Az élet minőségével foglalkozunk! "Tanuld magad egészségesre!" „A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt." (Thomas Edison 1847 – 1931 elektrotechnikus, feltaláló USA)... >>> BLOG

MENÜ

Forrásunk: 
EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS FELSŐFOKON
(Miért "harc" ez?  itt megtalálod "cenzúrázott egészség")

 

 

Szemléletünket egy csodálatos könyv alapozta meg, véleményünket  tartalmi megállapításainkat többnyire erre építjük. A könyv címe EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS FELSŐFOKON, szerzője Cal Orey. A könyvben Orey leírja azt amit 101 amerikai doktor az egészség védelmében tesz.

A könyvben szereplő amerikai szakembereknek az a véleménye, hogy a jó egészség három alappillére a hosszú nyugalmi időszakokat és intenzív mozgást is tartalmazó életmód, a pozitív gondolkodás és cselekvés, valamint a helyes egészséges étrenddel együtt  az étrend-kiegészítők szinergikus ésszerű alkalmazása.

 

 

Előszó a magyar kiadáshoz

Az Egészségmegőrzés felsőfokon című könyvet, a tapasztalás tisztelete, az élet és az egészségfejlesztés igenlése hatja át. Ez a könyv világszerte azért lett sikeres, mert nyilvánvalóvá teszi: az orvos nem több és nem kevesebb, mint megfelelő tudással rendelkező, a természettudományokra nyitott, tapasztalásra kész és megfelelő végzettséggel, legitimációval rendelkező segítő személy, aki a testünk és a biológiai környezet közötti egyensúly helyreállítására törekszik.

Ezzel összhangban, a könyvben szereplő orvosok gyógyító-megelőző munkájuk során fokozott hangsúlyt helyeznek a természetes módszerekre. A kötet egy-egy orvosi szakterület neves amerikai szakértőinek gyakorlatát, tanácsait adja közre, szervrendszerek, szervek és funkciók szerinti bontásban taglalja a természetes gyógyító lehetőségek tárházát.

Mai életünk civilizációs ártalmai: az urbanizáció, az információ-túlkínálat, a stressz egészségünk fenntartását is mindinkább megnehezítik.

Testünk és lelkünk védelme érdekében egyre befelé fordulóbbak, beszűkültebbek, önzőbbek leszünk. A társadalmi együttélés és a környezettudatosság viszont nélkülözhetetlen ahhoz, hogy jövőnk lehessen. A XXI. század várhatóan a tudásalapú, az egészségfejlesztő társadalom és a természeti környezet, a természetes módszerek felé fordulás évszázada lesz.

Érthetően egyre többen szeretnék tudni, hogyan élhetnének hosszabb, egészségesebb, boldogabb életet. Ezért köszönettel tartozunk a természetes módszerek keresőinek és művelőinek, az egészséges életmódra való törekvés, az egészségmegőrzés terjesztőinek, a wellness szemlélet és életmód népszerűsítőinek, hogy ezt az alkotást magyar nyelven is hozzáférhetővé tették, és a benne rejlő tudás széles körben ismertté válhat.

 

Az ellenpéldák

A fenti könyvben megszólaló orvosok a mai valóságos erőkkel és folyamatokkal erőssen szemben mennek. Honlapunknak is az a célja, hogy öntsünk valódi "tiszta vizet" a pohárba, ezért választottuk őket. Azért, nem árt tudni, hogy ma "egészségügy", "egészségipar" címszók alatt mi folyik a világban.

Csak néhány bátor orvos meri felvállalni, és megírni az igazságot, a "jéghegy" csúcsát. Az egyik ilyen írás a CENZÚRÁZOTT EGÉSZSÉG címü könyv, és annak folytatása (ITT). Ha az interneten rákeresel, olvashatod, hogy milyen hisztérikus vihart kavart. Az íróját még ma is próbálják a könyvben megnevezett körök ellehetetleníteni.

 

 

 

 


 

Fontos

Szavazás

Egészségünket a gondolkodásunk hogyan befolyásolja?
A pénz a legfontosabb
A szeretet a legfontosabb.
A reményünk a legfontosabb.
A hitünk a legfontosabb.
Asztali nézet