Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

A koncentrált fény mélyen behatol a testbe (3-4 cmm)

Nézd meg a gyógyítás fénnyel c. oldalunkat ITT

A gyógyító fény (ízelítő)

A fényterápia több évtizede használt az orvostechnika és a kozmetika területén. Bár még mindig kevesen ismerik, kutatások alapján egyre több területen mutatnak ki pozitív eredményeket, és egyre nagyobb teret hódít.

A mai világban sajnos sajnos gyakran rá vagyunk utalva mások által "ajánlott" vagy kínált lehetőségekre, köztudottan nem az EMBERI tényező áll a középpontban. Ilyen az üzleti világ! Bár nem ritkán hallani olyan segítségről, akik humánusan segítenek, gyógyítanak, és igen hihetetlen, hogy ezt gyakran önzetlenül teszik. Többen még hisznek a "jó tett helyébe jót várj" mondatban, a karmában, vagy csak egyszerűen bennük él a vágy, hogy segítsenek!

Én is azok közé tartozom, akik mindig is jobbá akarták tenni a világot, akik szeretnék, ha kevesebb lenne a szenvedés, több a megértés, az empátia!

A sors keze, hogy megismerkedtem több természetgyógyászati területtel. Ez a terület maximális önzetlenséget kíván, és ezt nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. Néhány éve találkoztam a fényterápiával amivel szemben némileg szkeptikus voltam!


Szerencsémre rendelkezem rengeteg egészségügyi szakkönyvvel, és műszaki ismeretekkel. Bizonyítékot kerestem, hogy vajon miért is hat egy egyszerű fény a szervezetünkre, mégpedig ilyen komoly hatással, és mitől létezik, hogy meg is gyógyulhatunk általa! Így sok olyan dolgot tudtam meg, amit talán már ismernek - csak nem tulajdonítottak jelentőséget, vagy nem látják az összefüggést!

 


Ismertté vált számomra, hogy szervezetünkre igenis létfontosságú a fény! Hiszen fény nélkül nincs Élet!!! (tegyünk egy virágot egy sötétkamrába, és elpusztul. Vagy télen, amikor kevesebb napfény ér minket, rossz a kedvünk, ill. sokan depressziós hangulattal küszködnek, és sorolhatnám. De - köztudott - hogy a növények is a napon érnek meg, telnek vitaminokkal, válnak finommá, ízletessé.) Köztudott például, hogy a D vitamin a napfény hatására jön létre!

Ugyanez vezethető le az emberi sejtekre is. A sejteknek SZÜKSÉGÜK van a fényre, egyrész több vegyi folyamatot szabályoz, másrészt bizonyított tény, hogy serkenti a regenerálódási folyamatokat, a sejtek osztódását, - mélyebben: a DNS örökösödési folyamatait is. (a rákos sejtek sérült DNS lánccal rendelkeznek, ezért nem "fogad szót" a szervezetünk utasításaira). Az emberi test az egyik legbonyolultabb és legfejlettebb "gép", ami alapesetben kifinomultan és maximális önirányítással képes működni - bizonyos feltételek mellett!


Bizonyára Ön is már sokat hallott az öngyógyításról, amikor testünk képes volt legyőzni a betegségeket, sok esetben a csodával határos módon. Ehhez szükségesek a vitaminok, az ásványok, a folyadék, az oxigén és sorolhatnám. Ha mindezek - úgymond - természetes formában jutnak szervezetünkbe, azok hasznosulnak, és kifejtik jótékony hatásukat.

kérdés: akkor miért van ennyi betegség?!

Nos, egyszerű a magyarázat: alapból kevés fény éri testünket. Fel vagyunk öltözve, otthonunkban, munkahelyünkön, utazás során igen csekély mértékben ér bennünket a jótékony napfény! Ha mégis kimerészkedünk, azok káros sugarakat tartalmaznak, a károsodott ózonpajzson át pusztító kozmikus sugarakat kapunk, mely jótékonykodás helyett inkább komoly károkat, pusztítást is okozhat! Pl. hajlamosíthat bőrrák kialakulásához!


És ez nem csak a fényre vonatkozik; a zöldségek, gyümölcsök (mely sok esetben még éretlenül kerülnek leszedésre) - a napfény hatása nélkül "érnek" be, mely sokkal kevesebb vitamint, ásványt tartalmaznak - így mi is kevesebb tápanyaghoz jutunk! 


Ennek következményeképp sejtjeink alapból kevesebb tápértékhez jutnak; így működésük is lankadtabb. A levegő szennyezettsége miatt tüdőnk sokkal nagyobb kapacitással szűr; de így is kevesebb tiszta oxigén jut a véráramba, mely fáradékonyságot okoz és sejtjeink, szerveink alulműködésében is közre játszik! A folyadékokról, vízről - azt hiszem - már külön nem is kell említést tennem..

 

A fényterápia a vérkeringést serkenti, mert a fény hullámhossza tartalmazza az infravörös sugarak alsó tartományát, és ez az 1-1,5 fokos hőmérsékletemelkedés ezt is eredményezi; valamint a lerakódott koleszterint feloldja, cseppfolyósítja - ezáltal a véráramba jutva képes eljutni céljához.


Igen, a koleszterin túlzott lerakódása

szintén a napfény hiánya!


Több jellegű koleszterinünk egyike, alapja a D-vitaminnak, mely a fény hatására szinte azonnal átalakul, a D-vitamin segít a kalcium beépülésében a csontokba, így azok megerősödnek. A koleszterinek további változatai is igen fontos szerepet játszanak szervezetünk hormonális vegyi folyamataiban - ez sem pótolható mással!!!

Nézzük tovább. Korunk másik "népbetegsége" az érszűkület. Ennek két formája: a koleszterin lerakódás és a meszesedés. Tudni illik, hogy a mész (ami szintén fontos alkotóeleme a csontoknak - ha tud hasznosulni) nem képes az ér falára lerakódni, ez a koleszterinen képes csak megragadni. A fényterápia hatására felszabadult zsírréteg miatt a meszesedés lepereg. A véráramba kerülve eljut a csontokba és hasznosul, építi a csontszövetet.

Mivel a fényterápia megnyitja az ereket, több oxigén, tápanyag, vitamin, vér és véralkotó elemek jutnak a célterületre, vagyis életerősebb, egészségesebben működő, kiegyensúlyozottabb szervvé válik; közvetve a véráram miatt az anyagcseréje is javul, a sejtek gyorsabban képesek osztódni és regenerálódni - alapjában véve EGÉSZSÉGESEN kezd működni!!!


Beindul az szervezet Öngyógyító képessége, anélkül, hogy hinnénk benne! Mert beindul!

persze gyógyszerek nélkül!

Klinikai tesztek során kiderült, hogy e hatások miatt szerveink is egészségesen kezdenek működni, jobb lesz a kiválasztódás, az anyagcsere, a méregtelenítés.

Fájdalmaink csökkennek, ez visszavezethető e fent említett okokra; valamint egy nagyon fontos dologra:
A fájdalom oka egy vegyület, mely ingerli az idegi receptorokat. A fény ezeket a vegyületeket korlátozza, másrészt az infra tartomány stimulálja az idegvégződéseket, mely a központi idegrendszeren keresztül endorfin kiválasztást eredményez, ami a testünk SAJÁT fájdalomcsillapítója! Az idegi stimulálás ezentúl jótékony az idegpálya, az izmok, a vérkeringés hatásaira is. Az Endorfin egyfajta boldogsághormon, tehát a kezelések "mellékhatásaként" kedélyjavulás lép fel!

Ezekből az alapokból levezethető jó néhány betegség gyógyítására a fényterápia!

Leggyakoribbak talán az izületi, reumatikus problémák. A csontok végén található porc, melyek közt egy úgynevezett kocsonyás kollagén anyag található. Akár hiszik, akár nem, ezt több százezer hajszálér hálózza be. Ha a fent említett okok miatt ezek a sejtek nem jutnak tápanyaghoz, elsorvad, elszárad. Ekkor a porcok egymáson kezdenek mozogni, kopni; majd ha ez csontig ledörzsölődött, az idegi csatornákon keresztül iszonyatos fájdalmak lépnek fel! Ez fájdalomcsillapítóval, és néhány hasznos szerrel segít csillapítani; de a folyamat pusztulása nem áll meg!


A fényterápia hatására a hajszálerek aktívabbak; a még életképesebbek megnyílnak; a serkentett véráram tápanyagokat juttat a célterületre - és bármely hihetetlen - de rendszeres kezeléssel a porc (mivel sejt és osztódik) újra ki tud épülni; a kocsonyás kollagén anyag újra tud termelődni!!! (Biztosan találkoztak már olyan növénnyel, ami a végét járta, de egy kis gondozás és öntözés során életre kapott és kivirágzott!!!) A kezelések során az idegi stimuláció miatt a fájdalmak már néhány kezelés (nem hetek alatt!!!) után csökkennek, egyre hosszabb ideig fájdalommentesek!

 

Cukorbetegség

Szintén gyakori a cukorbetegség. Ez alapjában nem veszélyes, együtt lehet élni vele, nem gyógyítható. Itt a tünetei okozzák gyakran az illető halálát, mozgásai, életmódja nagyfokú romlását. Az inzulin hiánya tönkreteszi az ereket, az immunrendszer legyengül. Következményei a hajszálereknél kezdődik: szemromlás, végtagok elhalása, szervek pusztulása (hajszálerek szövik át szerveinket), agyi katasztrófák, fekélyek és módosulatai..


Itt elindul egy fokozott romlási folyamat, amit szervezetünk nem képes helyrehozni, mert sejtjeink regenerálódási ideje egy ennél lassabb folyamat.
A fényterápiával ez a regenerálódási idő akár háromszorosára is növelhető!!! Hihetetlen, de Orvosilag igazolt!


Ez azt jelenti, hogy megszabadulhatunk a szövődményektől; ha már vannak, ill. sokat segíthetünk ezen az állapoton! Senki sem kíván szeretteire szorulni, családtagjait terhelni!

 

Fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés

Az említett fájdalomcsökkentő hatás egészséges embereknél is komolyan érvényesül (zúzódás, törés, ficam, izom- ínszalaghúzódás, lazulás, ütődés, elfekvés, sportsérülések, stb.)


Alkalmazható belső szervi fájdalmaknál, nőgyógyászati problémák esetén, és szinte minden nemű fájdalmaknál - AZONBAN NAGYON FONTOS, HOGY TISZTÁBAN LEGYÜNK A FÁJDALOM OKÁVAL! Ne kezeljünk ismeretlen eredetű fájdalmakat, mert az OK nem feltétlen szűnik meg!!!! Bár a fényterápia kezeli az okokat is, de nem feltétlen a kezelt terület hibás - lehet kisugárzott fájdalom is; és - ugye - a készülék sem minden betegségre alkalmas!!!

 

Sejtek, hajszálerek regenerálása

Említettem, hogy a sejtek felépítése, működése kiegyensúlyozottabb, egészségesebb lesz; a sejtfal ellenállóbb, rugalmasabb - ezáltal a külső kórokozóktól is! Rugalmasságát visszanyerve a "sejttömeg" - az izom és ín erősebb, rugalmasabb, feszesebb lesz; a sejtszaporulat következtében több sejtből épül fel - tehát tömegnövekedés érhető el. (ez persze az ésszerűség határain belül, nem lesz tőle az ember testépítő! :) De csökkenti pl. a sorvadás lefolyását. A polarizált fényterápiával csökkenthető pl. az idegek becsípődése, az izületek spontán ficama.


Hatásosan alkalmazható sportsérülések esetén is!
Jól kezelhető így pl. a refrux - a gyomorszáj izmainak elernyedése, ami nemcsak kellemetlen érzés, de rendkívül veszélyes lehet, ha a nyelőcső az izmok gyengülése miatt egyszerűen becsúszik a gyomorba; ahol a sav marni kezdi. Ez gyógyíthatatlan a mai orvostudomány szerint - csak megelőzhető!!! De már a kezdeti stádium is igen kellemetlen: az égő érzés, a gyakran elviselhetetlen lehellet.

A hajszálerek elégtelen működése, szűkülete okozza sok esetben a szem romlását, a gyakori fejfájást, az ingerültséget, türelmetlenséget, az agyi kapacitás csökkenését, a hallás károsodását, a fülzúgást, sípolást.
A hajszálerek rugalmatlanná válása okozhat a bőrön a foltelváltozásokat, ill. az erek elpattanását.

 

Immunrendszer

Nagyon fontos terület az Immunrendszerünk. Kevésbé ismert, de az immunrendszerünk - átfogóan - a fehérvérsejtjeink. A vérsejtek a csontvelőben termelődnek, bizonyos vértestek fehérvértestekké válnak, és óvnak, védenek, gyógyítanak! Mély kitérő lenne, melyik sejt miért jó, de a fényterápia hatására a kezelt területen megnövekednek ezen sejtek száma, azaz aktívabb a védelem. (mindig van tartalék!)

Ezekben az esetekben friss vér termeltethető a csípő és a szegycsont lámpázásával. Immunrendszerünk képes legyőzni a vírusokat, baktériumokat gombát, spórát, sőt, a rákos sejtek ellen is hatásos! A fényterápiás kezelésekkel immunrendszerünk működése serkenthető, a gyógyulási folyamat gyorsítható! Talán meglepő, de a fényterápia az allergikus reakciókat is kedvezően befolyásolja, gátolja a hisztamin felszabadulását. Mind megelőzésre, mind a tünetek csökkentésére kiváló!

Említettem, hogy a fájdalmakat egy vegyület váltja ki (a sérült sejtek bizonyos kémiai mediátorokat bocsátanak ki), mely tulajdonképp a gyulladás. Mivel a fényterápia ezt a vegyi folyamatot gátolja, gyulladáscsökkentő hatású! Nem kell tartani, hogy káros hatással lehetne ezen testrészek kezelésére, ám KERÜLNI KELL A GYULLADT VISSZEREK KEZELÉSÉT! Itt a legkisebb hőmérséklet-változás is károsíthat.

A fényterápia 1903-ban Nobel-díjat kapott,
ami a legmagasabb orvosi elismerés!!!

Ekkor bőrbetegségekre lett kifejlesztve, amiben kiváló eredményeket mutatott!


Gyógyítható egyes készülékkel a fekély, felfekvés (decbitus), sebek (krónikus, műtéti, baleseti, cukorbetegség általi, stb), inak, izmok sérülései, csonttörés és sérülései, stb. Kimagasló eredményeket hozott a fényterápia az égési sérülések kezelésében, legyen az I., II. vagy III. fokú - bőrátültetés és műtétek nélkül.

A készülék fájdalomcsillapító hatása miatt ezek a kezelések sokkal kellemesebb és gyorsabb lefolyásúak, a vérkeringés beindító, serkentő hatása miatt pedig gyors, rugalmas, esztétikus bőrfelület jön létre, ami más módon lehetetlen!!! A gyógyulási idő - mint általában a fényterápiás kezelés esetében - majd a harmada. Végeredmény: a sérülés sok esetben ki sem mutatható, nyoma nem marad!

 

Mellékhatás nélküli

Több évtizedes komoly klinikai tesztelések, placebo kezelések, stb során káros mellékhatást nem tapasztaltak, a fényterápiás készülék a napfényspektrum hasznos fénytartományát használják (emulálja). Ez a technológia kortól és nemtől függetlenül használható, úgynevezett túladagolás veszélye nem áll fenn! A készülékek rendkívül egyszerűen használhatóak, kis helyet foglalnak, stabil, minőségi, megbízható termékek.

Hogy akkor miért nem terjed a híre, miért nem ismeri mindenki, miért nem ezzel gyógyítanak?

Néhány évvel ezelőttig csak orvosok, kórházak, klinikák, magánklinikák, reumatológiák, fizikoterápiák és néhány magánorvos használta, valamint kozmetológusok. Mivel az érdeklődés fokozott, a kapacitás egyre szűkebb lett a kereslethez.

Azt pedig, hogy miért gyógyszereznek minket, és miért nem a  fényterápiás készülékeket alkalmazzák gyógyításra? Én erre nem merek itt válaszolni... miért mennek az autók benzinnel és nem vízzel??? ;) Nem azért, mert nem képesek rá!!!!

 

 

 

 

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet