy mit akarunk és mit nem. Csak a gondolatainkra válaszol. Ezért, ha egy hegynyi adósság tetején ülünk, és borzalmasan érezzük magunkat, akkor ezt a jelzést küldjük ki az Univerzum felé: "Jaj, roppant rosszul érzem magam, a sok adósságom miatt." Ezzel éppen most erősítettük meg azt, hogy lényünk minden szintjén ez az érzés érvényesüljön, és így egyre többet kapunk vissza belőle.

Tehát, ha azt nézed, amit akarsz, akkor igent mondasz rá, aktiválsz egy gondolatot, a Vonzás Törvénye válaszol erre a gondolatra, és olyan dolgokat kelt életre, amik illeszkednek hozzá.

Ha arra tekintesz, amit nem akarsz, és nemet kiáltasz rá, akkor tulajdonképpen nem tolod el azt magadtól. Sőt, éppen azt a gondolatot aktiválod, amit nem akarsz, és a Vonzás Törvénye szépen felhalmozza neked ezeket a dolgokat.

Ez egy vonzásokra épülő Univerzum. Minden a vonzásról szól. A Vonzás Törvénye mindig működik. Ha hiszel benne és megérted, ha nem. Mindig működik. Gondolhatsz a múltra, a jelenre vagy a jövőre, ha emlékszel valamire, megfigyelsz, vagy elképzelsz valamit, akkor a folyamat során egy gondolatot keltesz éltre, és a Vonzás Törvénye, ami az Univerzum legerősebb törvénye, válaszolni fog a gondolatodra.

A Teremtés mindig megtörténik. Minden alkalommal, ha valaki gondol valamire, vagy hosszú ideig, folyamatosan gondol valamire, akkor alkotási folyamatban van. Valami létrejön majd a gondolatokból.

A Vonzás Törvénye kimondja: "Mindent megadunk, legyen bármi is az, amit mondasz vagy amire koncentrálsz." Így, ha arra panaszkodsz, hogy milyen rossz neked, akkor létrehozol még többet abból, ami olyan rossz neked.

Volt egy tanítványom, Robert. Robert meleg volt. Részt vett egy általam tartott on-line tanfolyamon. Ennek során egy e-mailt küldött nekem. Leírta benne életének összes nyomorát. Munkahelyén mindenki keresztbe tett neki. Folyamatos stresszben élt, mert mindenki durván viselkedett vele. "Mikor az utcán sétálok - írta - minden utcasarkon meleggyűlölőkbe ütközök, akik valahogy mindenképpen ki akartak készíteni." Színpadi komikus akart lenni, és amikor felállt a színpadra, mindenki lehurrogta, mert meleg volt. Egész élete egy nagy boldogtalan nyomorúságnak tűnt. A támadások okát pedig meleg mivoltának tulajdonította.

Rámutattam, hogy eddig arra koncentrált, amitől félt. Visszaküldtem neki saját e-mail-jét és megkértem, hogy olvassa el újra. Vegye észre, hogy arról beszél folyamatosan, amit nem akar, és hogy erről mennyi érzelemmel beszél.

Ha valamire sok érzelemmel összpontosítunk, az gyorsabban megtörténik. Ezután pedig valóban olyan dolgok történtek vele, amik valóban fájdalmat okoztak neki. De aztán megemberelte magát.

Ami a következő 6-8 hétben történt, az maga volt a csoda. Elmesélte, hogy az irodában mindenki, aki eddig zaklatta, vagy másik osztályra került, vagy otthagyta a céget, vagy egyszerűen békén hagyta.

Szeretni kezdte a munkáját. Észrevette, hogy az utcán sétálva többé már senki nem zaklatja. Egyszerűen eltűntek.

Amikor komikusként lépett fel, állva tapsolták meg, és senki nem fújolt. Az egész élete megváltozott, mert felhagyott azzal, hogy a nem kívánt dolgokra koncentráljon, azokra, amitől félt, amit el akart kerülni, és ehelyett arra koncentrált, amit el akart érni.

Így lehetünk pozitívak terveinkben, hozzáállásunkban, és így vonzunk magunk köré pozitív embereket, eseményeket és körülményeket.

Lehetünk negatívak hozzáállásunkban, lehetünk mérgesek, és ekkor negatív, mérges embereket, negatív, mérges körülményeket vonzunk magunkhoz.

Végső soron pedig azt a meghatározó gondolatot vonzzuk magunkhoz, amit tudatosságunkban tartunk. Legyenek azok a gondolatok tudatosak vagy tudatalattiak, akkor is ez a helyzet.

Ha gondosan szemléljük a dolgokat, a titokkal kapcsolatban rájövünk, hogy agyunk ereje a figyelmünk hatalma, hétköznapi életünkben is mindenhol ott van. Csak ki kell nyitnunk a szemünket, és észrevenni azt. Látni majd, hogy a Vonzás Törvénye a társadalomban is működik. Ha észreveszed, hogy az, aki többnyire betegségekről beszél - az beteg, látod, hogy az, aki többnyire gyarapodásról beszél - az gyarapszik.

A Vonzás Törvénye nyilvánvaló, és mindenhol ott van, ha megérted, hogy miről is van szó. Olyan, mintha egy mágnes lennél, ami gondolatokat, embereket, eseményeket, életstílust vonz magához. Sőt, minden, ami tapasztalatunk részét képezi, a Vonzás Törvénye miatt van. Ilyenkor nem vágyálmokról, őrült képzelgésekről beszélek. Egy mélyebb megértés szemszögéből beszélek.

A kvantumfizika csak most kezdi felfedezni a dolgokat. Azt állítja, hogy nem létezik Univerzum az értelem közreműködése nélkül. Az értelem tulajdonképpen megformálja azt, amit érzékelünk. Ha ezt nem érted, az még nem jelenti azt, hogy el is kell vetned. Nem érted megfelelően az elektromosságot. Tulajdonképpen senki nem tudja, mi is az az elektromosság. Mégis élvezzük előnyeit és kihasználjuk lehetőségeit. Tudod, hogyan működik? Én nem tudom. De azt tudom: az elektromossággal meg lehet főzni az ember ebédjét és magát az embert is.

Az emberek, amikor kezdik megérteni a nagy titkot, megijednek azoktól a negatív gondolatoktól, amik a fejükben vannak.

Két dologra kell ügyelni. Egy: bebizonyított tény már tudományosan is, hogy a megerősítő gondolatok százszor erősebbek, mint a negatív gondolatok. Ez azonnal csökkenti kissé az aggodalmunkat. Olyan valóságban élünk, ahol némi időkésleltetés figyelhető meg. És ez nagy szolgálatot tesz számunkra. Nem igazán szeretnénk egy olyan világban élni, ahol a gondolataink azonnal megvalósulnak. A bizonyíték távol van és közeledik, és ez igencsak jó dolog.

Tehát arra van szükség, hogy tudatában legyünk a gondolatainknak. Körültekintően kell megválogatni gondolatainkat, és ki kell élvezni a folyamatot. Mert te vagy saját életed mesterműve. Te vagy saját életed Michelangelo-ja. A Dávid, amit faragsz, te magad vagy. És ezt saját gondolataiddal teszed.

A múlt nagy vezetői, akik birtokában voltak a titoknak, meg akarták tartani a hatalmat magunknak, és nem akarták megosztani azt senkivel. Ezért az emberek elől elzárták a titkot. Az emberek dolgoztak, elvégezték a munkájukat, aztán hazamentek. Nem volt hatalmuk, mert a titkot megvonták tőlük.

Olyan Univerzumban élünk, ahol törvények vannak. Épp, mint a Gravitáció. Ha leesel egy háztetőről, nem számít, hogy jó vagy rossz ember vagy, akkor is a földre zuhansz.

Mindent, ami körbevesz most az életedben, beleértve azokat a dolgokat, amikre most panaszkodsz, te vonzottad magadhoz. Tudom, hogy ez első hallásra olyan dolog, amit legszívesebben meg sem hallanál. Azonnal azt mondod, nem én vonzottam magamhoz az autóbalesetet, nem én vonzottam magamhoz azt a bizonyos ügyfelet. Nem én vonzottam magamhoz az adósságot. Nem én vonzottam... azt a bármit, ami miatt panaszkodom.

Én pedig azért vagyok most itt, hogy némileg felbosszantsalak, és elmondjam: "de igen, te vonzottad magadhoz". És ez a legkeményebb tény, amit el kell fogadnod. De ha elfogadtad, az életed megváltozik. Ez a nagy, általános titok része.

Legtöbbünk tudatosság nélkül vonzza a dolgokat. Azt hisszük, hogy nincs hatásunk rá, gondolataink, érzéseink auto-pilóta üzemmódban vannak, és így minden esemény tudatosság nélkül ér el minket.

Ha most hallod ezeket először, úgy érezheted: "ó, ellenőriznem kell a gondolataimat, ez elég nagy erőfeszítésbe kerülhet." Eleinte valóban így fest a dolog, de a kaland csak itt kezdődik. Nem arra biztatunk, hogy ellenőrizd a gondolataidat. Ettől becsavarodhatsz. Olyan sok gondolat érkezik olyan sok irányból, olyan sok témában. Itt lép a képbe az érzelmi irányító rendszer. Érzelmeid, érzelmi irányító rendszered segít megértetni veled, hogy mire gondolsz.

A gondolataid okozzák az érzelmeidet. Az érzelem csodálatos dolog, ajándék. Tudatja velünk, hogy mit vonzunk magunkhoz. A mi nézőpontunkból két érzelem létezik. Az egyik jólesik, a másik rosszul. Különböző névvel láthatjuk el őket, de alapjában véve minden negatív érzelem, hívjuk azt bűntudatnak, haragnak, frusztrációnak, mind egyformák - nem esnek jól.

Érzéseink irányítórendszerként működnek, ami tudatja velünk, hogy amit most gondolunk, nincs összhangban azzal, amit valójában akarunk. Egy másik szinten nevezhetjük "rossz frekvenciának" vagy "rossz vibrációnak", vagy bármi másnak.

Az, amit jónak érzünk: remény, boldogság, szeretet, a jó érzések, a pozitív érzelmek irányító rendszere azt mondja, hogy amit most gondolsz, az megegyezik azzal, amit valójában akarunk. Annyira egyszerű.

A válaszok előttünk vannak: Mit vonzok, érzek? Jól érzem magam? Nos, rendben van, csináld csak tovább.

Érzéseink visszajelző mechanizmusok arról, hogy jó pályán vagyunk-e vagy sem, az úton vagyunk vagy letérünk az útról. Minél jobban érzed magad, annál inkább irányban vagy. Minél rosszabbul érzed magad, annál inkább eltérsz az iránytól.

Amit teszel, nem több, mint hogy a hétköznapi tapasztalatok világát éled, és eközben olyan gondolatokat alkotsz, amik szó szerint létrehozzák a jövőbeni tapasztalataidat. Eközben érzéseid segítségével megtudhatod, hogy a dolgok, amik felé haladsz, kielégítők lesznek-e számodra, ha egyszer odaérkezel.

Bármit érzel, az tökéletes visszatükröződése annak, ami éppen valósággá válik. És pontosan azt kapod, amit érzel, és kevésbé azt, amire gondolsz. Ezért van az, hogy amikor az emberek az ágyból kikelve bevágják a lábujjukat, egy spirálba kerülnek. Ez egész napjuk így sikerül majd. Fogalmuk sincs, hogy érzelmeik kis átrendezése az egész napot, az egész életet megváltoztathatja.

Ha úgy indítasz, hogy jó napod lesz, és ebben a boldog érzésben maradsz egészen addig, míg nem adsz lehetőséget arra, hogy valami megváltoztassa a kedvedet, akkor a Vonzás Törvénye szerint tovább vonzol olyan helyzeteket, körülményeket, embereket, amik fenntartják ezt a boldog érzést.

Jó napok, rossz napok, a gazdag gazdagszik, a szegény szegényedik. Mindez attól függ, hogy az emberek legtöbbet és legtöbbször mit éreznek.

Most azonnal elkezdheted egészségesnek érezni magad. Eredményesnek érezni magad. Érezheted a szeretetet, ami körbevesz, még akkor is, ha valójában nincs is ott. És ekkor az történik, hogy az Univerzum igazodik az általad énekelt dal természetéhez. Az Univerzum igazodni fog a belső érzésed természetéhez, és megnyilvánul, mert úgy érzel, ahogy.

Szóval, alapjában véve, amire a gondolataiddal és érzelmeiddel koncentrálsz, azt vonzod az életedbe, ha akarod, ha nem. Amire gondolsz, amit érzel, és ami megvalósul, mindig megfelelnek egymásnak. Minden pillanatban. Nincs kivétel. Ezt elég nehéz megemészteni, de ha lassanként megnyitjuk magunkat, a lehetőségek fantasztikusak.

Ez azt jelenti, hogy bármit is gondoltunk eddig életükben, azt vissza lehet fordítani a tudatosság megváltoztatásával.

" Amint haladsz előre, úgy teremted meg saját Univerzumodat."
(Churchill)

Nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat. Mert ez a "jól érzem magam" sugárzik ki jelként az Univerzumba, és kezd még többet vonzani magához. Tehát minél inkább jól érzed magad, annál többet vonzol magadhoz olyan dolgokat, amik miatt jól érzed magad, és ezek magasabbra és magasabbra emelnek.

Ha rosszkedvűnek érzed magad, most már tudod, hogy megváltoztathatod az érzést. Tegyél be egy szép zenét. Kezdj énekelni. Ez megváltoztatja az érzéseidet. Vagy gondolj valami szép dologra. Gondolj egy kisbabára, esetleg olyanra, akit szeretsz, és idézd fel a képét. Ezt a gondolatot tartsd meg a fejedben, minden mást üríts ki, kivéve ezt a gondolatot. Garantálom, hogy jól fogod magad érezni.

Ez az alapelv jól érzékelhető a házi kedvencekkel kapcsolatban, akik szerintem fantasztikusak, mert jó érzelmi állapotba helyeznek bennünket. Amikor szeretetet érzel a kedvenced iránt, az a szeretet csodálatos állapota, ami jóságot hoz azt életedbe. Micsoda ajándék ez. Amikor pedig alkalmazni kezded ezt, amikor elkezded irányítani a gondolataidat azt alapul véve, hogy milyen érzéseket keltenek, észreveszed majd az összefüggést az érzéseid, gondolataid és a között, hogy mi érkezik vissza hozzád.

Mielőtt feleszmélnél, felfedezed, hogy saját valóságod teremtője vagy. És azok, akik távolabbról figyelnek, lenyűgözve látják, hogy milyen csodálatos életed van.

Amióta megismertem a titkot, és alkalmazni kezdtem életemben, az életem varázslatos lett. Olyan életre gondolok, amiről mindenki álmodik. Minden napom ilyen. Egy 4,5 millió dolláros házban lakok. Van egy feleségem, akiért szívesen meghalnék. A világ legcsodálatosabb vidékeire utazom. Hegyet másztam, felfedezőtúrákon, szafarikon vetem részt... Mindez megtörtént, és történik most is, mert tudom, hogyan kell alkalmazni a titkot.

Az élet lehet káprázatos, és annak is kell lennie. És az is lesz, ha alkalmazni kezded a titkot.

Nos, sok ember kérdezi meg tőlem, hogy mi az ő dolguk a teremtés folyamatában, és mi az Univerzum dolga. Hát vizsgáljuk csak meg ezt a kérdést. A következő hasonlattal élhetünk: Aladdin és a lámpa történetét biztos ismered. Aladdin felkapja a lámpát, leporolja, és kiugrik belőle egy dzsin. És a dzsin mindig csak egy dolgot mond: "Kívánságod parancs." Ha visszavezetjük a történetet az eredetéig, ma úgy ismerjük, hogy három kívánságunk van, de ha visszavezetjük a történetet annak eredetéig, akkor ott nincs korlát, akármennyi kívánság lehet. Gondold el!

Most vegyük ezt a hasonlatot, nagyítsuk fel, alkalmazzuk rád és az életedre. Ne feledd, Aladdin mindig azt kívánta, amire szüksége volt. Itt van nekünk az Univerzum, ami egy hatalmas dzsin. A történelem annyi néven nevezte már: szent védőangyalnak, felettes énnek. Bármilyen címkét ráragaszthatunk, és azt a nevet használhatjuk, ami a legmegfelelőbb számunkra. De minden hagyomány kijelenti: van valami, ami nagyobb nálunk. És a dzsin továbbra is csak egy dolgot mond: "Kívánságod parancs."

Tehát a lényeg, hogy az alkotó folyamat egy 3 lépéses folyamat.

Az első lépés: kérd azt, amit szeretnél. Nem kell szavakat használnod a kéréshez. Tulajdonképpen az Univerzum meg sem hallja a szavaidat. Az Univerzum csak a gondolatokra válaszol. Mit akarsz valójában? Ülj le, és írd le egy papírra. Írd le jelen időben. Kezdheted így: "Annyira boldog és hálás vagyok, mert...", és fejtsd ki, hogy milyennek akarod az életedet, annak minden területét. Ez tényleg jó szórakozás. Olyan, mintha az Univerzum egy katalógus lenne, amit átlapozol, és ráböksz: "hát, szeretném ezt az élményt, szeretném azt a terméket, szeretnék olyan emberré válni", mintha feladnád a megrendelést az Univerzumnak. Tényleg ennyire könnyű.

A második lépés: a válasz. A válasz arra, amit kértél. És ez nem a te dolgod, fizikailag. Az Univerzum végzi el ezt a lépést. Az Univerzum összes erője reagál az általad küldött gondolatra. "Kívánságod parancs." És az Univerzum elkezdi újrarendezni magát, hogy bekövetkezzenek az események. Legtöbbünk soha nem engedi meg magának, hogy azt akarja, amire valójában vágyik, mert nem látja, hogy miként válhat az valóra. Ha végzünk egy kis kutatást, nyilvánvalóvá válik, hogy bárki, aki valaha elért valamit, nem tudta, hogy miként fogja megcsinálni, csak azt, hogy meg fogja csinálni. Nem kell tudnod a hogyant, az majd kialakul. Nem kell tudnod a hogyant, az Univerzum átrendezi magát. De te nem tudod, hogyan. Megnyilvánul majd neked, magadhoz vonzod a módját.

Aztán barátunk arról számol be, hogy valami szörnyen rosszul sikerült. "Feladtam a rendelést, de hol van a szállítmány?" A válaszunk erre: igen, kértél, elvégezted az első lépést. Mást nem tehetsz. Az Univerzum pedig válaszol, mindig. Nincs kivétel. De van egy további lépés, amit meg kell értened, ez a harmadik lépés: az elfogadás lépése, ami azt jelenti, hogy összhangba helyezed magad azzal, amit kívántál. Amikor összhangba kerülsz azzal, amit kívántál, csodálatosan érzed magad. Itt van a lelkesedés, itt van az öröm, itt van a hála, itt van a szenvedély. De ha kiábrándultságot, félelmet, dühöt érzel, ez jelzi, hogy nem állsz irányba, nem vagy összhangban azzal, amit kértél.

És ekkor észreveszed: minden attól függ, hogy miként érzed magad. Gondolataidat érzéseid szerint kezded irányítani, és apránként megtalálod a gondolat érzését, összeolvadsz vele, és ezután valósággá válik az életedben.

Amikor a fantáziát ténnyé változtatod, akkor abban a helyzetben vagy, hogy nagyobb, jobb álmokat építhess, és ez, barátom, az alkotás folyamata.

Tehát a Vonzás Törvénye, a törvény tanulmányozása és alkalmazása annyi, hogy kitaláljuk: hogyan hozzuk létre az érzést, hogy a jelenben birtokoljuk a kívánságainkat. Vegyél részt teszt-vezetésen. Vevőként menj el a házba, amit meg akarsz venni. Tegyél meg bármit, hogy létrehozd az érzést, hogy már mindez megtörtént. Emlékezz az érzésre. Bármit megtehetsz, az segíteni fog abban, hogy szó szerint magához vonzza azt. Lehet, hogy egyszer, mikor felébredsz, egyszerűen ott lesz. Valósággá válik. Vagy eszedbe jut egy ötlet, hogy mit tehetnél a célért. De nem mondhatod: "jó, megteszem ezt vagy azt, de Istenem, eléggé utálni fogom". Mert ebben az esetben nem jó úton jársz. Néha cselekedni kell, és ha az valóban összhangban van azzal, amit az Univerzum megpróbál leszállítani, akkor az a cselekvés élvezettel teli lesz. Élettel teli leszel, az idő megáll, akár egész nap azt csinálhatod.

Az Univerzum szereti a sebességet. Ne késlekedj, ne hezitálj, ne kételkedj, ha ott a lehetőség, ha ott a késztetés, amikor belül megjelenik az intuitív késztetés - cselekedj. Ez a dolgod. Ennyit kell csak tenned.

Magadhoz vonzol mindent, amit kívánsz. Ha pénzre van szükséged, magadhoz vonzod. Ha egy személyre van szükséged, magadhoz vonzod. Ha egy bizonyos könyv kell, magadhoz vonzod. Figyelned kell, hogy mit vonzol, magadhoz. Mert amikor magadban tartod azokat a képeket, amiket szeretnél, akkor azok a dolgok vonzani kezdenek téged, és te is vonzani kezded őket. Ez szó szerint a fizikai világba kerül veled és általad. A törvénynek köszönhetően.

Kezdheted a semmiből. A semmiből, a sehonnan létrejön egy út. Egy példa: egy autó hasít az éjszakába, a fényszórók csak 100-200 méterre világítnak el, és mégis eljutsz Californiából New Yorkba, a sötéten át, mert neked csupán mindig a következő 200 métert kell látnod. Az élet így mutatkozik meg előttünk. Ha bízunk abban, hogy a következő 200 méter is megjelenik, és a következő 200 méter is megjelenik... akkor az élet folyamatosan megmutatkozik előtted. És végül eljuttat oda, a célhoz, kívánjál bármit, mert ezt akartad.

" Tedd meg az első lépést hittel, nem kell látnod az egész lépcsősort, csak tedd meg az első lépést."
(M. L. King)

Egy másik dolog, amin az emberek eltűnődnek: mennyi ideig tart ez? Mennyi idő, míg valósággá válik az autó, a kapcsolat, a pénz vagy bármi más... Nos, nincsen leírt szabálykönyvem, ami kimondaná, hogy 30 perc vagy három nap, vagy 30 nap múlva megtörténik. Azt hiszem, ez főleg tőled függ, mennyire vagy összhangban magával az Univerzummal.

Méretek - nincs közük az Univerzumhoz. Nem nehezebb, tudományos mértékkel, magunkhoz vonzani valamit, amit hatalmasnak ítélünk valaminél, amit végtelenül kicsinek ítélünk meg. Az Univerzum, tegyen bármit, nulla erőfeszítéssel tesz meg. A fű nem feszül meg növekedés közben, erőlködés nélküli. Ilyen csodálatosan van létrehozva.

Az fontos, hogy mi történik ott fent. Az számít, hogy mi mit teszünk oda, mondván, ez nagy - ez időbe telik, ez kicsi - hű, ennek adok egy órát. Tudod, ezek a mi szabályaink, amiket mi alkottunk meg. De az Univerzumhoz viszonyítva nincsenek szabályok.

Ha azt érzed, hogy a jelenben birtoklod a kívánságot, az Univerzum válaszol. Egyeseknek könnyebben boldogulnak a kis dolgokkal. Néha azt mondjuk, kezdjük valami kicsivel, pl. egy csésze kávéval. Fordítsuk figyelmünket arra, hogy egy csésze kávét vonzzunk ma magunkhoz. Képzeljük el, hogy egy barátunkhoz beszélünk, akit régóta nem láttunk. Valahogy, valaki elkezd arról az illetőről beszélni. Vagy az illető felhív, vagy levelet kapunk tőle.

Az emberek elcsodálkoztak, hogy milyen jól parkolok. Mióta megtanultam a titkot, azóta nincs vele gondom. Elképzelek egy parkolóhelyet oda, ahova akarom, és az esetek 95 %-ában a hely ott vár rám, egyszerűen csak beállok. 5 % esetében egy vagy két percet várnom kell, és az illető kiáll előlem, és én beállhatok. Mindig ezt teszem.

Sokan rekednek meg, bilincselődnek az aktuális körülményekhez. Ezzel azt akarom mondani, hogy bármilyenek is a körülményeink, azok csak a pillanatnyi valóságunkat mutatják. A pillanatnyi valóság pedig változni kezd ennek hatására, és elkezdi alkalmazni a titkot. De néha úgy tűnik, hogy megrekedtél, mert folyton folyvást ugyanazt a gondolatot gondolod újra. És ezért újra és újra ugyanazt az eredményt kapod. Ennek oka: Legtöbben gondolataik túlnyomó részét annak szentelik, amit megfigyelnek a világból. Érted, ha csak ránézel valamire, akkor azon a valamin gondolkodsz. És ha rágondolsz arra a valamire, akkor a Vonzás Törvénye még többet ad belőle. És azután, ha megfigyeled azt a valamit, arra gondolsz, amit megfigyeltél, a Vonzás Törvénye pedig még többet ad belőle, és aztán megfigyeled azt a valamit... Nem kell tovább folytatnom, ugye?

Találni kell egy módszert, ami azt a valamit egy másik nézőpontból közelíti meg. Legtöbben pillanatnyi kötődéseikre tekintenek, és azt mondják: "ez vagyok én". Pedig nem ez vagy. Ez voltál. Tudod, ha a jelenlegi kötődéseidre gondolsz, mondjuk pl. arra, hogy nincs elég pénzed a bankszámládon, vagy nincs olyan kapcsolatod, amit szeretnél, vagy egészséged, vagy fizikai kondíciód, ezek mind nem te vagy. Ezek a gondolataid és cselekvéseid lecsapódott termékei. Ha úgy tetszik, mi mindannyian a múltban elkövetett gondolatok és cselekvések lecsapódásában élünk. Ha a jelen kötődésedre nézel, és ezek alapján határozod meg magad, akkor arra kárhoztatod magad, hogy a jövőben se legyél ennél több.

" Nem vagyunk mások, csupán gondolataink eredménye."
(Buddha)

Mit tehetsz azért, hogy megváltoztasd az életed? Javaslok néhány dolgot: HÁLA. Csinálj egy listát, írd rá azt, amiért hálás vagy. Kezdd ezzel, mert ez áthelyezi az energiát, és elkezdi áthelyezni a gondolkodásodat. Míg a gyakorlat előtt esetleg arra koncentráltál, hogy miben szűkölködsz, a panaszaidra koncentráltál, a problémákra, most ezzel a gyakorlattal más irányba indulsz el, hálás leszel azokért a dolgokért, amik miatt jól érzed magad. A hála rendkívül jó módja annak, hogy bőséget hozzunk az életünkbe. Minden férj tudja, hogy ha a felesége értékeli azokat az apróságokat, amiket megtesz neki, akkor a férfi még több aprósággal akar segíteni. Mindig az elismerésről van szó. Behúz dolgokat, támogatást vonz magához.

Régen is azt mondtam, hogy bármire gondolunk, és bármiért köszönetet mondunk, azt megkapjuk. Mivel ezt az érzést kell birtokolni, ismerni, ezért egy nagy erejű gyakorlatot végzek minden reggel. Felkelek, és azt mondom, hogy "köszönöm". Aztán átveszem, azokat a dolgokat, amiért hálás lehetek, miközben mosom a fogam, és végzem a reggeli dolgaimat. Ilyenkor nem arra gondolok, hogy ez is a reggeli rutin része. Valóban ott vagyok, és valóban a hála érzését érzem.

Amint elkezdesz máshogy érezni azzal kapcsolatban, amid van, egyre több ilyen dolgot kezdesz magadhoz vonzani. Egyre több dolgot, amiért hálás lehetsz. Ha körbenézel, és azt mondod: "na nézzük, nincs olyan autóm, nincsen olyan házam, amilyet akarok, nem vagyok egészséges, nincs párom..." Vissza!!! Ezek azok a dolgok, amiket nem akarsz. Koncentrálj arra, ami már van, amiért hálás lehetsz. És talán lesz szemed látni ezeket. Lehet, hogy a ruháidért leszel hálás. Igen, talán valami mást választasz, és hamarosan valami mást találsz, ha elkezdesz hálát érezni azért, amid van.

Azt hiszem, mindenki megél nehéz időket, amikor azt mondja: "jaj, nem mennek jól a dolgok", "a dolgok rosszra fordultak". Az én családomban is történtek rossz dolgok....

Az utcán találtam egy követ. Csak ültem, szorongattam a követ. Aztán a zsebembe csúsztattam, és azt mondtam: "ezután minden alkalommal, ha megfogom ezt a követ, valami olyanra gondolok, amiért hálás lehetek". Így minden reggel, amikor felkelek, felkapom az asztalról, a zsebembe teszem, és átgondolom azokat a dolgokat, amikért hálás vagyok. Este pedig? Kiürítem a zsebem, és újra ott a kő.

Különböző események történtek a kővel. Csodálatos dolgok. Van egy dél-afrikai barátom. Látta, hogy leejtem a követ. Megkérdezte, hogy mi az. "Mi az?" Elmagyaráztam neki, és akkor hálakőnek neveztem el. "Hálakő."

Két héttel később kaptam egy e-mailt Dél-Afrikából. Azt írta: "a fiam egy ritka betegségben haldoklik, a hepatitisz egy változata. Elküldenél nekem három hálakövet?" Ezeket az utcán találtam, "persze, küldök" - válaszoltam. Azt akartam, hogy a kövek különlegesek legyenek, így lementem a folyópartra, és kiválasztottam a megfelelő köveket, és elküldtem őket a barátomnak.

Négy vagy öt hónappal később újra kaptam egy e-mailt. Azt írta: "a fiam jobban van, csodálatos állapotban van". Aztán azt írta: "tudnod kell valamit: hálakőként több mint ezer követ adtunk el, 10 dollárért darabját, és az összes pénzt adakozásra fordítottuk, köszönöm neked."

Nagyon fontos, hogy a hála állapotában legyünk. Egy másik javaslatom, ahhoz hogy most azonnal változtathass az életeden, olyan nagy. Nem is találok megfelelő szavakat rá, hogy milyen hatással lehet az életedre...

VIZUALIZÁCIÓ .

A vizualizációt az Apolló programból vettem, és az 1980-as és 1990-es Olimpián is alkalmaztam. Úgy nevezték, hogy "Vizuális Motorikus Gyakorlás".

 

Ne siesd el a filmet, először olvasd tovább

Amikor vizualizálsz, akkor materializálsz. Érdekes jelenséget vettünk észre az agyban, amikor olimpikon atlétákat kapcsoltunk egy érzékeny bio-feedback berendezésre. Azt kértük, hogy a versenyszámot csak fejben fussák le. Hihetetlen módon, ugyanazok az izmok ugyanolyan sorrendben keltek életre, amikor fejben futottak, mint amikor valóban a pályán versenyeztek. Hogyan lehetséges ez? Mert az agy nem tud különbséget tenni a valós cselekvés és gyakorlás között. Azt hiszem, hogy ha valahol ott vagy az agyadban, akkor oda kerülsz a testedben is.

Amikor vizualizálsz, amikor azt a képet játszod le a fejedben, ilyenkor, és csakis ilyenkor megidézed a végeredményt. Egy példa: nézz rá a kézfejedre. Tényleg, nézz rá most! Nézd a bőr színét, a pólusokat, a vérereket, a gyűrűket, a körmöket, a műkörmöket, szemléld meg részleteiben, mielőtt becsukod a szemed. És most lásd, ahogy a kezek egy kormánykerékre fonódnak az új autódban. Egy-egy hologram élmény, annyira valódi, annyira valódi ebben a pillanatban, még azt sem érzed, hogy autóra lenne szükséged, mert úgy érzed, mintha már lenne egy.

Ez az az érzés, ami létrehozza a vonzást. Nem a gondolati képek. Azt hiszem, sokan azt gondolják: "ha pozitív dolgokra gondolok, vagy vizualizálom azt, amit akarok, az elegendő". De ha ezt teszed, és eközben nem érzel bőséget, vagy bármi mást, akkor az a gondolat az agy számára nem hozza létre a vonzás energiáját. A titok ekkor lendül igazán mozgásba.

Helyezd magad abba az érzésbe, hogy valóban az autóban ülsz. Nem "jaj, bárcsak lenne egy ilyen autóm" vagy "egyszer lesz egy ilyen autóm". Mert ehhez egy meghatározott érzés társul. Nem "egy óra múlva" történik meg, hanem "a jövőben valamikor" - ha ebben az érzésben maradsz, az mindig a jövőben tartózkodik majd.

Érezd az élvezetet, a boldogságot. Nem számít, milyen bolondul fest, abban a sötét és csendes szobában, kiálts egy nagyot: "Juhééé!!!" Csináld meg! Sokan azt mondják: "ne már, tényleg szükség van erre?" Mennyire akarsz változni? Ilyenkor a belső látás és az érzés egy nyitott ajtóvá válik, amin át az Univerzum energiája megnyilvánul.

" Mi ez az erő, nem tudom, csupán annyit tudok, hogy létezik."
(Bell)

A dolgunk az, hogy ne szabjuk meg a hogyant. A Hogyan majd megjelenik az Elkötelezettségből, a Hitből, a Miből. A Hogyan az Univerzum felségterülete. Mindig tudja a legrövidebb, leggyorsabb, legközvetlenebb, legharmonikusabb utat közted és az álmaid között.

Ha az Univerzumhoz fordulsz, meglepődsz, hogy mit szállít le neked. Itt történik a varázslat és a csoda. Azt mondanám, hogy ezt kellene tenned tulajdonképpen minden nap, de a kitétel az, hogy ez nem válhat házimunkává.

A titok alapvető lényege, hogy érezzük jól magunkat. Az egész folyamat alatt legyél vidám. Érezd magad a magasban, boldogan, jó hangulatban, amennyire lehet. A valódi különbség azok között, akik valóban így élnek és akik nem élnek az élet varázsában, annyi csupán, hogy akik a varázsban élnek, azoknak szokásukká vált ezt az élet. Szokásukká vált ez a folyamat. És a varázslat megtörténik, menjenek bárhová. Azért, mert emlékeznek rá, és folyton alkalmazzák, nem csak alkalmanként.

Azok, akik egy ideig képesek rá, bajnokok lesznek benne, felkiáltanak: "tudod, izgatott vagyok, láttam ezt az filmet, és meg fogom változtatni az életem." Az eredmény nem jön, csak nem jön. A felszín alatt van, vár a kitörésre. Az, aki csak a felszínt vizsgálja, az eredményeket nézi, gyorsan kijelenti: "ez nem működik". És tudod mit? Az Univerzum csak annyit mond: "kívánságod parancs", és minden szépen lenyugszik.

Ismervén a Vonzás Törvényét, valóban alkalmazni szerettem volna az életemben. Így 1995-ben csináltam egy olyan "kívánságtáblát", ahová azt tettem fel, amit el akartam érni. Vagy amit magamhoz akartam vonzani. Autót, karórát, álmaim társát, a képét egyszerűen feltettem erre a kívánságtáblára. Mindennap az irodában ülve ránéztem a táblára, és azt képzeltem, hogy tényleg birtokában vagyok mindezeknek.

Készen álltunk a költözésre, az összes bútorunkat és dobozunkat raktárban helyeztük el. Akkoriban öt év leforgása alatt három filmet készítettem. Végül Californiában kötöttünk ki. Megvettem ezt a házat, és egy év alatt felújítottam. Aztán az összes cuccunkat elhozattuk, amit az öt évvel ezelőtti házunkból becsomagoltunk.

Egy reggel, 7 30 -kor a fiam bejött az irodába. Az egyik doboz, ami öt évig zárva volt, éppen a küszöbön álldogált. Fiam, Keaton ráült a dobozra, és dobolni kezdett rajta. "Drágám, abbahagynád, dolgozom..." - kértem. "Mi van a dobozban, apa?" "A kívánságtáblám." "Az mi?" "Ahová feltettem az összes célomat, kivágtam a képeket, és feltettem őket a táblára, azokat, amiket el szerettem volna érni az életben." Persze az öt és fél éves fiam nem értette a dolgot. "Drágám, megmutatom inkább, úgy könnyebben megérted" - mondtam. Felnyitottam a dobozt, és amikor kivettem a "kívánságtáblát", ott volt rajta egy ház kivágott képe. Ezt vizualizáltam magamnak öt évvel korábban. És akkor mélységesen megrendültem, mert abban a házban éltünk. Nem egy hasonló házban. Megvásároltam álmaim házát, felújítottam anélkül, hogy tudtam volna róla. Néztem a képet, és sírni kezdtem. Megsemmisültem. "Miért sírsz?" "Drágám, végre megértettem, hogyan működik a Vonzás Törvénye. Megértettem a vizualizáció erejét. Megértettem mindent, amit olvastam, amit használtam, az egész életemet, azt, hogyan építettem fel a vállalatomat, és ez történt a házammal is. Megvettem az álmaim házát anélkül, hogy tudtam volna.

" A képzelet minden, pillanatkép az élet eljövendő eseményeibe."
(Einstein)

Döntsd el, mit akarsz, hidd el, hogy a tiéd lehet, hidd el, hogy megérdemled, hidd el, hogy lehetséges számodra, csukd be a szemed naponta néhány perc erejéig, és képzeld el, hogy már megvan, amit akarsz, érezd az érzést, hogy már birtoklod. Aztán hagyd abba, és arra koncentrálj, hogy már most hálás vagy érte, és valóban legyél boldog. Aztán folytasd a napod, és a többit bízd az Univerzumra. Bízz abban, hogy az Univerzum majd kitalálja, hogyan kell mindezt megvalósítani.

Tudod, a titok tökéletesen és valóban átalakított, mert én olyan családban nőttem fel, ahol az apám nagyon negatívan gondolkodott. Azt hitte, hogy a gazdagok mindenkit tönkretesznek, azt hittem, hogy mindenki, akinek pénze van, valakit megrövidített. Gyerekként elhittem, hogy ha pénzed van, akkor rossz ember vagy. Mert csak a gonoszoknak van pénze. Mert a pénz nem nő fán. Ez volt a legjobb: "mit képzelsz, mi vagyok én, Rockefeller?" Ez volt a kedvenc mondása. Szóval úgy nőttem fel, hogy azt hittem, az élet kemény dolog, nehéz, és folyton küszködni kell benne, és amikor megismertem W. Clement Stone-t, szó szerint megváltozott az életem.

" Amit az értelem el tud képzelni, azt el is tudja érni."
(Stone)

Amikor Stone-nal kezdtem dolgozni, azt mondta: "szeretném, ha egy célt állítanál fel magadnak, olyan nagyot, hogy ha eléred, megrökönyödsz. Akkor tudni fogod, hogy mindez azért lehetséges, amit tanultál, hogy hogyan érheted el ezt a célt."

Nos, akkoriban kb. 8000 dollárt kerestem évente. És ezért olyan összeget akartam, ami tényleg jelentős változást jelentett volna, ezért azt mondtam, "szeretnék 100.000 dollárt keresni évente".

Fogalmam sem volt róla, hogyan fogom ezt teljesíteni. Nem volt stratégiám, lehetőségem, de azt mondtam: "Kinyilvánítom, hogy hiszek benne, úgy fogok viselkedni, mintha igaz lenne, és hagyom megtörténni." Ezt is tettem.

Az egyik módszer, amit megtanított, az volt, hogy naponta becsukom a szemem, és elképzelem a célt, mintha már elértem volna. Szó szerint gyártottam egy 100.000 dolláros bankjegyet, és feltettem a plafonra. Így az első dolog ez volt, amit reggel megláttam, felnéztem, és ott volt. Emlékeztetett rá, hogy ezt akarom elérni. Aztán becsuktam a szemem, és elképzeltem azt az életmódot, amit a 100.000 $ biztosít.

Érdekes módon 30 napig semmi komoly dolog nem történt. Nem voltak világmegváltó gondolataim, senki nem adott több pénzt. Aztán váratlanul, amint a zuhany alatt álltam, ez kb. 4 hétre történt, hogy előjöttem a 100.000 $-os ötlettel, egyszerűen eszembe jutott. Régebben írtam egy könyvet, és azt mondtam: "ha el tudnék adni belőle 400.000 példányt, negyed dollárért darabját, az pont 100.000 $ lenne. A könyv már készen volt, de ez az ötlet még soha nem jutott eszembe.

És azt hiszem, ez az egyik titok: Ha van egy inspiráló gondolatod, bíznod kell benne, és aszerint kell cselekedned. Most már csak azt nem tudtam, hogy mit kell tennem. Hogyan fogok eladni 400.000 példányt. Még soha nem csináltunk ilyesmit. Aztán megláttam a National Enquirer-t a bevásárlóközpontban. Milliószor láttam már, de egyszerű háttérkép volt csak. Most váratlanul az előtérbe szökkent, azt gondoltam: "hú, ha az olvasók tudnának a könyvemről, 400.000 ember minden bizonnyal meg is vásárolná azt".

Hat héttel később beszédet mondtam a New York Hunter iskolában. 6.000 tanár volt jelen. Odajött hozzám egy hölgy, és azt mondta: "Kiváló beszéd volt, szeretnék egy riportot készíteni önnel. Itt a névjegykártyám." "Melyik lapnak ír?" - kérdeztem. "Szabadúszó vagyok, de többnyire a National Enquirer-nek dolgozom." Egy pillanatig a "Szürkületi zóna" főcímzenéjét hallottam a fejemben.

Szóval tényleg működik. A cikk megjelent, és a könyveladás meglódult.

De a lényeg, amit el akarok mondani, amiért ezeket az eseményeket és személyeket magamhoz vonzottam, rövidre zárva a történetet: Nem kerestünk 100.000-et , csak 92.327 $-et. De szerinted lehangoltak voltunk: "jaj, ez nem működik..."? Dehogy. "Istenem, ez csodálatos" - mondogattuk. A feleségem azt mondta: "ha ez működik 100.000 $-ral, akkor szerinted működik 1 millióval is?" "Nem tudom, gondolom igen, próbáljuk ki!" - mondtam.

A kiadóm kiállított egy csekket, egy jogdíj-csekket az első "Erőleves a léleknek" könyvünkért. Szó szerint egy mosolygós arcot rajzolt az aláíráshoz, mert ez volt ez első 1 millió dolláros csekk, amit valaha is kiállított. Most már saját tapasztalatomból tudom, mert ki akartam próbálni, hogy működik-e a titok. Kipróbáltuk, és tökéletesen működött.

Azóta minden napom így telik. El tudom képzelni, hogy az a sok ember, aki ezt most nézi, mit gondol: "Hogy vonzhatnék több pénzt az életembe? Hogyan juthatnék több zöldhasúhoz? Hogyan lehetnék vagyonosabb, gazdagabb? Ha szeretem a munkám, hogyan csökkenthetném a banktartozásomat, miközben tudom, hogy több pénz nem folyhat be, mert csak azzal a munkával kereshetem meg a pénzem? Akkor hogyan lesz több belőle?" Akard. Ezzel visszatérünk ahhoz, amiről már korábban szó volt a titokkal kapcsolatban.

A te dolgod, hogy kinyilvánítsd, mit akarsz az Univerzum katalógusából. Ha készpénzt akarsz, mondd ki, mennyire lenne szükséged. Szeretnék 25.000 $ váratlan bevételt a következő 30 nap alatt. Vagy bármi mást, ami számodra hihető.

A legtöbb ember célja, hogy megszabaduljon az adósságoktól. Éppen ez tartja őket adósságokban. Bármire is gondolsz, azt vonzod magadhoz. Azt mondod: "de hát ez húz ki az adósságból". Engem nem érdekel, hogy "kihúz" vagy "beletaszít", ha adósságra gondolsz, akkor adósságot vonzol magadhoz. Kérj egy automatikus adósság-visszafizető programot, és kezdj arra koncentrálni.

Sokan mondják nekem: "jövőre szeretném megduplázni a keresetemet". Aztán megnézed, mit tesznek, és kiderül, nem azzal foglalkoznak, ami elősegítené a változást. Forgatják a fejüket, és az ismételgetik, hogy "hát ezt nem engedhetem meg magamnak." OK, tudod mit? - a kívánságod parancs!

Ha arról panaszkodsz, hogy nincs elég pénzed, mikor a barátaiddal beszélsz, ha boldogtalannak érzed magad, mert nincs elég pénzed, akkor tulajdonképpen saját magadban aktiválod, tovább tartod életben azt a valamit, ami igencsak távol áll attól, amit valójában szeretnél. Ami ebből az egészből számít, az annyi, hogy nem vagy képes több pénzt kívánni, és a hiányra összpontosítasz.

Amikor először megértettem a titkot, naponta kaptam csekkeket. Egy köteg számla várt a postámban. "Ó Istenem... hogyan változtathatnék ezen?" - kérdeztem magamban.

A Vonzás Törvénye kijelenti, hogy amire összpontosítasz, azt kapod. Ezért az egyik számlaértesítőn kifehérítettem a címet, s egy új címet írtam be helyette, pontosan annyit írtam be, amennyit szerettem volna a bankszámlámon látni. Mi lenne, ha elképzelném, hogy egy ekkora csekk érkezik a számlámra? Ezért azt képzeltem, hogy egy rakás pénz érkezik a postával.

Egy hónappal később a dolgok kezdtek megváltozni. Hihetetlen volt. Ma már csak befizetéseket kapok. Vannak számláim is, de mindig több az utalás, mint a számla.

Úgy nőttem fel, hogy a "pénzért meg kell dolgozni", "keményen kell küzdeni a pénzért". És ezt felcseréltem a "pénz könnyen és gyakran érkezik" érzéssel.

Kezdetben hazugságnak tűnik. Hát nem? Agyunknak egy része azt mondja: "Hazug vagy, a pénzt nehéz megszerezni". Ezért tudnod kell, hogy ez a kis teniszmérkőzés eltart egy ideig a fejedben.

A jólét megteremtéséről van szó, a jólét egy elmeállapot. Minden attól függ, hogy hogyan gondolkozol. Időm 80 %-ában, ha személyesen foglalkozom valakivel, a gondolkodásmód pszichológiájáról beszélek. Ilyenkor általában azt mondják: "te képes vagy rá, én nem".

Mindenki képes arra, hogy megváltoztassa a dolgokat, a pénzzel kapcsolatos érzéseit, viszonyát, párbeszédét. Sok emberrel találkoztam már, akik néha nagyon sok pénzt kerestek, de kapcsolataik bűzlöttek. Ez csupán technikai kifejezés. Ez nem jólét, tényleg nem az. Tudod, kereshetsz sok pénzt, és lehetsz gazdag, de ez nem garantálja azt, hogy jólétben élsz. Nem azt mondom, hogy a pénz nem a jólét része, természetesen az. De csak egy része.

Sok emberrel találkoztam, akik úgynevezett "spirituális gondolkodásúak" voltak. De folyamatosan betegek voltak, és le voltak égve. Ez sem jólét. Az életnek minden területen bőségesnek kell lennie.

A nyugati kultúrában sokan küzdenek a sikerért. Nagyobb házat akarnak, nagyobb üzletet, mindent akarnak. De kutatásom során azt találtam, hogy mindezek megléte nem garantálja azt, amit valójában el szeretnénk érni: és ez a boldogság. Ekkor jelennek meg a külvilág tárgyai. Ezek a dolgok nem azért jelennek meg, mert a boldogságot általuk akartuk elérni - éppen fordítva. A belső öröm, a belső béke, a belső kép érzését keressük először, és az összes többi dolog megjelenik a külvilágban...

Nekem a titok azt jelenti, hogy saját Univerzumunk alkotói vagyunk. Minden kívánságunk, amit létre akarunk hozni, megjelenik az életünkben. Ezért fontos, hogy mit kívánsz, mit gondolsz, és mit érzel. Mert az valósággá válik.

Egyszer látogatóban voltam egy illetőnél. Egy híres producer művészeti rendezője volt. A lakás minden pontján egy nő csodálatos képeit lehetett látni. Egy meztelen nő volt a képeken, aki folyamatosan így csinált, minta azt mondaná: "Nem nézek rád, nem látlak." "Gondolom, szerelmi gondjaid vannak" - jegyeztem meg. "Te valami látó vagy, vagy mi?" "Dehogy, de a lakás hét pontján látható ez a nő." "Én szeretem ezeket a képeket. Magam festettem őket." "Az még nagyobb baj - mondtam -, mivel minden kreativitásoddal ezt hoztad létre." Egy elképesztően jóképű férfi volt, körbenyüzsögték a színésznők a munkája miatt, és nem tudott randizni. "Mit akarsz?" - kérdeztem. "Hát, hetente három nővel randizni." "OK, fesd le magad 3 nővel, és akaszd ki a lakásod három sarkában."

Hat hónappal később találkoztam vele Európában. "Na, hogyan mennek a dolgok?" "Csodásan! Egyszerűen csak felhívnak. Mindenki randizni akar velem." "Mert ezt kívántad." "Heti három randim van. Harcolnak értem." "Jó neked." "De azért jó lenne megállapodni. Házasodni akarok és szerelmet." "Hát fesd meg." Lefestett hát egy csodálatos, romantikus kapcsolatot.

Egy évvel később megházasodott. Nagyon boldog volt, mivel új kérést küldött el. Évekig erre vágyott, de nem történt meg. Kívánsága nem tudott valósággá válni, hiszen énjének egy másik szintjén (a házában) folyamatosan ellent mondott saját magának.

Ha az ismeretek birtokában vagy, kísérletezhetsz vele. A kapcsolatokon belül elsőként fontos megérteni, azt, hogy ki szerepel abban kapcsolatban. És itt nem a partnerről van szó, hanem rólad. Hogyan várhatod el bárkitől, hogy élvezze a társaságodat, ha te saját magad nem élvezed a társaságodat?

És ismét: a Vonzás Törvénye, vagy a titok. Újra csak ezt hozza be az életedbe, és neked nagyon-nagyon tisztán kell fogalmaznod.

Egy kérdés, amit érdemes átgondolnod: Úgy kezeled magad, ahogy szeretnéd, hogy mások kezeljenek téged? Te vagy saját megoldásod. De nem úgy, hogy "tessék, a tiéd vagyok, adj többet nekem". Inkább adjál többet magadnak. Legyen időd magadnak adni. És ekkor feltöltekezve érzed magad, és kicsordulsz, és te is képes leszel adni.

Sok kapcsolatom volt, ahol azt vártam, hogy a partnerem megmutatja majd az én szépségemet. Arra volt szükségem, hogy lássam, hogy ő szépnek lát. Mert én nem éreztem magam szépnek. Mert amikor gyerek voltam, a "hősnőim" a Charlie Angyalai voltak, a Szupernő, és ők csodálatos nők voltak, és egyik sem úgy nézett ki, mint én. Tartott ez addig, míg szerelmes nem lettem Lizába. Telt ajkak, kerek csípő, kávébarna bőr, Afro típus, és a világ másik fele is szerelmes lett Lizába.

Van benned valami csodálatos. 44 évig tanulmányoztam magam. Meg akarom csókolni magam! Mert szeretned kell magad. Most nem önteltségről beszélek. Saját magad egészséges tiszteletéről. Ahogy szereted magad, úgy szeretsz majd másokat. Néha azt mondják: "a munkahelyen annyira negatívak az emberek", vagy "a férfi, akivel élek, annyira mérges" vagy, "a gyerekeim annyira aggasztanak", mi pedig azt válaszoljuk: "a téged körbevevő emberek legjobb részére kell figyelned".

Azt javaslom, legyen egy jegyzettömböd, és készíts listát azoknak az embereknek a jó tulajdonságairól, akikkel sok időt töltesz. Lesznek olyanok, akikkel szörnyű a viszonyod. A saját elméd magánya és - be kell látni - némi erőfeszítés kell hozzá, de ahogy arra összpontosítasz, amit szeretsz, ezek az emberek olyanná válnak lassan. Még akkor is igaz ez, ha nem tudsz teremteni az ő világukban, ha olyan hangulatban, attitűdben vannak, ami nem illeszkedik ahhoz a kedvhez, attitűdhöz, amit te érzel velük kapcsolatban. Ilyenkor, ha te arra mész, ők erre mennek. A Vonzás Törvénye ilyenkor nem helyez benneteket egy térbe. Mivel frekvenciátok nem passzol egymáshoz.

Ha ismered saját eszközeidet ahhoz, hogy jól érezd magad, akkor senkit nem kérsz meg arra, hogy más legyen annak érdekében, hogy te jól érezd magad. Megszabadítod magad attól a kényelmetlen, lehetetlen érzéstől, hogy irányítanod kell a világot, vagy irányítanod a társadat, vagy irányítanod a gyerekedet.

Te vagy az egyetlen, aki létrehozza a világodat. Senki nem gondolkodhat helyetted. Senki nem teszi meg ezt. Csak te. Minden porcikádban. Fontos, hogy felismerjük: testünk saját gondolatunk terméke.

Az orvostudományban most kezdjük felismerni azt, hogy gondolataink és érzéseink milyen fokig határozzák meg fizikai valónkat, testünk működését és felépítését. A gyógyászatban jól ismerjük a placebó hatást. A placebo olyan szer, amelynek a terv szerint nincsen hatása és befolyása a testre. Egy cukorka például. A betegnek azt mondod, hogy hatóanyag van benne, és ekkor a placebo hatni kezd, és néha nagyobb hatása lesz, mint annak a gyógyszernek, amit tulajdonképpen erre a célra kísérleteztek ki.

Arra a következtetésre jutottak, hogy az emberi agy a legfontosabb tényező a gyógyászatban. Fontosabb, mint néha a gyógykezelés. Ha valaki beteg, lehetőség van arra, hogy felkutassuk az okot az agyukban, ami létrehozta a betegséget, ahelyett, hogy gyógyszert alkalmaznánk. Ha akut állapotról van szó, ami a beteg életét veszélyezteti, természetesen bölcs dolog a gyógyszerek alkalmazása, a gondolatok felderítése helyett. Nem szabad elvetni a gyógyszereket. A gyógyulásnak minden formájára szükség van.

A jól-lét áramlata van csupán jelen. Ez a pozitív energia tiszta áramlata. És az Univerzum, amennyire ismerjük, csak ezzel van tele. Ez egy jól-léten alapuló világ, ahol a jól-lét drámai módon terjed. Mikor megengeded, hogy az áramlat annak teljességében hasson, nagyon jól érzed magad. Mikor kikerülsz belőle, akkor nem érzed magad olyan jól. Csak a jóság vagy a jól-lét áramlatát szabályozhatod, engedheted meg vagy zárhatod el, és csodálatos érzéseid mondják meg, hogy milyen az arány, hogy éppen nyitottan vagy éppen elzárkózva állsz a kapcsolat előtt.

Biztosan ismersz olyanokat, akik betegség miatt nyomják az ágyat. Álljunk meg, és gondoljuk csak át a kifejezést: "Nyomják az ágyat." A test nem könnyed. Nehéz. Ezer különféle diagnózis és betegség létezik. De ezek csak a gyenge láncszemek. Egy dologból származnak: a feszültségből. Ha egy láncot megfeszítesz, akkor feszültséget keltesz a rendszerben, és az egyik láncszem elszakad. Testünk olyan betegségeket hoz létre, ami visszajelzést ad, és tudatja velünk, látásmódunk nem kiegyensúlyozott, nem szeretünk, és nem vagyunk hálásak. A test tehát jelez, a szimptómák pedig sokszor nem annyira szembetűnőek.

A gyakran feltett kérdés az, hogy ha egy ember betegséget hoz létre testének templomában, vagy kényelmetlenséget kelt életében, akkor a helyes gondolkodás erejével nem fordítható-e meg a folyamat? A válasz pedig: feltétlenül igen.

November 23-án mellrákot diagnosztizáltak nálam. Szentül hittem, hogy erős hitem által már meg is gyógyultam. Egy teljes napon át köszönetet mondtam a gyógyulásomnak. Újra és újra ismételgettem: "köszönöm, hogy meggyógyultam". Szívem mélyéről hittem, hogy meggyógyultam. Úgy tekintettem magamra, mintha a testem soha nem lett volna rákos.

Az egyik gyógyító módszerem az volt, hogy vicces filmeket néztem. Csak nevettünk és nevettünk és nevettünk. Nem engedhettünk feszültséget az életembe, mert tudtuk, hogy a feszültség az egyik legrosszabb dolog, ami történhet velünk, miközben gyógyítani akarjuk magunkat. A diagnózistól számítva - ez november 23-án volt - a teljes felgyógyulásomig összesen három hónap telt el. Sugár és kemoterápia nélkül.

Létezik bennünk egy alapprogram. Öngyógyításnak hívják. Ha megvágjuk magunkat, a seb összeforr. Ha baktériumfertőzésünk van, az immunrendszerünk gondoskodik a baktériumokról, és meggyógyít. Az immunrendszer saját magát gyógyítja. A betegség képtelen megmaradni egészséges érzelmi állapotú testben.

Testünk sejtek millióit veszíti el másodpercenként, és sejtek millióit hozza létre. Tulajdonképpen testünk bizonyos részei naponta kicserélődnek. Más testrészek havonta, megint mások néhány évente. De pár év alatt teljesen új testet kapunk. Ha betegek vagyunk, és erre koncentrálunk, másoknak erről beszélünk, akkor még több beteg sejtet hozunk létre.

Lássuk magunkat egy tökéletesen egészséges testben. Hagyjuk az orvosokra a betegségeket.

Jól érezni a különbséget aközött, hogy izületi-gyulladás miatt fáj a csípőm, és rettegek tőle, és aközött, hogy izületi gyulladás miatt fáj a csípőm, és reménykedem abban, hogy meggyógyul. A félelem és bizakodás közötti különbség a gyógyulás és a betegség közötti különbséget jelenti.

A boldogabb gondolatok alapjában véve boldogabb biokémiához vezetnek, egy boldogabb, egészségesebb testhez. A negatív gondolatok, és a feszültség pedig komolyan roncsolja a testet, és az agy funkcióit. Mivel gondolataink, érzelmeink folyamatosan újraszervezik, újra építik testünket.

Távolítsuk el a pszichológiai fesztültséget a testből, és a test azt teszi, amire tervezték: meggyógyítja magát. Láttam vesét regenerálódni. Láttam rákot feloszlani. Láttam gyenge látást javulni és helyre állni. Azt vallom, hogy a gyógyíthatatlan belülről gyógyítható. Megváltoztathatod az életed, meggyógyíthatod magad.

Az én történetem 1981. március 10-én kezdődött. Akkor megváltoztattam az egész életem. Azt a napot soha nem felejtem el. Lezuhantam egy repülővel. Egy kórházban kötöttem ki, teljesen lebénulva. A gerincvelőm összezúzódott, eltörtem az első és a második nyakcsigolyám. A nyelő-reflexem megszűnt, még inni sem tudtam. A rekeszizmom megsemmisült. Lélegezni sem tudtam. Csak pislogni tudtam.

Az orvos persze azt mondta, hogy zöldségként élem le az életemet, és egész életemben már csak pislogni fogok. Ezt a jövőt festették le előttem, de engem nem érdekelt, hogy mit gondolnak rólam. Az számított, hogy én mit gondolok.

Elképzeltem, ahogy újra normális emberként kisétálok a kórházból. A kórházban csak egy dolgom volt, az agyam. Amíg gondolkodni tudsz, addig újra összeteheted a dolgokat.

Lélegeztetőre tettek és azt mondták, hogy soha többé nem fogok egyedül lélegezni, mert megsérült a rekeszizmom. Belül egy kis hang megszólalt: "lélegezz mélyeket, lélegezz mélyeket". Végül megszabadultam a géptől. Kifogytak a magyarázatokból. Tudod, nem engedhettem meg magamnak, hogy bármi az agyamba hatoljon, ami elvonhat a célomtól, a bennem levő képtől.

Aztán azt a célt tűztem ki magamnak, hogy karácsonykor saját lábamon hagyom el a kórházat. Ez volt a célom. Saját lábamon hagytam el a kórházat. Azt mondták, hogy ez lehetetlen. Azt a napot soha nem felejtem el.

Azok számára, akik most ezt a filmet nézik, és fájdalmaik vannak, ha össze akarnám foglalni az életem, és elmondhatnám, hogy mire vagyunk képesek az életben, mindezt hat egyszerű szóba foglalnám össze: az ember azzá válik, amire gondol.

Észrevettük, hogy nagyon sokan, akik az életet átlagos módon élik, amikor csodálatos dolgokat pillantanak meg, azt mondják: "igen, még többet szeretnénk belőle, erre szavazunk, ezt támogatjuk, időnkkel, energiánkkal, pénzünkkel." Majd olyan dolgokat látnak meg, amit nem akarnak. Szörnyű dolgokat, amiket nem akarnak átélni, és azt sem akarják, hogy mások átéljék. És azt mondják: "valamit tennünk kell, hogy megszabaduljunk ezektől a dolgoktól." Nem veszik észre, hogy amint ellökik maguktól, a nem kívánt dolgokat, energiát adnak neki.

Ebben a világban háborút viselünk a szegénység leküzdésére, háborút a rák ellen, háborút a kamaszkori terhesség ellen, háborút a terrorizmus ellen, és háborút az erőszak ellen. Háborút a terrorizmus ellen, vagy már említettem volna, hogy háborúban állunk a terrorizmussal szemben... és mindez az eltaszítás csak tovább erősíti a dolgokat. Mert nem mondhatunk nemet, és nem küldhetjük el magunktól a dolgokat.

Amikor nemet kiáltunk, a Vonzás Törvénye mozgásba lendül. A "Ha ellene vagy, mellette vagy" (Jung) mondás igaz, mert ha valaminek ellenállsz, azt mondod, hogy "nem, ezt nem akarom, mert úgy érzem magam tőle, ahogy most érzem magam". Ezzel pedig egy erős érzelmet engedsz útjára, "hú, tényleg utálom ezt az érzést", és ez az érzés ezért újra feléd fordul.

Tudod, a háború ellenes-mozgalmak több háborút hoznak létre. A drog-ellenes mozgalmak tulajdonképpen több drogot teremtenek. Mert arra összpontosítunk, amint nem akarunk: a drogokra.

Az emberek azt mondják: "hát éppen ezért kell erre összpontosítani". Ez olyan, mintha azt mondanánk: "mivel valaki túl sok ideig figyelmet szentelt annak, hogy mit nem akar, és az valósággá vált, ezért tegyük mi is ezt." Ezeknek az érveknek szerintünk nincs sok értelme. Teréz Anya zseniális volt. Azt mondta: "Soha nem vettem részt háborúellenes tüntetésen, ha lesz majd béke-tüntetés, hívjál meg." Ő tudta, ismerte a titkot. Azaz, nézd, mit hozott létre a világban.

Ha a háború ellen vagy, legyél a béke mellett. Ha az éhség ellen vagy, legyél amellett, hogy mindenkinek jusson elég élelem. Ha egy politikus ellen vagy, legyél az ellenfele mellett. Gyakran a választások eredménye annak kedvez, akit valójában elleneznek az emberek, mert minden energiájukat, és figyelmüket ő birtokolja. Arra összpontosíts, amit akarsz és ne arra, amit nem akarsz. Nem baj, ha észrevesszük, hogy mit nem akarunk, mert ez ellentétet képez, és így megfogalmazhatjuk: "ezt akarom". De tény, hogy minél többet beszélsz arról, amit nem akarsz, vagy arról, hogy mennyire rossz neked, elolvasod a rémségeket az újságokban, és azt mondod: "jaj, de borzasztó", akkor egyre többet teremtesz belőle.

Sokszor mondják nekem: "hát James, tájékozottnak kell lennem." Lehet, hogy tájékozottnak kell lenned, de az információba nem kell azért megfulladni. Tanulj meg nyugodt maradni, és vond el a figyelmed arról, amit nem akarsz, vezesd el a köré gyülemlett érzelmi töltöttséget, és figyelmedet helyezd abba, amit tapasztalni szeretnél. Amikor a hang, és a kép ott bent egyértelművé válik, tiszta és hangos lesz, akkor ott kint azt mondják majd, hogy te irányítod az életed.

Nem azért vagy itt, hogy a világot olyanná alakítsd, amilyennek látni szeretnéd. Azért vagy itt, hogy olyan világot teremts magad köré, amilyent akarsz, miközben hagyod, hogy a világ mások számára is olyan legyen, ahogy azt ők szeretnék.

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés, amit biztosan most is sokan feltennének, talán te is, a következő: "jó, de ha mindenki alkalmazza a titkot, és mindenki katalógusként tekint az Univerzumra, akkor nem fogynak ki a polcok? Nem lehet, hogy mindenki ugyanazt akarja, és kifosztják a bankot?"

A titok tanításának egyik legcsodálatosabb része az, hogy több mint elegendő van mindenből, mindenki számára. Van egy hazugság, ami mint egy vírus rágja az emberiség elméjét. Még pedig az, hogy "nincs elég semmiből, hiány van, korlátozás és semmi sem elég". Ez a hazugság. Félelemben, kapzsiságban, ellenségeskedésben tartja az embereket, és a félelem, kapzsiság, ellenségeskedés és hiány gondolata számukra valósággá válik. A világ bevett egy rémálom-kapszulát. Az igazság az, hogy mindenből több van, mint elegendő. Elég kreatív ötlet van, elég energia elég szeretet, elég öröm... Mindez beáramlik az elmébe, amelyik tudatában van saját végtelen természetének.

Minden nagy tanító, aki valaha is ezen a bolygón élt, azt mondta, hogy az élet bőséggel van tele. Miközben azon gondolkodunk, hogy erőforrásaink kifogynak, új erőforrásokat találunk, hogy beteljesítsük a célt. Azért mondjuk, hogy hiányban szenvedünk, mert nem nyitjuk ki szemünket, és nem látjuk mindazt, ami körbe vesz minket.

Tudod, ha mindenki elkezdene saját szíve szerint élni, a saját álmait megvalósítani, akkor nem egy dolgot szeretnének megszerezni. Ez benne a szép. Nem mindannyian BMW-t akarunk. Nem mindenki egy személyre vágyik, egy élményre, egy ruhára, nem mindenki... töltsd ki az üres részt. Van elég mindenből. Ha elhiszed, ha látod, ha így cselekszel, akkor megmutatkozik előtted. Ez az igazság.

Hagyd, hogy valóságod sokszínűsége megbolondítson, ahogy kiválasztod a sok dolog közül, amit valóban akarsz. És ha meglátsz valamit, amit szeretnél a saját életedben, gondolj rá, találd meg az érzést, beszélj róla, írd le egy papírra, tedd a valóságoddá azzal, hogy illeszkedsz hozzá. Amikor pedig azokat látod, amiket nem akarsz az életedben, ne beszélj róla, ne írj róla, ne csatalakozz olyan csoportokhoz, akik ellene vannak, ne told el magadtól. A legjobb, ha nem veszed figyelembe. Tereld el a figyelmedet azokról, amiket nem akarsz, és add osztatlan figyelmedet annak, amiket el akarsz érni.

A múlt legtöbb vezetője titok egy nagy részét félreértelmezte. Nem osztották meg a titkot másokkal. Ez a legkedvezőbb időszak az emberiség történetében. Most először van lehetőség arra, hogy magunkévá tegyük a titkot.

Ha körbenézünk magunk körül, ideértve saját testünket, csak a jéghegy csúcsát látjuk. Gondold el egy pillanatig: nézz rá a kezedre. Szilárdnak tűnik, de valójában nem az. Ha egy erősebb mikroszkóp alatt néznénk, akkor egy energiatömeget látnánk vibrálni. Minden ugyanabból a dologból tevődik össze, legyen az a kezed vagy egy csillag. Minden energia. Megmagyarázom.

Van a Világegyetem, a galaxisunk és a bolygónk, azokon emberek, ezen belül egy test, egy szervrendszer, majd sejtek, majd molekulák, atomok és azokban energia. Nagyon sok szintről beszéltünk most, de a Világegyetemben minden energia.

Nem számít, hogy melyik városban laksz, elég energia van a testedben, potencionális energia, hogy a várost majd egy hétig ellásd világítással. A legtöbb ember saját magát a véges testével azonosítja. De te nem egy véges test vagy. Még a mikroszkóp alatt is energiamezők látszanak.

Az energiáról a következőt tudjuk: ha megkérdezel egy kvantum-fizikust, hogy "mi alkotja a világot?", azt válaszolja majd: "Energia." Rendben, mi az energia? "Nem lehet létrehozni, nem lehet elpusztítani. Mindig volt, mindig van minden, ami valaha is létezett, mindig is létezik, formáról formára változik, nincs formája." OK, remek. Megkérdezel egy teológust: "mi teremtette az Univerzumot?" Azt válaszolja: "Az Isten". Jó. Mi az Isten? "Mindig volt, mindig lesz, nem lehet létrehozni, nem lehet elpusztítani, mindig volt, mindig lesz. Formákat vesz fel egymás után, és forma nélküli." Ugyanaz a leírás, csak az elnevezés más.

Ha azt gondoltad eddig, hogy te csupán egy hús-ruha vagy, akkor most gondold át újra. Spirituális lény vagy. Energiamező, ami egy nagyobb energiamezőben működik. Mindannyian kapcsolatban állunk egymással. Csak nem látjuk. Nincs olyan, hogy "ott kint" és "itt bent". Az Univerzumban minden kapcsolatban áll egymással, egy energiamező.

Te a forrásenergia kiterjesztése vagy. Itt vagy ebben a csodálatos testben, de tested elvonja a figyelmedet arról, hogy valóban ki is vagy igazán. Te vagy a forrásenergia. Örök lény vagy, Isten ereje. Az vagy, amit Istennek hívunk. Spirituálisan azt mondanánk, hogy mi vagyunk Isten képe és fénye. Másképpen megfogalmazva, az Univerzum magára ismer bennünk. Azt is mondhatnánk, hogy a fel nem tárult lehetőségek végtelen mezője vagyunk. Mindegyik meghatározás igaz lenne.

Minden nagy tradíció azt mondja, hogy a kreatív forrás fényére és képére formáltak téged. Ezt azt jelenti, hogy hatalmadban áll megteremteni saját világodat. És valóban. Tényleg ez vagy. Lehet, hogy magad körül csodálatos dolgokat hoztál már létre, lehet, hogy nem. Azt kérem, hogy gondolkozz el ezen: az életedben eddig elért eredmények tényleg azok, amit valóban akartál, és mennyire számítanak neked? Ha nem számítnak, akkor nincs itt az ideje, hogy változtass ezen? Mert hatalmadban áll változtatni.

" Az erő belülről árad, és ezért uralmunk alatt áll."
(Bollier)

Tudod, sokan azt gondolják magukról, hogy áldozatok, és gyakran mutogatnak a múlt eseményeire. Lehet, hogy bántalmazták őket a szüleik, nem működő családban nőttek fel. Ehhez hozzátenném, hogy a pszichológusok többsége azt vallja, hogy a családok majd 85 %-a nem jól működik. Most aztán váratlanul a te eseted nem is olyan egyedi.

A szüleim alkoholisták voltak, az apám bántalmazott, anyám elvált, amikor 6 éves voltam. 13-tól 18 éves koromig bandák tagja voltam. Volt egy komoly motorbalesetem. Voltam hontalan Dallas-ban, és szegénységben éltem 15 éven át Hustonban. Gyerekként tanulási problémáim voltak, és tanulásra képtelen gyereknek nyilvánítottak. Azt mondták, hogy soha nem fogok írni-olvasni és kommunikálni. Nem érek el úgysem semmit, így ne is nagyon próbálkozzam.

Így vagy úgy mindenkinek hasonló a története. Ezért aztán azt kell mondjam: "és akkor mi van?" És az igazi "mi van" arról szól, hogy mi van, amit most megteszel az életedben, most mit választasz? Mert vagy tovább koncentrálsz erre, vagy koncentrálhatsz arra is, hogy mit akarsz.

Amikor az emberek arra koncentrálnak, amit akarnak, akkor, amit nem akarnak, az eltávolodik tőlük. Az egyik oldal kitágul, a másik oldal elsorvad. Azt szeretnénk, hogy egy olyan helyre jussál, ahol elkezdhetsz szabadon gondolkodni, ahol célirányosan irányítod a gondolataidat ahol saját életed teremtője vagy, mert saját gondolataid irányítója vagy.

A Vonzás Törvényében az a szép, hogy bárhol elkezdheted. Elkezdhetsz valóban gondolkodni, és elkezdheted saját magadban a harmónia és boldogság érzését létrehozni. A törvény válaszolni kezd rá. Új meggyőződések vernek benned gyökeret, például, hogy bőség van az Univerzumban. Vagy elhiszed, hogy "minden csakis értem történik". Vagy elhiszed, hogy "nem öregszem, fiatalodom."

Úgy teremthetünk, ahogy akarjuk a Vonzás Törvényével. Kiszabadíthatod magad az örökletes viselkedési mintákból, a kulturális kódokból, a társadalmi hitrendszerből, és bebizonyíthatod egyszer és mindenkorra, hogy az energia, ami benned van, nagyobb, mint a világban megtalálható energia.

Néhányan azt gondolhatják: "jó, ez mind nagyon szép, de én nem vagyok erre képes", vagy "a feleségem ezt nem engedi", vagy "a férjem soha nem megy ebbe bele", vagy "nincs elég pénzem, hogy ezt megtehessem", vagy "nem vagyok ehhez elég erős", vagy "nem vagyok elég gazdag", vagy "nem vagyok..." Nem vagyok... nem vagyok... nem vagyok... Minden egyes "nem vagyok" egy teremtés.

" Ha azt gondolod, képes vagy rá, ha azt, hogy nem, mindenképpen igazad van."
(Ford)

Van, ami ennek korlátot szab? Semmi. Határtalan lények vagyunk. Nincs plafon. A képességeink és a tehetségünk, a zsenialitásunk és az erőnk, ami belül van, a Föld minden egyes embere esetében határtalan. Nincs egy tábla az égen, amire az Isten felírta a célodat, az életfeladatodat. Nincs ilyen tábla az égen, amire ez van írva: Neale Donald Walsch, kedves ember, aki a 21. sz. elején él, aki... vessző, és azután csak annyit kell tennem - ahhoz, hogy megértsem, mit is keresek itt, mi a célom - hogy megtaláljam a táblát, és rájöjjek, hogy Isten mit is gondolt velem kapcsolatban. Ez a tábla nem létezik. Így a célod az, amiről azt állítod, hogy a célod. A küldetésed az, amit magadnak adsz. Az életed olyan lesz, amilyennek megteremted, és senki nem mond róla ítéletet sem most, sem soha.

Sok évembe került, mire felismertem, mivel abban a gondolkodásban nőttem fel, hogy van valami, amit tennem kéne, és ha nem azt teszem, akkor "Isten nem örül majd nekem". Amit megértettem, az az volt, hogy az elsődleges célom, hogy örömöt érezzek és tapasztaljak az életemben. Elkezdtem olyan dolgokat csinálni, amik örömet okoztak. Van egy mondás: "ha nem tetszik, ne csináld". Öröm, szeretet, szabadság, boldogság, nevetés - erről van szó. És ha az okoz örömöt, hogy leülsz, és egy órát meditálsz, istenemre, hát tedd azt. Ha akkor érzel örömöt, amikor szalámis szendvicset eszel, akkor tedd azt. Amikor a macskámat simogatom, örömöt érzek. Ha kirándulni megyek, az öröm állapotában vagyok, és folyamatosan ebben az állapotban akarok tartózkodni. Amikor ezt teszem, csak annyit kell tennem, hogy tudom, mit akarok, és mit akarok megteremteni.

A belső boldogság tulajdonképpen a siker üzemanyaga. Bármi, amitől jobban érzed magad, mindig többet vonz oda magából. Most is azt kapod, amit bevonzottál az életedbe. A te döntéseden múlik, hogy el akarod-e fogadni, fel akarod-e használni azt, ami jólesik, vagy hagyod elmenni azt, ami nem esik jól. Találj valamit, ami jólesik, ami rezonál a szíveddel.

"Kövesd a boldogságodat, és az Univerzum ajtókat nyit meg előtted ott, ahol eddig csak falak voltak."
(Campbell)

Joseph Campbel mondta: "kövesd a boldogságodat". Azt hiszem ezek a legjobb szavak, amit valaha ember kiejtett a száján. Ha valaki képes követni a boldogságát, akkor minden más területen követi a bőség, a jól-lét ösvényét.

Élvezd te is az életet, mert az élet csodálatos. Varázslatos utazás. Egy másik valóságban élsz majd, egy másik életben. Amikor rád néznek az emberek, azt mondják majd: "mit csinálsz másképp, mint én?" Hát csak egy dolog más. Az, hogy te a titokkal dolgozol. Aztán mindent tehetsz, vehetsz, minden lehetsz. Az emberek majd felhördülnek: "lehetetlenség ezeket megtenni, birtokolni, megélni".

Valóban egy új kor felé haladunk. Ebben a korban a végső határ nem a világűr, mint az "Űrszekerekben", hanem - az emberi értelem. Látom a jövőt tele határtalan lehetőségekkel, határtalan potenciállal. Ne feledd, hogy az emberi agy potenciális képességének csak 5 %-át használjuk. A 100 % emberi potenciál a megfelelő nevelés eredménye, ezért képzelj el egy világot, ahol az emberek a teljes mentális és érzelmi képességüket kihasználják.

Bárhová eljuthatunk, bármit megtehetünk, bármit elérhetünk. Lássd magad azzal a dologgal, amire vágysz. Minden vallásos könyv ezt mondja. Minden nagyszerű filozófiai könyv, minden nagy vezető, minden valaha élt látnok ezt mondja. Tanulmányozd a múlt bölcseit. Sok bölcset megemlítettünk ebben a műsorban. Tudod, ők egyetlen dolgot értettek meg mindannyian - megértették a titkot. Most már te is érted. És minél többet használod, annál jobban érted majd.

Talán azt gondolod, hogy könnyebb lenne minden, ha ezeket a gondolatokat földi léted első napján hallottad volna. Ha fizikai életed első napján beszélni tudtunk volna hozzád, ezt mondtuk volna: "Üdvözlet a Föld bolygón! Nincs olyan, ami ne lehetnél, ne tehetnél meg, ne birtokolhatnál. Te vagy a nagy teremtő. A saját hatalmas szabad akaratodból vagy itt. Indulj el, gondolj arra, amit akarsz, gyűjts tapasztalatot, ami segít abban, hogy eldönthesd, mit akarsz, és amikor eldöntötted, csak gondolj rá. Időd nagy részében adatokat fogsz gyűjteni, adatokat, amik segítenek eldönteni, hogy mit akarsz valójában. De a valódi feladat annak eldöntése, hogy mit akarsz, ezután arra kell majd koncentrálnod, mert ha arra koncentrálsz, amit akarsz, azzal magadhoz vonzod azt. Ez a teremtés folyamata."

Hiszem, hogy csodálatos vagy, hogy van benned valami fantasztikus. Függetlenül attól, hogy mi történt veled az életben. Függetlenül attól, hogy idős vagy fiatal vagy. Abban a pillanatban, hogy helyesen kezdesz gondolkodni, az a valami ott belül, a benned lévő erő, ami nagyobb mint a világ, feléled, és átveszi életed irányítását, etet, felruház, vezet, véd, irányít, biztosítja az életet, ha hagyod. Ezt biztosan tudom.

ÉREZD JÓL MAGAD

 

Fordította: VL Nitti

 


 

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet