Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

 A pénz vonzásának szeretete

A LEGJOBB PÉNZVONZÓ MÓDSZER

A letölthető változat ITT

Igen, nagyon fontos, hogy az ember elképzelje, milyen életet szeretne magának. Napi 15 perc arra, hogy megfogalmazd és elképzeld a jövődet, tényleg csodákra képes. Előbb látni kell a lelki szemeid előtt, csak utána tud megvalósulni. Képes vagy rá, van képed róla!!

A pénzről egész életed során milliónyi információ érkezett az elmédbe. Többségük korlátozó hiedelem (főleg, ha már anyagi problémád is van), amiktől nem tudsz megszabadulni egyik napról a másikra. Ahhoz, hogy hatékonyan ültesd el a fejedben az új, anyagiakat segítő gondolatokat, türelemre és konkrét tettekre van szükség. Ott kell hogy legyen a pénz a kezedben, meg kell fognod! Mit jelent ez pontosan?

El kell döntened, hogy mindennap vagy minden héten, hónapban elteszel X mennyiségű pénzt, amihez soha, de soha, de soha nem nyúlsz. Ha adósságod van, akkor sem! Az adott napon eggyel kevesebb sört veszel, vagy egy bolttal arrébb mész és olcsóbb kenyeret veszel… teljesen mindegy, hogyan oldod meg, de mindenképpen megoldod, hogy el tudjál tenni valamennyi pénzt. Ha csak 10 forintot, akkor 10 forintot, ha 100 forintot, akkor 100 forintot.

Ha az adósság kifizetésére is kevés a pénzed, akkor is teszel el belőle. Mindenképpen! Nem fizetsz ki mindent, és teszel el belőle!

Nagyon fontos megértened, hogy ez a pénz vonzza a többi pénzt.
Nem arról van szó, hogy ezekből a 10 vagy 100 forintokból egyszer csak milliók lesznek a szó valódi értelmében, hiszen ha kiszámolja az ember, évtizedek telnének el.


Arról van szó, hogy minimális, tényleg nagyon nagyon kevés pénz is azt az érzést kelti az emberben, hogy van pénze. A rendszeres „pénzkezelés” pedig azt, hogy tud bánni a pénzzel.


EZ AZ ÉRZÉS, ez a rezgés aztán minden féle módon segíteni fogja a bevétel növekedését váratlan helyekről, váratlan forrásokból. Új ötletek jönnek, amelyek több pénzt hoznak, új kapcsolatok születnek, amelyek üzletileg sikeresek lesznek… és így tovább.

Abraham-Hicks azt mondja, tetteinknek semmi köze ahhoz, hogy gazdagok vagyunk-e vagy sem. A gazdagság a rezgéseinkre adott válaszként érkezik el hozzánk (vagy sem). „Persze meggyőződéseid is rezgéseid részét képezik, ha tehát úgy hiszed, hogy részben tetteid révén gazdagodhatsz meg, akkor így kell megoldanod a dolgot.”

Azt hiszem, a Vonzás Törvényét két esetben nehéz alkalmazni: akkor, ha súlyos betegek vagyunk és egészségre vágyunk, illetve akkor, ha el vagyunk adósodva és sok pénzre vágyunk. Ennek az az oka, hogy mindkét esetben jó ideje benne vagyunk egy olyan spirálban vagy örvényben, ami őrületes erővel húz lefelé, ráadásul minden téren megtépázza az életbe vetett hitünket és önbecsülésünket. Közben pedig ott ketyeg az óra, sürgősen össze kell szedni magunkat ahhoz, hogy túléljük, hogy újra hinni tudjunk magunkban vagy a Teremtőben.

Ha a két klasszikus probléma közül egyikkel sincs dolgod, nagyon szerencsés vagy, ezt hidd el nekem. Milliószor könnyebb kielégítő egészségügyi vagy anyagi helyzetben jobbat remélni, mint a teljes kilátástalanságban észrevenni a megoldást, sőt hinni abban, hogy testünk újra tökéletesen működik majd, jövedelmező és örömteli munkánknak köszönhetően pedig mindig tele lesz a bukszánk.

Ha mégis nagyjából így fest a helyzeted, ha úgy érzed, hogy az új élet rajtvonala is fényévekre van tőled, akkor is ki kell tartanod, a „Miért éppen velem történt?” vagy „Miért kaptam ezt a sorstól?” kérdéseket pedig el kell felejtened. Bárki bármit is mond vagy gondol rólad, nem számít. Csak az számít, csak az van hatással a te életedre, amit te gondolsz magadról!

A következő 10 pont 10 nagyszerű iránymutatás arra, hogyan lépkedj a gazdagodás útján. A Wallace D. Wattles, Napoleon Hill és Kurt Tepperwein által több könyvnyi terjedelemben sokszor megfogalmazott legfontosabb gondolatokat egyszerűen áttekinthető és mindenki által érthető pontokba foglaltam össze a még hatékonyabb használat érdekében.

1. Először is el kell felejtened minden olyan gondolatot, ami meggátol abban, hogy sok pénzed legyen. Ezek olyan mondatok, amik elég gyakoriak, sokszor a szülők nevelik bele a gyerekekbe. Például: „akinek sok pénze van, biztos törvénytelen módon jutott hozzá…”, „aki szegénynek született, az is marad...”, „minden fillérért nagyon keményen meg kell dolgozni…”, „ha nincs diplomád, nem lesz jó munkád…”, „az élet kemény, állandóan hajszolni kell a pénzt…” stb. Gondold végig, hogy a pénz kapcsán neked milyen negatív meggyőződéseid, korlátozó hiedelmeid vannak.

MINDET EL KELL FELEJTENI, mert nem igazak! Még akkor sem, ha a te életedben millió bizonyítékod van rá. Ezeket vonzottad eddig, mert a gondolatod erre irányult, vagy mert ebben nőttél fel…

2. Másodszor el kell hinned, hogy megérdemled, hogy gazdag legyél. Annyira gazdag, amennyire csak el tudod magad képzelni. El kell hinned, hogy a legcsodásabb dolog bőségre és gazdagságra vágyni, aztán tudatosan megteremteni. „A szegényeken azzal segíthetsz a legtöbbet, ha nem egy vagy közülük.” Akkor adhatsz meg mindent a családodnak, ha mindig rendelkezésedre áll annyi pénzt, amennyire szükséged van, s még annál is több!

A pénzre vágyás nem azt jelenti, hogy pénzéhes vagy anyagias vagy. A pénz szabadságot jelent, lehetőséget a fejlődésre, a tanulásra, arra, hogy megismerd (a saját szemeddel lásd) a világot, arra, hogy olyan körülményeket teremts magadnak, amiben jól érzed magad… El kell hinned, hogy amikor neked több van, azt nem mástól veszed el. Mindenki számára adott a lehetőség, hogy több pénzhez jusson. Az Univerzum végtelen, alapja a bőség.

3. Az nem a te dolgod, hogy eldöntsd, miből lesz sok pénzed. Azt nem neked kell kitalálnod. Azt megteszi helyetted az Univerzum, vagy a Jóisten… mindegy, hogyan hívod. A te dolgod az, hogy pontosan, a lehető legrészletesebben elképzeld azt, amit szeretnél.

A lényeg az, hogy annyira valóságossá váljon, hogy miközben képzeletben mindennap visszamész életed új helyszínére, az olyan legyen, mintha már ott és úgy élnél. A teljesen részletes megfogalmazással a magad számára tisztázod, hogy mit is akarsz valójában, azzal pedig, hogy képzeletben „lefested” vagy „lefotózod”, tulajdonképpen elküldöd az Univerzumnak vagy a Jóistennek a vágyadat. Így mutatod meg neki, hogy mit akarsz.

Tehát a legfontosabb dolgod, hogy amikor csak teheted, részletesen elképzeled a vágyadat: akár egy autót, akár egy házat, akár egy új munkahelyet. Utóbbi esetben sem azt kell elképzelned, hogy konkrétan hol dolgozol. Az nem a te dolgod. Képzeld el helyette magadat, amint éppen átveszed a fizetésedet és elégedett vagy vele, vagy bármi mást, ami fontos neked e téren.

Ha vállalkozni akarsz, akkor képzeld el magadat, amint sikeres vállalkozó vagy, az emberek szeretik a termékedet vagy szolgáltatásodat. Addig kell újra és újra elképzelni, amíg semmi kétséged nem lesz afelől, hogy hamarosan a valóságod része lesz.

4. Próbálj visszagondolni az életedben azokra a dolgokra, amiket sikernek értékelsz. Akármire is gondolsz majd, be fogod látni, hogy csak akkor jött össze, amikor biztosan tudtad, még az előtt, hogy a valóságodban megtörtént volna, hogy a tiéd lesz. Ha semmi kétséged nem volt. Ezzel a megrendíthetetlen hittel kell tudni, biztosan tudni, hogy eléred azt az anyagi biztonságot, amire vágysz. Amint elérted úgyis újabb vágyaid lesznek, mert ez az élet rendje, és tulajdonképpen értelme is.

5. El kell felejteni a „Nekem úgysem sikerülhet”, vagy „A mi városunkban mindenki munkanélküli”… stb. gondolatokat, mert amiben hiszel, amire gondolsz, az fog megjelenni a tapasztalatodban. Helyette gyárts magadnak új meggyőződéseket: „a 40. születésnapomat már az új családi házunkban ünneplem”…, „3 éven belül 50 millió forint tartalék van a bankszámlámon”…, „minden nyáron tengerparton nyaralok legalább egy hónapot”…, bármi, ami téged boldoggá tesz.

6. Az alapvető boldogság eléréséhez is fontos, de a pénz terén különösen, hogy ne irigykedj a gazdagokra, ne szidd őket, ne gúnyolódj másokon, meg úgy eleve se foglalkozz másokkal. Ha olyan környezetben vagy (akár a munkahelyeden, akár máshol), ahol ez elkerülhetetlen, akkor se menj bele ezekbe a dolgokba. Például a főnök szidalmazásába. Ne foglalkozz vele, zárd rövidre a témát.

Szabadidődben a saját céljaidra koncentrálj, és szűrj ki minden negatív dolgot az életedből: ne nézz olyan filmeket, amik felkavarnak, rosszul érintenek, de ezt akár a híradóra is mondhatom…, ne nézz olyan vitaműsorokat, politikai témában főleg, amin felidegesíted magad… stb. Próbáld magad minél jobban érezni, olyan kikapcsolódást keresni, amik pozitív előjelűek.

7. Figyeld meg magadat egy átlagos napon. Ezt úgy értem, hogy figyelj arra, mire gondolsz általában. Nézd meg, hogy a napod hány százalékát teszi ki mondjuk az elégedetlenkedés: „halálra dolgozom magam, mégsem tudok félretenni”, „idegileg és fizikailag is egyre nehezebben bírom ezt a munkát”…, „ennyi fizetésből 200 év alatt sem tudom kifizetni a tartozásaimat”… bizonyára vannak hasonló gondolataid, mégpedig túlsúlyban.

Lehet, hogy a munkahelyeden sem érzed jól magad, de aztán még otthon is elmeséled, hogy milyen sérelmeid voltak, tehát újra megéled ezeket a negatív eseményeket. Teljesen megértem, mert ez a valóságod. Csakhogy minél többet elégedetlenkedsz, annál több olyan dolog történik az életedben, ami miatt elégedetlenkedhetsz. Tudatosan meg kell emelni egyetlen napon belül is azoknak az óráknak a számát, amikor jól érzed magad. Az ébrenléti idődben egyre nagyobb arányban kell lennie azoknak az óráknak, amikor jól érzed magad, hogy jó dolgokat vonzzál, ne rosszakat.

8. Fontos, hogy alkotó legyél és ne versengő. Ez azt jelenti, hogy ha elhiszed mindazt, amit eddig írtam, és megpróbálsz eszerint élni, meg fogsz gazdagodni, mégpedig úgy, hogy senkivel sem kell versenyezned. Az Univerzum meg fogja neked adni azt az állást, amiben jól érzed magad, amivel (anélkül, hogy halálra dolgoznád magad) elegendő pénzt keresel, mégpedig anélkül, hogy veszélyeztetve éreznéd magad.

Ha azt a munkát végzed, ami örömmel tölt el, amire tulajdonképpen születtél, akárhányan csinálhatják ugyanazt, nem tudnak elnyomni, mert előtted mindig újabb és újabb utak nyílnak majd meg. A lényeg tehát továbbra is az, hogy pontosan fogalmazd meg magadnak, hogy mit akarsz, aztán a lehető legtöbbször képzeld el, a lehető legrészletesebben, és mindvégig higgy benne, hogy meg fogod kapni. Nem kell tudnod, hogy hogyan, mi módon, csak azt, hogy meg fogod kapni.

9. Ugyancsak fontos, hogy annak ellenére, hogy másra vágysz, mint ami most van, MOST kell kihozni magadból a maximumot. Ez továbbra sem azt jelenti, hogy halálra hajszolod magad, hanem azt, hogy hatékonyan dolgozol, hatékonyan végzed el a teendőidet. Minden reggel gondold végig, mi az, amihez a legkevésbé van kedved azon a napon, aztán tudd le rögtön. Először mindig a legnehezebbet kell megoldani. Az ember mindennap sok mindent csinál, van, amit sikeresen, van, amit nem. A cél az, hogy minél több dologról mondhasd el este, hogy sikeres volt aznap.

10. Ha csak egy dolgot fogadsz meg a tízből, akkor az legyen ez a 10-es pont. Ez pedig a megbecsülés. Amikor megbecsülsz valamit, azzal azt mondod az Univerzumnak, hogy KÉREK MÉG! Figyeld meg az életedet! Biztos vagyok benne, hogy azokon a területeken érzed magad igazán jól, amikért hálás szoktál lenni a sorsnak. Próbáld megtalálni a munkádban azokat a dolgokat, amikért hálás lehetsz: hogy minden hónapban megkapod a fizetésedet, hogy kapsz egy laptopot, egy céges telefont vagy autót, hogy szép világos az irodád, hogy van egy kedves kollégád… de bármilyen apróság is lehet. Erre mindennap figyelj! Akkor fogsz többet kapni, ha megbecsülöd mindazt, ami már a tiéd.

Persze az sem rossz, ha konkrétan tudunk "RENDELNI" a mindenhatótól, az univerzumtól, a kozmikus erőtől, Istentől, kinek hogyan tetszik. Az a lényeg, hogy csak egy "valami" van, az ember bárhogyan is hívja. Csak egy mindenható van, aki a jó rendelésünket fel tudja venni, és teljesíti ha jól csináljuk. Rendelni akkor lehet ha van KAPCSOLAT, és van technikánk hittel!. A fentieken kívül nem árt ha legalább két kézikönyvünk van, és minden nap gyakorlunk. Az eggyiket szerintem ki fogjátok találni, ez a BIBLIA. Ha belefogsz lehet hogy NEM FOG MENNI azonnal! Hidd el, soktat kell gyakorolni HITTEL! A másik kézikőnyvet itt találod. Írj nekem ha sikerült a rendelésed!

 

 ******************

Tanulj a legjobbaktól. 21 törvény a pénzről!!

 A videó elérhetősége https://youtu.be/I-2kanKQDLo

 

A világban egyre több lehetőség előtt nyílik meg az út, ami sokak számára hozza el a bőséget. A helyzet az, hogy ennyi vagyonos ember még sosem élt a világon, mint most. A kérdés csupán az, hogy te vajon részesülsz-e ebből a bőségből.

Ebben az előadásában Brian Tracy megmutatja, hogyan tudsz még több pénzt magadhoz vonzani. Sok éven át tanulmányozta a pénz titkait mesteri szinten elsajátító vagyonos embereket.


Felfedezett 21 aranyszabályt, amelyek betartásával könnyedén:

-válhatsz pénzmágnessé,
-tudod növelni a jövedelmedet szinte azonnal,
-megtanulhatod a vagyonteremtés titkait, és
-pénzügyi erődöt építhetsz magadnak.

Miért ne élhetnéd azt az életed, amelyről mindig is álmodtál? Itt az idő, hogy a pénz mesterévé válj. Sajátítsd el ezt a 21 szabályt, és kezdd el élni álmaid életét.

 

 

 


Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet