Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

Oldatos szemfrissítő tonic

Házilagos készítési tanácsok

A szakértők a szemszárazság megelőzésére a 20-20-20 szabály alkalmazását javasolják: vagyis 20 percenként tartsunk szünetet, és 20 másodpercen keresztül nézzünk valamire, ami legalább 20 méterre van tőlünk.

A szemcseppek valóban hatékonyt megoldást jelenthetnek a problémára, de csak akkor, ha következetesen, naponta legalább négyszer-hatszor cseppentünk a szemünkbe.

Az általunk javasolt tonic kereskedelmi
forgalomban nem kapható,
a házilagos elkészítését javasoljuk!

 

Látásunk romlása a modern kor egyik legalattomosabb mellékhatása. A szem soha nem tapasztalt külső és belső stressznek van kitéve. Többnyire nem ápoljuk, nem kezeljük, nem védjük. A szemüveg már csak korrekcióra alkalmas, de a szembetegségek kialakulásától nem véd meg.

 

 ELŐZZE MEG A SZEMBETEGSÉGEK

KIALAKULÁSÁT!!

 

ITT a leghangsúlyosabb az a slágerszöveg mondat, hogy "LÁSS NE CSAK NÉZZ? GONDOLKODJ::"!! A szemszárazság érzése az első jel! Egyszerű eszközökkel is védekezhetünk ilyen például ez a tonic!

A tonic kiváló a szemszárazság érzés megszüntetésére, megelőzésre. Kedvezőtlen munkahelyi körülmények esetén is ajánljuk. Hatására (tonizálás) nem alakul ki, vagy csökken a szem égető érzése. Ez a folyékony vitaminkoncentrátum a könnyvezeték és a kötőhártya ápolója lehet.

Használata kitűnő védekezés a munkahelyi terhelésnél pl.: számítógép monitor, napfény vagy más erős fény­forrás (pl. hegesztőív), ill. füst, por, vagy vegyi, és növényi pollen anya­gok hatásaként jelentkező irritáció, a viszketés, esetén is.

Rendszeres használat esetén csökkenthető a szembántalmak kockázata. Jó látásközérzetet biztosít, "folyékony szemüveg". Javasolt használata általában napi 4x - 6x 1-2 csepp, igény szerint mindkét szembe. Tapasztalatok szerint az óránkénti cseppentésnek sincs ismert mellékhatása.

 

Összetevői csak természetes anyagok:

* 50% Aloe tonic

* 50% gyógyszertári desztillált víz  a tonizáló. Felülettisztítás, nedvesítés, sejterő növelő  hatás.

Az elegyítést tiszta zárt, légmozgás mentes környezetet javasolunk , a hatásfokozás rázástechnológiával (100x) történik. Cseppentés az ábrán (felül is) láthatóan ajállott.

 

FIGYELEM! Ez a kozmetikai szemcsepp tonik 
nem helyettesíti a szembetegségek kezelésére alkalmazott, 
gyógyszer tartalmú szemcseppeket.

Részletesen:

Készítse el házilag. Az tonic kozmetikai szemcsepp természetes elegyített készítmény, amely 50%-ban bioflavonoid tartalmú Aloe tonicot, tartalmaz gyógyszertári desztilláltvízes oldatban ajáljuk.

A szem külső hatásokra érzékeny. A kozmetikai szemcsepp elősegítheti ezekkel szemben a védekezést. Az alapanyag tapasztalatok szerint, hatásos lehet a lebegő szennyeződésekhez tapadó káros anyagok semlegesítésére.

A kutatási eredmények szerint a természetes flavonoidok, helyileg is növelhetik az ellenálló-képességet, a szervezetre kedvező hatást fejthetnek ki és javíthatják a vérkeringést. 

A tonic kitűnően használható időszakos szemszárazság érzés esetén is, főleg az ebből következő problémák megelőzésére. A szemszárazság érzés (többnyire külső hatásokra) a könnytermelés csökkenésével is összefüggésben lehet.

A szemfelületet borító könnyfilm feladata a szaru- és kötőhártya állandó nedvesen tartása, a külső szaruhártyaréteg oxigén- és tápanyag-ellátása, a szaruhártya egyenetlenségeinek kiegyenlítése, a szem védelme a külső bakteriális és vírusos támadásoktól, valamint a néha bekerülő idegentestek kiöblítése, eltávolítása.

A folyamatosan termelődő, másodpercenként nagyjából 1-2 mikroliternyi - napi 1-3 ml - könnyet 5-10 másodpercenkénti pislogással oszlatjuk el a szemfelszínen, hogy annak fénytörő felületén mindig kellő mennyiségű legyen belőle. A könnytermelés csökkenése esetén a szaru- és kötőhártya pislogásra, érzékeny és sérülékeny lesz.

 

  *   *   *

Az oldószer:

A könnyképződést, és  a nedvesítést segíti a gyógyszertárban kapható desztillált víz (injekció víz is jó). A vízgőzből nyert desztillált víz a lehető legtisztább víz, nagyon előnyös, hatású, mert kitűnő oldószer, gyors szállítóközeg (kicsi viszkozitásánál fogva). 

Ezen tulajdonságai miatt  kitűnően oldhatja és szállíthatja a szervezet (szemkörüli erek) számára szükséges tápanyagokat, valamint a sejtmembrán  (szemi parmeabilis hártya) két oldala közötti nagy ozmotikus nyomáskülönbség miatt a sejtek jól, gyorsan feltöltődhetnek tápanyaggal, majd az anyagcsere káros anyagait (salakok, toxinok) elszállíthatja. 

Egyéb teendők:

A könnyképződés általános javításának érdekében fontos, (esetleg desztillált vízzel) hogy növelje testsúlyától függően a tiszta, szénsav, cukor és édesítőszer mentes ivóvíz (ásványvíz) fogyasztását (3-4 lier/nap testsúlyarányosan),  valamint végezzen legalább napi fél óra,  rendszeres intenzív testmozgást.

Használjon rendszeresen látásjavító szemüveget (lentebb)

#    #   #

 

 A tonic és a szemüveg Hatásának kifejtéséhez legalább 3-4 hét rendszeres alkalmazás szükséges. Ha a szem érzékenysége, szemszárazság érzés nem változik a  tonik
rendszeres (napi 3-5) csepegtetés esetén sem, haladéktalanul forduljon szakorvoshoz!!"

 

  Házilagos elkészítés:

Hozzávalók:

Elkészítése (ügyeljünk a tiszta környezetre):

Lepattintjuk a szemcseppentő flakon csőr részét. Feltöltjük a flakont kb a feléig Aloe tonikkal, erre rátöltjük a desztillált vizet. Hagyunk egy kevés levegőt, hogy rázható legyen, majd visszanyomjuk erőteljesen, hézagmentesen a cseppentő csőr részt (pattanó hang).

Az igy elkészült oldatot legalább 100x felrázzuk megállás nélkül. Fénymentes zárt helyen tároljuk szobahőmérsékleten. Naponta 1-2 cseppet 4-5 alkalommal csepegtetünk (igény szerint) a fenti ábra szerint.

 

 

A szemcsepp szennyeződésének elkerülése érdekében vigyázzon a következőkre:

  • Lehetőleg zárt helyen használja!
  • Használat előtt alaposan mosson kezet!
  • A szemcseppes flakon csepegtető nyílása más felszínnel ne érintkezzék.
  • A kupakot fokozottan tisztított felületre (pl. steril géz) tegye, használat után a kupakot helyezze vissza.
  • A feltöltött flakont, hűvös szobahőmérsékleten tárolja  papírdobozban (fényvédelem).

Szükség esetén, kiváló eredménnyel használható még, a hallójáratok, az orrjáratok, és bármely bőrfelület frissítésére tonizálására is.

Irjuk rá OHP tollal (papírboltban kapható) a tartalmát. Midíg csak egy flakon legyen megtöltve. 

Bővebben az Aloe Vera gyógynövényről itt

 

* * * * * * * * * * *

 

 Látásjavítás lyukacsos szemüveggel

A raszteres látásjavító tulajdonképpen „szemüveg”, amelynek optikai lencséjét sötét, átlátszatlan korong helyettesíti, amelyen sok apró lyukacska található. Hogyan javítja a látást? E segédeszköz a szemet fokozott mozgékonyságra kényszeríti, s egyúttal élesebbé teszi látásunkat.

A fény optikai törés nélkül éri el szemünket, s csak a szűk lyukacskákon beérkező fénysugarak összegződésének eredményeként alakul ki éles kép. Tekintetünknek tehát az egyik kis nyílástól a másikra kell folyamatosan vándorolnia, s így a szakkád mozgások száma növekszik, a szemizmok vérellátása javul. Miként használjuk? A raszteres látásjavító mind rövidlátók, mint távollátók számára megfelelő segédeszköz.

Olvasáskor, tévézéskor, moziban vagy színházban, számítógépes munkához is használható. Hátránya viszont, hogy csökkenti a szemünkbe érkező fény mennyiségét, ezért sötétedéskor nem használható. Autóvezetéshez, utcai közlekedéshez, nagy látásteljesítményt igénylő tevékenységhez alkalmatlan, mivel a látómezőt is szűkíti.

A raszteres látásjavító tehát nem helyettesíti az optikai szemüveget. Ugyanakkor a raszteres látásjavító 15-30 perces alkalmazásával a szemmozgások élénkebbé tehetők, s így javítható a centrális látásélesség.

 


http://szemtorna.szem.guru/hogyan-javitja-latasunkat-a-raszteres-latasjavito-szemuveg/

Beszerzés: http://www.mp4bolt.hu/Navi-L%E1t%E1sjav%EDt%F3-szem%FCveg-szemtr%E9ner-LJ675-p-24590.html

és még...http://www.argep.hu/trend/LATA/Latasjavito-szemueveg.html

* * * *        

  

 

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet