Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

Vírustámadás ellen megvéd a fehérbor ?!

 

Rettegsz az új típusú influenzától, de az oltástól is idegenkedsz? Erre a dilemmára egy orvos (felnötteknek) napi 2x1 deciliter fehérbort javasol, amelyet akár forralt borként is bevehető. Bertelli professzor már évekkel ezelőtt felfigyelt arra, hogy a jó minőségű fehérborok quercetint és sikiminsavat is tartalmaznak, 30–40 milligramm mennyiségben deciliterenként.

A védelmet nem az alkohol nyújtja, hanem a jó minőségű fehérborokban található quercetin és sikiminsav. Az influenzapánik tetőzésének kezdetekor nyolcvanszor annyi Tamiflu-t (H1N1 elleni gyógyszer) vásároltak patikákban, mint egész télen.

A Tamiflu hatóanyaga kapszulánként 75 mg a két anyagból, hívja föl a figyelmet a belgyógyász-kardiológus. A fehérbor mellett kitűnő quercetin-forrás még a tőzegáfonya, amelynek 100 grammja 150 mg guercetint tartalmaz.

Az influenza vírusa RNS vírus, tehát benne az örökítő anyag nem DNS. Ahhoz, hogy egy sejtet megfertőzzön, szükséges egy enzim, az RNS-függő DNS polimeráz, aminek a segítségével a vírus a genetikai anyagát beleírhatja a megtámadott sejtbe. Ezt az enzimet gátolja erősen a quercetin. A vírusnak le kell győznie még egy akadályt, nevezetesen be kell jutnia a sejtbe. Ehhez egy neuraminidáz nevű enzimet használ, amit hatékonyan roncsol a sikiminsav. "A sikiminsav-úttal nem untatok senkit, de igen sok fás szárú növény meglehetősen gazdag sikiminsavban." (tőzegáfonya) – írja honlapján Tihanyi doktor.

Tehát ha a fehérbort kiegészítjük citromos teával (ha lehet, fehér teával), akkor a teából és a citromból további fontos anyagok kerülnek be a szervezetünkbe.

A hatásos terápia Tihanyi László szerint:
citromos (fehér) tea, fehérbor (lehet forralt is)
tőzegáfonya kapszula és fokhagyma.

A H1N1 vírus régi ismerősünk, állítja az orvos. Idén is itt járt köztünk egy variánsa, amit sokan elkaptak, illetve a védőoltásnak is alapanyagát képezte. Ezért valószínűsíthető, hogy a két H1N1-el szemben bizonyos mértékű keresztvédettség is kialakulhat, azaz nem vagyunk teljesen védtelenek ez ellen az új variánssal szemben (az oltottak és a korábban fertőzöttek).

Felnőtteknek tehát napi 2 deciliter jófajta fehérbor, ez bármikor elkezdhető, bátran fogyasztható. Ha pedig amúgy sem kapnánk el az influenzát, akkor is nagyon jót tettünk a szervezetünknek – vélekedik Tihanyi doktor.

Forrás:Régi Borászati Füzetek (Az eredeti cikket kitörölték, az új tulajdonos szerint ez városi legenda, lehet hogy gyógyszergyártó?)

A H1N1 oldalunkon tovább részletezzük ezt a hatást

A megelőzés receptje tehát Colostrum, vagy SuperColostrum, Tőzegáfonya kapszula, és 2dl jó minőségű vörös vagy fehér bor (főleg a pontusi fajták: szürkebarát, juhfark, furmint, valamint a rizlingek, ill. a vörösök közül a cabernet sauvignon, oportó jön szóba leginkább, itt is leginkább a 2007-es évjáratok, mivel a borok sikiminsav szintje évjárattól függően is erősen ingadozó!).

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet